Mad & Drikke

Er en proteinrig baconsalat maskulin nok til at redde din grillaften?

Næppe, men den er helt sikkert et perfekt supplement til de kolde øl og røde bøffer.

Normalt er en salat ikke lige det, man serverer til en herremiddag, for det er sgu lidt tøset at sidde og stikke i en gang rucola.

Men hvad nu hvis du rent faktisk kunne servere en kickass-salat til drengene?

Det eneste der kan få en salat til at fremstå bare en anelse maskulint, er bacon. Så spar derfor ikke på den i denne opskrift, medmindre du er sundhedsfanatiker.

Salaten er rig på protein og smag.

Det er den perfekte kombination af friskhed og greasiness, hvilket betyder, at du ikke får følelsen af, at du spiser din kanins fodder.

Udover at den egner sig til gode store bøffer, kan du også sagtens servere den med laks eller kylling, som virker lidt friskere, og som kæresten sikkert vil rose dig for.

Den mætter i øvrigt ret meget, så den kan sagtens spises uden tilbehør, hvis du eksempelvis har brug for sund og hurtig aftensmad uden for mange kulhydrater.

Salaten er lavet after Sense kurens madprincipper, hvorfor mange vil mene, at den er mega sund.

Prøv den selv ved at følge videoen foroven eller opskriften her:

mandesalat

2 personer
Tilberedningstid: max 40 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl skyllet røde quinoafrø
  • 5-6 dl vand
  • 2 små rødløg (ca 100 g.)
  • Saften fra 1 limefrugt
  • 3 dl edamamebønner
  • 1/2 agurk
  • 150 g rugbrød
  • 1 pakke bacon (eller mere)
  • 1 tsk peber
  • ca 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Skyl quinoafrø i koldt vand.
  2. Hæld vandet fra og kom dem i en gryde.
  3. Kom vand i gryden og bring dem i kog under låg i 18-25 minutter (frøene skal være sprunget).
  4. Tag dem af varmen og hæl evt. overskydende vand fra inden de nedkøles i 10 minutter.
  5. Pil rødløg, halver dem og skær dem i strimler.
  6. Kom dem i en lille skål sammen med limesaft, salt og peber.
  7. Skyl den halve agurk og halver den yderligere på langs.
  8. Tøm den så for frugtkød og skær den i tynde skiver der ligner små både.
  9. Skær rugbrødet i mindre tern/croutoner og rist dem af på en tør pande på fuld varme.
  10. Tag dem af panden og lad dem nedkøle imens bacon steges tør på samme pande.
  11. Lad baconen køle ned til den er helt sprød, før den knuses mellem fingrene.
  12. Skyl spinat og edamammebønner og bland det hele sammen i en stor skål.
  13. Hæld til sidst Mango-chilidressingen fra levevis over.
  14. Nyd den maskuline baconsalat.

baconsalat

Hvis du allerede står ved grillen, bør du lige prøve min opskrift på grillet avocado i bacon.

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY MAD-GURU
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin.

Skriv et svar