Hvem er han?

Mit nye idol hedder James Altucher. Jeg faldt over ham ved et tilfælde for et par måneder siden, så der er god sandsynlighed for, du aldrig har hørt om ham.

James Altucher er en amerikansk iværksætter, investor, forfatter, børsmægler, podcaster og formentligt også alle mulige andre ting. Ad flere omgange har han tjent millioner af dollars for at smide hver en cent væk igen. Han har været på nippet til at plukke knoppen af sig selv i forlængelse heraf, men alligevel har han formået at trække sig selv op ad hullet.

Hans livshistorie og syn på livet er en kilde til inspiration. Han er i vores samfunds øjne den rebelske type, fordi han lægger op til et opgør med den norm og kultur, vi har vænnet os til her i den vestlige verden.

Som eksempel er han imod det at tage en uddannelse for derefter at komme ud med et diplom og et lån på flere hundredetusinde dollars. Jeg er godt klar over, at det ikke koster penge at tage en uddannelse her i Danmark, men det er nu heller ikke den primære pointe. Pointen er, at det i dag ikke kan svare sig at være afhængig af et 9-5 job. Man lever i en evig frygt for at blive fyret og på et eller andet tidspunkt bliver man det også. Derudover udlever man også sjældent sit fulde potentiale, når man er fastlåst i en virksomhed med begrænset frihed til at gøre, hvad man mener er det rigtige.

James Altucher lægger op til dette opgør via sine bøger, blog og podcast.

Hvorfor er han ugens personlighed?

Det er sjældent, at jeg tager mig selv i, at klappe i hænderne over en anden mands intelligens, men med James Altucher har jeg efterhånden gjort det et par gange. Han er lige så intelligent, som han er grim, men det vedkender han nu også selv (altså at han er grim).

James Altucher er ugens personlighed, fordi han kæmper en brav kamp for at hjælpe helt almindelige mennesker til selvhjælp. Mange mennesker følger nemlig bare samfundets linde strøm, hvor man helst skal tage en uddannelse, få et arbejde, børn, hus og bil. Få stopper op og tænker sig en ekstra gang om, hvad det i virkeligheden egentligt er, man gerne vil her i livet? Ønsker jeg virkeligt at været key account manager i denne her virksomhed, hvor værdien af mit arbejde langt overstiger den økonomiske godtgørelse, og hvor jeg bruger stortset hele mit liv. Eller vil jeg hellere forfølge drømmen om at have mit eget?

James Altucher har været en stor hjælp for mig, idet han har bidraget til at strukturere de tanker og idéer, jeg havde i forvejen. At følge samfundet normer har aldrig været noget, jeg personligt har været tilhænger af, men det kan være ekstremt svært at gå imod den alle andre. Samfundet har bevidst gjort denne vej langt sværere at følge, fordi man ikke skal skille sig for meget ud fra normen.

For at kunne følge denne vej helt til toppen, er James Altucher den bedste daglige motivation og støtte, man kunne tænke sig, for hvis man vil være uafhængig af andre, kræver det hårdt arbejde og ægte disciplin. Han har nemlig en daglig podcast, der hedder Ask Altucher. I Ask Altucher stiller co-hosten Aaron Brabham et spørgsmål, han ikke har forberedt sig på. Alle spørgsmålene kommer fra lytterne, som Aaron så nøje har udvalgt. Disse spørgsmål kan være alt mellem himmel og jord, men som regel har de altid en eller anden forbindelse til selvhjælp. På sekundet hvor spørgsmålet er stillet, er James i stand til at lever et svar, som altid er fyldestgørende og som regel mere end det.

Før I går i gang med podcasten er det dog vigtigt, at man kender James’ mindset. James Altucher har skrevet bogen ‘Choose Yourself’, som netop handler om at vælge sig selv frem for at blive valgt. Bogen vil med garanti være en stor øjenåbner for personer med hang til konformitet, men i det hele taget bør alle læse den!

Gør Jer selv den tjeneste at give denne mand en chance. Nedenfor har jeg lavet en liste med referencer til hans arbejde.

Referencer

Podcast

Bøger

Blog

  • JamesAltucher.com – Bloggen er spækket med værdifulde indlæg, der bidrager til at være et bedre og gladere menneske, men særligt for iværksættere er der guld at komme efter.