Jeg lægger lige ud med en kliché. Jeg elsker at rejse. At rejse er at leve, som man siger.

Overraskende nok, er de fleste enige om, at det der med at rejse og tage på ferie, faktisk er cool nok. Derfor fik jeg den tanke, at denne artikel sandsynligvis også kunne fange en hel del menneskers interesse.

For når nu vi alle rejser, som det passer os, ah ok, det er nok ikke helt rigtigt. Men vi kan altså flyve til London, for hvad der svarer til en Big Mac menu, så det er tæt på.

Derfor er gadgets til rejser, ferie og når vi i det hele taget er på farten mere relevant end nogensinde. Am I right?

Jeg har brugt alt for meget tid på at finde nye, innovative og kreative gadgets, som henvender sig til rejser, ferier og det der ligner. Resultatet er 15 forskellige ting og sager, som jeg personligt finder mere end brugbare.

Apple Watch – Series 2smart rejsetilbehør

Apple / 2399 / Gå til shop

Hvis du er Android-tilhænger, kan du lige så godt bladre videre.

Nothing to see here!

Er du til gengæld tilhænger af Apple, er der masser at se. En gadget der giver god mening på farten i det hele taget, er nemlig deres smarte ur: Apple Watch.

Jeg ejer selv et første generation af Apple Watch, hvorfor jeg er i stand til at udtale mig lidt om uret.

Det der gør uret formidabelt, er de mange informationer du hele tiden har lige ved håndleddet. Hvad end det er Wallet, bestilling af Uber, vejret, tidszone og så fremdeles, er Apple Watch et glimrende redskab.

Bedste bluetooth højtaler til ferien
smart rejsetilbehør

Zenbre / 210 / Gå til shop

En af bagdelene ved at forlade sig kære hjem til fordel for rejser og ferie er, at det sjældent er muligt at medbringe sine stationære højtalere.

Derfor er det jo væsentligt at have et mobilt alternativ i form af en bluetooth højtaler.

Problemet er bare, at der bogstaveligt talt findes hundredvis af bluetooth højtalere. Så hvilken vælger man?

Hvis prisniveauet skal være sobert, er det umiddelbart ikke muligt at finde en bedre mobil bluetooth højtaler.

Lyden er formidabel og en opladning giver 15 timers uafbrudt muzakka. Hvis det lyder for glimrende til at være sandt, kan du passende læse de +200 positive anmeldelser på Amazon.

Bluesmart kabinekuffert

smart rejsetilbehør

Bluesmart / 2999 / Gå til shop

Jeg har efterhånden skrevet om denne kabinekuffert en hel del gange. Og med rette.

Det er nemlig verdens smarteste kuffert. Altså sådan quite literally.

Den har nemlig en hel masse funktioner som GPS, integreret powerbank, alarm, indbygget vægt og alt muligt andet. Jeg har i øvrigt skrevet en længere artikel, der beskriver alle de funktioner.

Desværre har jeg endnu ikke købt kufferten, men for hver gang jeg skriver om den, bider det mere og mere i mig. Den er helt seriøst genial.

Gennemtænkt LifePack rygsæk

smart rejsetilbehør

LifePack / 1869 / Gå til shop

Lad os sige du lige har købt en Bluesmart kabinekuffert. Du synes den er skide lækker. Du er mega glad.

Så finder du så ud af, at der findes en rygsæk ved navn LifePack. Den vil du sygt gerne have. Men hvad gør du? Du har jo lige købt en anden kuffert til flyrejserne, og du kan jo ikke have begge med i flyet.

Eller hvad?

For jo, det kan du faktisk godt. Sagen er nemlig den, at ingen lægger mærke til din rygsæk. Og samtidig betragtes rygsækken som en computertaske/attachémappe.

Derfor kan du roligt tage på din rejse med Bluesmart kufferten i hånden og LifePack rygsækken på ryggen.

Men inden du beslutter dig for at smide knap fem af de lange på disse to tasker, skal jeg måske fortælle et par ord om den hersens LifePack rygsæk. For hvad kan den egentligt?

Jeg har fundet en video, der viser det.

What’s not to love, fristes jeg til at spørge?

Elegant powerbank på +10.000 mAh

smart rejsetilbehør

Vooni / 159 / Gå til shop

Jeg påstår ikke, at alle gadgets her på listen er en genopfindelse af den dybe tallerken.

Derfor er det også naturligt at inkludere en powerbank, for sandheden er jo, at ingen af os smartphone-brugere ikke engang kan komme halvvejs igennem dagen uden at skulle gribe efter opladeren.

Derfor er en powerbank en absolut nødvendighed til rejser, ferie og alt der har at gøre med længere transport.

Jeg er specielt begejstret for Voonie’s powerbank på +10.000 mAh. Det skyldes ikke kun den solide størrelse, der giver godt fire fulde opladninger til telefonen.

Næh, det skyldes æstetikken, som har stærke referencer til dansk design.

Enkel og handy bagagevægt

smart rejsetilbehør

69 / Gå til shop

Det er først efter, at jeg har mødt min kæreste, Amalie, at jeg har fået øjnene op for en bagagevægt. Før det har jeg altid synes, at det var unødvendigt.

Her har jeg dog måtte sande, at virkeligheden er en anden. En bagagevægt har nemlig vist sig at være aldeles brugbar. Det skyldes navnligt, at flyselskaberne viser sig at være mere og mere nazi i forhold til kufferternes præcise vægt.

Jeg er eksempelvis lige kommet hjem fra knap tre måneder i Australien, hvor kufferten var en hel del tungere end ved ankomst.

Takket være Amalie’s bagagevægt var vi i stand til at fordele 59,4 kg ligeligt i vores to kufferter, der hver især måtte veje max 30 kg.

Det er altså meget rart at have styr på den slags hjemmefra, så man ikke står ude i lufthavnen og skal til at omrokere.

Ligeledes er det handy at have styr på vægten, hvad angår kabinekufferten. Det er nemlig også et punkt, som flyselskaberne er begyndt at gå en hel del op i.

Genial kabinekuffert med integreret kick-scooter

smart rejsetilbehør

Olaf / 1845 / Gå til shop

Inden du jubler alt for meget, må jeg skynde mig at påpege, at denne geniale kabinekuffert ikke er udstyret med nogen motor.

Ligesom billedet illustrerer, fungerer det på nøjagtigt samme måde, som hvis du havde et skateboard.

Det synes jeg jo var lidt ærgerligt ved første øjekast, da jeg er notorisk kendt for at være en liderlig gadgetbuk.

Jeg måtte dog anerkende, at det i praksis ikke er noget problem. For hvordan kan man overhovedet klage over at skulle skubbe sig frem med foden, når man første er kommet ind i lufthavnsterminalen?

Det ville være noget andet, hvis du skulle sparke dig hele vejen ud til lufthavnen. Så ville motoren være rar.

Penny board til transport i lufthavnsterminalerne

smart rejsetilbehør

Cruiser / 175 / Gå til shop

Du er sikkert allerede bekendt med et penny board. Right?

Nå, men det er et mini board, som er bygget til formålet at fylde så lidt som muligt samtidig med, at det er muligt at transportere sig selv med god vind i sejlene.

Der findes mange forskellige udgaver af dette board i forhold til kvaliteten. Du kan sagtens få et, der er langt dyrere med bedre hjul, kuglelejre og så videre, men hvis du bare gerne vil give det et forsøg, fungerer dette board ganske glimrende til formålet.

Jeg mener. 175 kroner? Det er ingenting.

Nakkepude med hætte

smart rejsetilbehør

Travelstar / 96 / Gå til shop

Du kender de sædvanlige nakkepuder, som hver tredje flypassager har med sig.

Det gør jeg i hvert fald selv. Og hver eneste gang tænker jeg, at det kunne da være meget rart at have sådan en, men så alligevel ikke så rart, at jeg gider slæbe rundt på den.

Det er den opfattelse, jeg har haft, indtil jeg faldt over denne nakkepude, der samtidig fungerer som en hættetrøje.

Altså, så er jeg sgu solgt. Hvor genialt er det ikke? Alle ved, at en hættetrøje gør det langt mere sandsynligt at falde i søvn med en hætte rundt om ansigtet, når man sidder helt nede bagerst i flyet på abeklasse.

Ja ja, jeg ved godt, at du bare kan rejse i en hættetrøje, men er det ikke meget rart ikke at være afhængig af den?

Jo det er så.

Jet Lag beregner

smart rejsetilbehør

Link til Jet Lag beregneren

Okay, det her er godt nok ikke nogen direkte gadget. Alligevel tillader jeg mig at inkludere den, da den giver ekstra god mening, når du skal ud på de ekstra lange ture.

Redskabet er nemlig en Jet Lag beregner, som har til formål at give dig en såkaldt opskrift på, hvordan du skal disponere over din energi, når du skal ud på lange ture på tværs af en masse tidszoner.

Kunne det ikke være meget rart, hvis du kunne være frisk og udhvilet ved ankomst?

Mini dampstrygejern du kan have med over alt

smart rejsetilbehør

Duronic / 175 / Gå til shop

Jeg hader at stryge. Virkeligt! Det er noget fanden har skabt. Hvorfor i alverden har vi ikke opfundet et eller andet materiale, som gør, at tøj altid fremstår nystrøget?

Nå, men sådan er det. Og når det nu forholder sig sådan, at vi stadig er henvist til strygejernet her i 2017, er det garanteret også en prioritet for navnligt forretningsrejsende, der helst gerne skal kunne dukke op til møder og konferencer i nystrøgne skjorter.

Til det formål vil jeg tillade mig at præsentere dette skide smarte dampstrygejern, som fylder nada og samtidig er mega effektivt til at gøre skjorten et renseri værdigt.

Lægekittel der giver dig særlige fordele i lufthavnen

smart rejsetilbehør

Doctor’s Coat / 107 / Gå til shop

En lægekittel, what? Hvad har det med gadgets at gøre? Ikke rigtigt noget.

Alligevel er det et sjovt redskab, der kan gøre din rejse nemmere. Men hvordan, tænker du måske?

Idéen stammer fra James Altucher, som er en amerikansk podcaster, forfatter, investor og alt muligt andet.

Han går nemlig altid rundt i en lægekittel og ikke kun i lufthavnen. Lige så snart han forlader sit hus, er han som regel iklædt sin lægekittel.

Årsagen er, at han ganske enkelt bliver behandlet bedre. Det kommer særligt til udtryk i lufthavnen. Lad mig citere James:

People actually do treat me like a doctor. If someone said, “I need a doctor” I would not be able to help unless it’s easy stuff in which case I can say, “I’m not a doctor” and then perform CPR or mouth-to-mouth or Heimlich, which are all easy to learn. But 99.9% requests for a doctor are usually things where you can just give placebic information and say “You’ll be OK” (I picture myself as Mathew Fox from the TV show Lost while I say it since it often worked for him on the show). But the reality is, people move out of the way if you are an airport and walking around in a doctor’s coat. Is this unfair? Well, I never claim to be a doctor. I’m just wearing a doctor’s coat because I like how it feels, looks, and the functionality of it. But if it has other benefits, which it does, I’ll take it.

Jeg har ikke selv testet det, men det kunne da være morsomt at give det et forsøg. Tænk hvis resultatet var, at man blev opgraderet til business class i ny og næ?

Universel konverter du kan bruge i hele verdenen

smart rejsetilbehør

BEZ / 78 / Gå til shop

Jeg behøver vel ikke rigtigt at uddybe, hvorfor denne, langt fra innovative gadget, er afgørende for herren, der rejser rundt i hele verdenen?

Nej.

Derfor behøver jeg heller ikke knytte andre kommentarer, end at denne konverter virker i hele verdenen. Og det er jo meget rart.

Et hurtigt tip er, at du gør klogt i at købe et par stykker. Min personlige erfaring er nemlig, at de har det med at løbe deres vej.

Sorte trådløse høretelefoner fra Bose

smart rejsetilbehør

Bose / 2530 / Gå til shop

Jeg har haft mine bluetooth høretelefoner i mere end et år nu. Gud, hvor har det dog været en befrielse.

Der er nemlig ikke ret mange ting her i livet, som overgår det at slippe af med ledninger. Og slet ikke når man er på farten.

Og når det kommer til lyd, har jeg det sådan, at det er direkte uforskammet at gå på kompromis med udstyret. Derfor giver det god mening at gå efter et par solide bøffer fra Bose.

Jeg foretrækker personligt Denon, hvis du skulle være i tvivl.

Trådløse in-ear høretelefoner fra Bragi

smart rejsetilbehør

Bragi / 1399 / Gå til shop

Når det kommer til de store bluetooth høretelefoner, er det all fun and games. Til gengæld er det en anden historie, når det drejer sig om de små trådløse in-ears.

Grundlæggende er problemet, at lyden ikke er god nok og batteriet er lort. Denne problemstilling har Bragi sat sig for at finde en løsning på.

Godt nok har Bragi ikke fundet nogen løsning på batteriets levetid. Til gengæld har Bragi fundet en løsning på lyden, som nemlig skulle være ganske formidabel.

Jeg skal lige skynde mig at sige, at jeg ikke har testet Bragi selv, men umiddelbart taler anmeldelserne pænt om de små in-ears.

Nå, men i forhold til rejser, ferie og så videre, er det jo dejligt behageligt at have et par trådløse in-ears med sig.

Der skal ikke mere end scenariet ved sikkerhedskontrollen i lufthavnen til at forestille sig, at det faktisk kunne være lækkert nok at have sådan et par.

LÆS NU:

88 fede plakater til stuen