Mad & Drikke

Vil du spise pizza med god samvittighed? Prøv en glutenfri pizza med sød kartoffel

Alle elsker pizza. Det skulle man i hvert fald mene.

Personligt har jeg dog aldrig rigtig været den store tilhænger af pizza. Ofte er pizza meget fedtet og tungt at spise, og for det meste synes jeg, at smagsoplevelsen er lidt for ensartet.

I dag er der et hav af lækre pizzarestauranter, som eksperimenterer med lækker topping og skønne råvarer. Derfor er jeg blevet mere interesseret i pizza.

Af og til laver jeg sågar selv en pizza.

Sidst var på en grå tømmermændsramt søndag formiddag, hvor kæresten og jeg var ved at dø af sult, men med meget lidt overskud til at handle.

Vi er ret begrænset, når vi skal bestille junkfood, da ingen af os spiser gluten. Og en glutenfri pizza er stort set umulig at få fingrene i her i København.

Jeg kiggede ind i køleskabet, som umiddelbart så ret tomt ud. Der var kun lidt grøntsager og nogle æg.

Det lykkedes mig alligevel at finde på noget, for det blev faktisk til en sund glutenfri pizza med sød kartoffel. Pizzaen er oven i købet laktosefri.

Den tog 30 minutter at lave og smagte fortryllende.

Det skønne ved en pizza er, at den giver mulighed for at tømme ud i køleskabet. Man kan jo komme alverdens topping på. Jeg brugte bare det, som vi havde i køleskabet, hvilket var sød kartoffel og løg.

Selvom det bare var et forsøg på at mætte to tømmermændsramte sjæle, var det ikke sidste gang vi fik den pizza.

Vi får den ofte herhjemme. Derfor synes jeg, at den er værd at dele med dig.

30 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 1 spsk bagepulver
  • 3 dl glutenfri mel
  • 1 alm sød kartoffel
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg eller et mini-hvidløg
  • 2 spsk trøffelolie
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 æg
  • 4-6 spsk mandelmælk

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  2. Hæld vand i en røreskål.
  3. Kom bagepulver i og rør det ind i vandet.
  4. Hæld melet i og ælt det godt sammen.
  5. Rul dejen ud på en bordplade til pizzabunden.
  6. Skræl og skyl sød kartoffel og løg og skær det hele i skiver.
  7. Bland rosmarin, knust hvidløg og olie sammen i en lille skål.
  8. Pisk æg og mælk sammen til en ensartet masse.
  9. Top pizzaen med kartoffel og løg og krydder det med olieblandingen.
  10. Slut af med komme det piskede æg med mælk på.
  11. Bag pizzaen i 20 minutter.

Så´ der serveret.

sund pizza

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY KOK
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin, men jeg må ikke spise noget af det.

Skriv et svar