Der var en gang en mand der sang, at livet er kort og lykken endnu kortere. Måske er det sandt, måske ikke, men lad os i det mindste blive enige om, at oplevelserne er mange.

Gennem et liv har et menneske mange oplevelser. Alle mennesker har lige mange, men der er forskel på dem. Nogle mennesker efterlader sig et liv præget af umanerligt kedelige oplevelser, hvor andre har gjort sig umage med en ikke-traditionel tilværelse. Og det er som regel den ikke-traditionelle tilværelse, der skaber de mindeværdige oplevelser.

Det kan være dengang, man mødte en behåret mand i Nice og sagde nej til at holde fest i hans penthouselejlighed, hvor man dagen efter fandt ud af, at det var Cesc Fabregas. Eller var det? Det kan være dengang, man mødte en irsk milliardær på Mallorca, som spurgte om man havde lyst til at sejle med på hans 500-millioner-kroners-yacht til Monaco og se formel 1. Det kan også være dengang, at man smagte sin første cheesecake, der lagde fundamentet for et bedre liv.

Definitionen af en oplevelse er ret bred. Nogle oplevelser efterlader et større indtryk end andre, og netop dette har jeg tænkt en del over. Hvad er pointen i at leve et liv, hvis man ikke kan se tilbage på det med et velfornøjet blik? I min verden bør et levet liv have en lang række af oplevelser, som man er stolt af.

De fleste af læserne her på siden er ganske unge inklusiv undertegnede, hvorfor vi har rigeligt med tid til at samle på oplevelser, vi kan være stolte af. Jeg kan endnu ikke prale af at have besteget Mount Everest eller cyklet til Paris på en et-hjulet cykel. Af den grund har jeg samlet en række oplevelser sammen, som enhver mand med en indre dare devil og længsel på spændende oplevelser kunne overveje at kaste sig ud i. Inspiration til os alle om du vil.

Det er nemlig 10 af de vildeste udfordringer, vi mænd kan kaste os ud i. På nuværende tidspunkt har jeg ikke nosser til at give mig i kast med dem alle, men når jeg nærmer mig en alder, hvor døden titter, bliver jeg nødt til at smide mig ud fra et bjerg i sådan en egerndragt.

Gennemfør en Iron Man

Iron Man siges at være den ultimative manddomsprøve. Det kan diskuteres, men lad os i det mindste blive enige om, at det er en seriøs manddomsprøve i hvert fald.

Du skal svømme 3.86 km. Du skal cykle 180 km og 25 meter. Du skal også løbe et marathon, som naturligvis er 42 km og godt 200 meter. Det er en test, der kræver måneders hård træning, hvis ikke år. Glem fredagsbyturen på Wessels. Tro om igen, hvis du tror du kan fejre J-dag på Borgerkroen. Du har bare at sidde derhjemme og fejre sidste nye afsnit af Vild med Dans, mens du sluprer proteindrikke i dig.

Trods nedturene er et gennemført Iron Man med et hundrede procents garanti en oplevelse, du vil se tilbage på med et saligt smil.

Flyv som et egern

Som jeg nævnte i introen, skal jeg på et eller andet tidspunkt i mit liv opleve tilstanden som et flyvende egern. I øjeblikket har jeg mit liv for kært, men det skal ske på et tidspunkt.

At flyve med 300 kilometer i timen gennem luften båret af en egerndragt, må være den absolut vildeste oplevelse, man kan forære sig selv.

Jeg har endnu ikke foretaget mig en googlesøgning, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan man giver sig i kast mig wingsuit flying.

Lav et base jump

Måske er det den forkerte rækkefølge. Jeg ville nemlig helst tage et base jump, inden jeg kaster mig ud i egerndragten. Alligevel må det være en ganske skræmmende oplevelse at kaste sig ud fra en klippeskråning for at trække faldskærmen efter 7-8 sekunder.

Fra den tekniske betragtning ser det ikke ud til at forlange så meget igen, men jeg ville stadig være tilbøjelig til at skide i bukserne.

Cykel fra Los Angeles til New York

Der er ikke noget som en rask cykeltur, men hvad siger du til fire et halvt tusind kilometer på jernhesten? Der er ret god chance for, at du bogstaveligt talt får ondt i røven, men til gengæld får du også set den øverste halvdel af Guds land. Jeg er fucking klar!

Gå fra Sydney til Broome

Som om en cykeltur tværs over USA ikke var nok, hvad så med en gåtur tværs over Australien? Jeg blev inspireret af denne challenge, da jeg så filmen, Tracks. Det er en livsfarlig opgave at krydse et land, hvor størstedelen af ruten er præget af absolut tørke. Ikke desto mindre er det altså muligt, men du bliver nødt til at alliere dig med aboriginerne. Også selvom de lugter ad helvedes til.

Lev udelukkende af vand i 14 dage

Faktisk kan et menneske leve i mere end to måneder udelukkende ved at drikke vand. Det er i hvert fald dokumenteret her. Det er ikke nogen sjov opgave at give sig selv. Man skal næsten være psykotisk for at kaste sig ud i en sådan udfordring.

Hvad skulle pointen være?

Pointen skulle være at bevise, at ens krop kan præstere langt mere end man umiddelbart kunne forestille sig. Oplevelser skal ikke nødvendigvis være præget af glæde. Oplevelser bør lige så vel være præget af helvedesild. Smerte. Ondskab.

Ved at påføre sig selv denne smerte vil man ikke blot få en uforglemmelig oplevelse. Man vil også få en indsigt i sin egen krops vanvittige overlevelseskræfter.

Besøg alle verdens lande

Der har længe været stor diskussion omkring, hvor mange selvstændige lande, der findes på vores kære planet. Nogen siger 192. Andre siger 194. Jeg siger 196.

At besøge alle verdens lande er umiddelbart den vildeste udfordring af de ti her i artiklen. Du skal have økonomien. Du skal have tiden. Og ikke mindst skal du have overlevelsesinstinktet in takt, for det er bestemt ikke en dans på roser at besøge hele planet earth. Det er ikke fordi, at du kan hoppe på badeferie i Nordkorea eller spille rommy i Syrien.

Men hold kæft hvor ville det være fedt at klare en sådan udfordring! Så kan man altså blære sig på TripAdvisor.

Bungeejump fra en helikopter

Det lyder ganske grotesk, men det er rent faktisk en ting. Altså at springe ud fra en helikopter. Som om det ikke skulle være nok kan du hoppe ned i en vulkan. Vulkanen og helikopteren kan du læse mere om her.

River raft Colorado River i Grand Canyon

Efter at have set Into the Wild en snes gange er jeg blevet forelsket i tanken om ekstrem River Rafting. Fornyligt prøvede jeg River Rafting ned af Agung River på Bali. Det var ganske ufarligt og tenderende til det kedelige. Dog fik jeg blod på tanden. Jeg kunne fornemme, hvor godt det kunne blive. Hvor vildt det kunne blive.

Colorado River der løber gennem Grand Canyon er ikke blot en psykopatlang flod. Den er også psykopatflot. Helloooo, Grand Canyon? Nå, men bortset fra det flotte element er den også pissefarlig. I hvert fald på nogle af dens koordinater. I alt er floden 226 miles.

Do you dare?

Bo i Alaskas wilderness mens vinteren er hårdest

Det er godt et år siden, jeg så Dick Proenneke’s dokumentar Alone in the Wilderness. Det er den bedste dokumentar, der nogensinde er lavet. Og det er ikke til diskussion.

I dokumentaren følger du manden på billedet. Verdens bedste snedker. Han bygger en hytte af træerne omkring sig. Fik jeg nævnt, at hytten ligger i Alaska? Og at det er vinter?

Nå, men bortset fra en skide god dokumentar, så er det stejlme en udfordring at give sig selv at overleve i den alaskanske natur i vinterhalvåret. Man skal i den grad have set alle afsnit af Bear Grylls for at kunne klare så meget som en uge i det terræn.

_________________

Har du mod på nogle af udfordringerne? GL HF!