I anledning af de seneste ugers røre i medierne vedrørende Københavns Kommunes kampagne, der direkte opfordrer unge studerende til at få børn, tænkte jeg, at det er passende at følge op med ti helt igennem elendige grunde til at lade sig inspirere af netop omtalte kampagne.

Jeg vil ikke gå ind i KK’s motiver bag en sådan kampagne, men det ville være løgn at påstå, at jeg støtter op om den.

For hvad er meningen egentligt med at forsøge at gøre unge mennesker skruk?

Personligt synes jeg, at det er ganske fornuftigt at gennemføre sin uddannelse og samtidig få styr på sin tilværelse i det hele taget, inden man begynder at bringe nye mennesker til Moder Jord.

Ikke desto mindre vil jeg tillade mig at løfte sløret for de, som nævnt, ti elendige grunde til at få børn, mens du studerer.

Jeg vil i øvrigt gerne undskylde på forhånd til studerende, som allerede har valgt at få børn.Der er nemlig gode chancer for at fanden bliver malet på væggen.

En del gange.

Du kan se frem til at sidde og glo derhjemme hver eneste weekend

Det ligger lidt i kortene.

Med en lille baby følger et stort ansvar. Et ansvar som du ikke kan lægge fra dig i weekenderne, nøjagtigt som studierne.Du er tvunget til at sværme omkring dit nyudklækkede æg, som er i stand til at producere imponerende mængder af både afføring, gylp og decibel.

Det er ikke længere muligt at tage ud at buldre til klokken 7 om morgenen med de gamle drenge.Om ikke andet kan du være stensikker på, at der fremadrettet bliver rigtigt langt imellem.

Indholdet i din tilværelse kan koges ned til tekstbøger og babymos

Officielt er et studie ret krævende.

Uofficielt er et studie ikke særligt krævende.

Trods min begrænsede deltagelse i de videregående uddannelser i Danmark, har jeg alligevel nok indsigt til at give en kvalificeret vurdering heraf.

Studiet kan altid nemlig winges.

En ting er dog at ‘winge studiet’. En anden er ‘at winge babyen’.

Det kan sgu’ ikke rigtigt lade sig gøre.

You can make a class paper go away, but never a baby.Uanset hvor du befinder dig, vil du altid været forfulgt af indre stemmer. Og indre skrig.Når tekstbøgerne ikke har din opmærksomhed, har din baby det. Og sådan vil det altid være.

Det er enten eller.

Du vil aldrig være i stand til at vælge en tredje ting, da du ved at både tekstbøger og baby fortjener din opmærksomhed.

Hele tiden.

Hver dag.

Derfor vil tilværelsen som studerende med barn ikke gå op i hat og briller, men i stedet tekstbøger og babymos. Er du klar til at tage livet seriøst i en så tidlig alder?

Alle dine ambitioner og drømme sættes på permanent standby

Man skal være lettere ubegavet for at påstå en lille nyfødt ikke er tidskrævende. En nyfødt baby er nemlig blandt de mest tidskrævende hobbyer i verden.

Okay, en alternativ hobby, men som ikke desto mindre er noget mere stressende og økonomisk forlangende end selv det dyreste medlemskab i Simons Golfklub.

Men ikke nok med at dine hobbyer fra den ene dag til den anden bliver sløjfet, så kan du også vinke farvel til eventuelle drømme og ambitioner. De næste fem år vil majoriteten af dine energidepoter nemlig gå direkte til baby.

Og når de fem år er gået, har du stille og roligt anerkendt fordelen ved at vælge den sikre vej i form af et otte-til-fire job i en corporate virksomhed, som stille og roligt suger livet ud af din sjæl frem for at tage en chance og vælge den rute i livet, som du rent faktisk triller rundt og drømmer om.

Alle dine penge vil gå til bleer, babytøj, babymad, legetøj og tekstbøger

Som der blev nævnt i sidste afsnit, koster en baby mere end det dyreste golfmedlemskab i Danmark. Faktisk viser beregninger, at et barn fra nul år til 18 og myndig koster på den gode side af en million.

Og det er vel at mærke estimeringen af gennemsnittet. Kommer du dermed fra de højere lag kan du givetvis multiplicere millionen med halvanden.

Og så er det formentligt stadig lavt sat.

Som du nok kan gennemskue, kan du fra dag ét se frem til en tilværelse, hvor du vile være endnu mere på røven end månedens sidste weekend, hvor du står på Borgerkroen i en tung tåge af rød Cecil og febrilsk leder efter tyve kroner til en Grøn Tuborg.

Udover tekstbøger og remedier til baby bliver der heller ikke råd til meget mere end husleje, hvilket i øvrigt bringer mig til næste punkt.

Du flytter til Ballerup i et parcelhus for at få mere plads og have

Nemlig at du flytter til en forstad.

En forstad der eksempelvis kunne hedde Ballerup. Stedet hvor folks drømme kollapser. Hvor folk indser livets barske realiteter og samtidig slipper taget.

Til gengæld kan du glæde dig over at være 23 år gammel med en kæreste, der har vokset sig 30% større samt et end product i form af lille Anton på 3 måneder, som ligner en miniature-version af michelin-manden.

Prikken over i’et er naturligvis, at det hele ikke kun finder sted i Ballerup, men i et parcelhus i Ballerup. En smuk matrikel med plads til den mindste Weber-grill fra Silvan og et gyngesæt i pangfarver så stærke, at de kan ses på Google Earth.

En fryd for øjet.

Dine svigerforældre kommer på besøg hver eneste weekend

Men, men, men. Herlighederne stopper ikke her. For i stedet for at omgås dine nærmeste venner i weekenden, kan du se frem til at omgås dine svigerforældre.

Hver eneste weekend.

Det er det fantastiske biprodukt ved at få en lille en. Anton er nemlig hele familiens øjesten, som dermed også tiltrækker fysisk opmærksomhed i form af de gamles tilstedeværelse. En øjesten der i øvrigt foranlediger en kemisk reaktion i hjernen på svigermor (samt mor), hvor gode råd ikke blot gives, men anvendes.

Med ét.

Get used to it, Broseph!

Dine egne forældre kommer på besøg hver eneste weekend

Men det ikke kun svigerforældrene som dukker op hver eneste weekend. Også de gamle kommer oftere end hvad rart er.

Over tid kan du dog lære den rette strategi til at sørge for, at din baby kommer til de gamle fremfor de gamle kommer til baby. Samme gør sig naturligvis gældende for svigerforældrene.

Dine venner glider stille og roligt væk

Blandt de mest elendige grunde til at få børn, eksisterer faktummet, at man stille og roligt mistet taget på sine venner.

Man glider simpelthen fra hinanden.

Ikke nok med dette er en elendig grund til at få børn, så er det også en deprimerende grund. Essensen af at være studerende er nemlig den, at man opbygger et netværk af nære venner som på mange måder konstituerer hele uddannelsesforløbet.

Vennerne er nemlig grundpillen i at komme igennem studiet med skindet på næsen, hvor hindsight efterfølgende burde være noget i retning af  Ah my God, it was ze best time of my lifez.

Din kæreste melder sig til De Unge Mødre

I tidernes morgen af dit nuværende forhold har du med sikkerhed grint højlydt af diverse deltagere i det populære realityshow, De Unge Mødre.

But oh, how the tables have turned. Kæresten din, er gået all-in på livet som landsdækkende mor. Fremover vil du ikke kun blive genkendt på studiet af hidtil venner.

Næh, du vil også blive fulgt rundt af et tv-crew i din fritid indtil du på et tidspunkt får nok og springer ud fra rundetårnet, men på tragisk vis lander i en blød og tilgivende hoppeborg.

Feriedestinationen hedder altid Lalandia

Kan du huske da turen gik til romantiske Mykonos i Grækenland?

Det var din sidste tur.

I dit liv.

Nogensinde.

Med en baby kan det nemlig slet ikke lade sig gøre at spekulere i eksotiske ferier på græske breddegrader. Ikke engang et spabad i Harzen på de tyske breddegrader er indenfor rækkevidde. Sådan er tilværelsen nemlig med en baby, når man i forvejen er ludfattig studerende.

Til gengæld er en lang række weekendture til Lalandia indenfor rækkevidde.

Her er det både muligt at spise saltede pommes fritter og røde pølser, som af og til ikke en gang er sprækkede.

Tilværelsen som studerende far og mor er indenfor rækkevidde. Det eneste spørgsmål du egentligt burde stille dig selv er derfor:

Hvorfor har Københavns Kommune ikke kørt denne kampagne for lang tid siden?

LÆS NU:

De 10 bedste serier der er værd at bruge tiden på