Mode & Stil

Dresscode til verdens fineste restaurant

Jeg er netop fyldt 30. Og det skulle i sagens natur fejres.

Jeg er nu ellers ikke typen, der har tradition for at fejre fødselsdag, men nu var det altså min tur til at invitere familien ud.

Så det gjorde jeg, og dét var med manér.

Familien blev nemlig inviteret på en af verdens absolut bedste restauranter. Måske har du hørt om den.

Siger Geranium dig noget? I hope so.

Sammen med Noma, kan Restaurant Geranium nemlig velsagtens beskrives som en af Danmarks helt store stoltheder. Tænk sig at have en restaurant som er den 19. bedste i verden. Når man tænker på, hvor mange millioner af restauranter, der findes, er det helt vildt imponerende.

Hvis du er trofast læser her på siden, vil du vide, at vi faktisk også besøgte Geranium tilbage i december, hvor vi dokumenterede hele den gastronomiske affære med levende billeder.

Hvis du ikke allerede har set den video, kan du scrolle ned i bunden af denne artikel.

Dét det skal handle om, er nemlig ikke mad, men dresscode.

Ikke at der er tale om en udvidet guide til hele dresscode-temaet, men blot en reminder om, at dresscode nu til dags ikke skal gøres mere konservativt end nødvendigt.

Og det vil jeg gerne illustrere med det outfit, jeg selv valgte i anledning af Geranium-visittet.

Således så det ud.

Et smart casual outfit med fokus på eksklusivitet.

Jeg overvejede at hoppe i et jakkesæt, men efter nærmere overvejelse, nåede jeg frem til konklusion, at det simpelthen var for ordinært.

I stedet valgte jeg at sammensætte et smart casual outfit med dele, der ikke rigtigt har noget med hinanden at gøre.

Og dog.

Helt konkret bestod outfittet af en splinterny hørblazer fra det fashionable NN07. I blazeren havde jeg med omhu valgt en lommeklud fra lommekludseksperten, Drake’s. Lommekluden var forøvrigt beklædt med små søde hunde.

I forlængelse heraf havde jeg valgt en kinaskjorte fra J. Lindeberg, chinos fra Hugo Boss og et par fisefornemme ruskindssneakers fra Rick Owens.

Målsætningen var at få outfittet til at spille sammen ved brug af matchende farver, som jeg altid har yndet. I denne mundering var det NN07-blazerens elegante beige, der satte dagsordenen.

Rick Owens og NN07 laver her elegante 1-2-kombinationer, og det gør ikke noget, at de beige nuancer ikke er identiske.

Ved at kombinere disse farver er der styr på tropperne på et niveau, hvor der sagtens kan skejes ud på de resterende tøjdele. Det var nu ikke fordi, jeg valgte at være helt igennem rebelsk, men de støvgrønne chinos i forlængelse af den farverige lommeklud, giver alligevel et godt spil, hvor det forudsigelige aspekt tages ud.

Her får du lige endnu en vinkel af den i øvrigt flotte herre på billedet. Og her er der altså ikke tale om kokken.

Men var det ikke dresscode på fine restauranter, der blev indledt med?

Jojo, ro i badebuksen.

Pointen kommer nu. Og den er følgende.

Vi er nået til en tid og alder, hvor det er okay at eksperimentere. Hvor det er okay ikke at følge normerne, selvom der er masser af mænd og kvinder, der følger dem religiøst.

Jeg opfordrer ikke til at troppe op i ECCO-sandaler og psykedeliske badeshorts med tilhørende hjemmestrik. I stedet opfordrer jeg til at tænke selvstændigt og gøre, hvad du selv føler er elegant og unikt (inden for rimelighedens grænser selvfølgelig).

Et glimrende eksempel på det til tider rebelske mindset, jeg besidder, er mit nylige besøg på den berømte restaurant Belcanto i Lissabon, som i øvrigt er udstyret med to stjerner.

Her havde jeg beige shorts på, hvid t-shirt og i øvrigt samme Rick Owens sneakers på som her. Jeg er overbevist om, at mange fine dining connoisseurs ville forarges hele vejen til månen, men hvis jeg digger et outfit, der kombinerer elegant stilrenhed med komfort, så er det altså mit valg.

Og skal vi ikke lige skåle på det?

Her nydes et glas rødvin efter sommelieren netop har åbnet flasken med et ganske unikt middelalderredskab, der involverede store flammer. Det kan du se i videoen under.

 

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

Leave a Response