Mad & Vin

Risotto med hjemmehøstet kantareller fra den jyske vestkyst

Jeg elsker risotto og jeg synes det er den fantastisk ret. Uanset om den serveres kold eller varm.

Man kan næsten komme alt i en risotto, men min ynglings er svamperisotto.
Den er både cremet, smagfuld og ligger rigtig godt i maven.

I efteråret, var jeg på besøg i det jyske. Nærmere Esbjerg hos mine søde svigerforældre. De fandt på at tage på svampejagt, hvilket var virkelig hyggeligt.

Der må jeg lige nævne at det altså er en rigtig god weekend beskæftigelse for hele familien i stedet for at sidde i hvert sit værelse og laver ligegyldige ting.

Vi fik en kæmpe høst og selvfølgelig skulle jeg forsøge at imponere svigermekanikken med min kogekunst. (Man er vel svigerdatter)

glutenfri risotto

Risottoen var en ud af to retter med kantareller, jeg lavede den aften.
Og jeg vil selv være så “selvglad” at sige at det gik godt.

glutenfri risotto

6 personer
Tilberedningstid: 40 minutter

  • 1 spsk smør.
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl friske kantareller
  • 2 dl. vin
  • 300 g risottoris
  • 2 l vand
  • 2 kraft terninger.
  • 200 g parmesanost

Sådan gør du:

  1. Hak løgene fint, knus hvidløg og riv osten.
  2. Steg løg og hvidløg af i en wok gryde med smør.
  3. Når løgene er klare tilsættes svampene.
  4. Skru helt op for varmen og tilsæt hvidvin.
  5. Lad det koge lidt sammen før salt og peber tilsætter.
  6. Vend risene i og hæld vand og bouillonterninger i .
  7. Lad det småkoge under let omrøring til retten syner fast.
  8. Vend frisk parmesan i og server den evt med en steak eller bagt laks.

Nyd den med et stort glas rødvin.

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY MAD-GURU
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin.

Leave a Response