Her til sommervarmen har Stayclassy fundet 9 af de bedste løbesko frem med det formål at komme i kanon form. Selvom jeg primært laver artikler om klassisk herreekvipering, har jeg som et nyt tiltag valgt at tilføje sportstøj til garderobekategorien. Første af slagsen er altså de bedste løbesko på markedet. Eller. Man skal nok passe på med at kalde noget for ‘bedste’ i en kategori som denne, da meningerne er mange og holdningerne forskellige.Det vigtigste ved et par løbesko er naturligvis, at de passer til din fod, således det er behageligt at løbe i dem. Selv er jeg en ihærdig løber, hvilket i øvrigt er af nyere dato. Jeg løber stadig rundt i et par Asics Gel-Nimbus, som efterhånden har godt fem år på bagen. Efter jeg er begyndt at løbe kontinuerligt, er de også ved at være tæt på at sige tak for alt.

Derfor skriver jeg også lidt denne artikel for min egen skyld, da det jo betyder, at jeg selv er på udkig efter et par nye løbekompagnoner. Når det kommer til et par løbesko, har jeg aldrig været kræsen ift. løbeskoens pasform. Jeg har som regel købt de løbesko, der så flottest ud, og det har egentligt fungeret fint nok. Hvis du ikke har det på helt samme måde som mig, men derimod er lidt tilbageholden med at købe et par løbesko online af samme årsager, skal du ikke fortvivle. Det hersens internet kan nemlig løse hvilket som helst problem, og det betyder, at du ikke behøver at gå ned i Intersport og få ‘professionel’ hjælp.

Jeg har nemlig fundet en online guide til at vælge den rigtige løbesko. Du skal blot svare på spørgsmålene, som du finder her (vær opmærksom på det er amerikanske måleenheder, du skal indtaste). Hvis du i øvrigt ikke rigtigt er kommet igang med at løbe, vil jeg gerne lige tillade mig at henvise til en artikel, jeg har skrevet, der omhandler det at være produktiv, hvor der også fokuseres på motionen og hjælperedskaber til at komme igang. Dermed er du klædt på at handle løbesko på nettet.

Udvalget af løbeskoene her i artiklen er af meget blandet karakter. Nogle er bedst egnede til de lange løbeture, hvor andre er gode til de korte og hurtige ture. Dog skal man altid huske på, at der ikke rigtigt er noget facit, når det kommer til at vælge en løbesko. Jeg kender flere, der eksempelvis løber halv- og helmarathon i Nike Free skoene, som bekendt ikke har den store afdæmpning. Hvis du går ned i sportsforretningerne, vil de med stor sandsynlighed også anbefale, at man fravælger Nike Free, hvis formålet er lange ture, men det er altså ikke nødvendigvis rigtigt.

Inden den monologiske diskussion løber af sporet, vil jeg springe til 9 af de bedste løbesko, jeg kunne støve op. Det er i øvrigt Nike, der præger billedet, men det gør vel ikke noget.

Blå Nike Performance løbesko bedste løbesko mænd

Nike / 1195 / Find løbeskoen her

Første par i rækken af bedste løbesko er dette blå par. Det er Nike Performance brandet, der står bag produktet. Foruden det pæne design samt den flotte farvekombination, er det en glimrende løbesko, hvis du sætter pris på lethed og høj komfort. Løbeskoen skulle være særligt anvendelig til blandet terræn, hvad end det er skovstier, strande, eller kuperede ruter.

Hvide Nike Flyknit Max løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 1995 / Find løbeskoen her

Dette herlige par løbesko er suverænt det dyreste par af de ni. Årsagen til prisen er lidt højere på denne løbesko, er, at sålen er særligt designet til at afdæmpe hver skridt, således du ikke får stød igennem kroppen. Denne type sål er specielt velegnet til de tungere løbere – dermed ikke sagt, at de er tykke ;-).

Blå Nike Lunarracer+ 3 løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 1095 / Find løbeskoen her

Nike Lunarracer+ 3 er en løbesko, der er bygget til intervaltræning og konkurrence. Skoen er ekseptionel let, hvorfor den er velegnet til spurt og høj adræthed. På trods af skoens lethed har den stadig en imponerende affjedring, således det ikke føles som om, du løber i bare fødder. Skoen vejer blot 187 gram – det kan du ikke engang blive mæt af.

Grønne Nike Flyknit 4.0 løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 1095 / Find løbeskoen her

Nikes Flyknit 4.0 er anerkendt som en af verdens bedste løbesko. Det skulle være den ultimative løbesko, som i den grad har mange kilometer i sig. Skoen er har en blødere affjedring, end man umiddelbart skulle tro. Det betyder altså, at løbeskoen er et fremragende valg, hvis du løber hurtigt og langt. Dog behøver du ikke løbe både hurtigt og langt, men skoens lethed er naturligvis kontribuerende til en højere speed. Hvis du er en avanceret løber med mange kilometer om ugen, er dette et genialt par.

Klassiske sorte Nike Free 3.0 løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 1095 / Find løbeskoen her

Nike Free 3.0 er formentligt den løbesko i verden, der er blevet brugt mindst til det egentlige formål. Skoen er nemlig blevet et stilikon og en almen del af folks daglige påklædning, men det betyder imidlertid ikke, at man ikke også kan få nogle rigtigt gode løbeture ud af dem. Løbeskoen er let og velegnet til løbeture på 5-10 kilometer.

Laksefarvede Nike Lunarglide+ 5 løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 1095 / Find løbeskoen her

Hvis du godt kunne tænke dig at svæve over asfalten, når du er ude løbe, kommer man eftersigende ikke tættere på end Nike Lunarglide+ 5. Skoen er bygget til den neutrale løber, der har et alment behov for en sund velpolstret løbesko. Ud fra min egen research er skoen så silky-smooth, at det ikke burde være muligt at få en vabel i sådan et par. Skoen er mere komfortabel end et boblende fodbad, og derfor er skoen i øvrigt veloplagt til løberen med begrænset træning.

Gule Nike Free 5.0 løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 949 / Find løbeskoen her

Nike Free 5.0 er en videreudvikling af den tidligere nævnte 3.0. Skoen er derfor også enormt populær til et casual outfit, hvilket har resulteret i, at den ikke har fået den kredit for dens egentlige løbeegenskaber, som den faktisk fortjener. Hvis du godt kan lide en fleksibel sko, der er ganske støjfri, er det en af de bedste løbesko, du kan finde. Det er i øvrigt en lækker bonus, at skoen ikke kun kan bruges til løb, men rent faktisk også kan se nydelig ud til et normalt sæt tøj.

Blå Nike Flyknit 3.0 løbesko

bedste løbesko mænd

Nike / 1395 / Find løbeskoen her

Dette blå par Nike Flyknit 3.0 løbesko er en af de løbesko, som giver en følelse af at løbe barfodet. Eneste forskel er, at skoen agerer vabelplaster for hele foden. Det betyder også, at skoen ikke er velegnet til dig, der lider af klaustrofobi, for den er altså klinet til foden. Hvis man skal bruge en løbesko som denne til de længere løb, skal man have en særdeles veltrænet løbekrop, hvad angår fusserne. Når man ikke er vant til at løbe i sko, der giver en barfodsoplevelse, er det nemlig nemt at pådrage sig skader. Derfor anbefaler jeg, at du lægger forsigtigt ud.

Vanvittige løbesko i orange fra Asics

bedste løbesko mænd

Asiqs / 1095 / Find løbeskoen her

Indtil nu har alle otte udgaver af ‘bedste løbesko’ været præget af kondiskokæmpen, Nike. Personligt kan jeg bedst lide Nike, da de formår at kombinere kvalitet og design til kryds og slange, men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at andre mærker som – i dette tilfælde – Asics ikke også kan diske op med nogle lækkerbidskener. Dette farverige par kunne sagtens være lavet af en farveblind designer, men resultatet synes jeg personligt, er forbavsende interessant. Navnet på skoen er Asics Gel-Noosa Tri 9. Den er bygget til triatlon, hvorfor det er en letvægtssko, der er særligt åndbar, hvilket er en stor fordel, hvis man løber i varieret terræn. Selvom skoen er en letvægter, er der overraskende god absorbering i hælen. Sådan et par som dette kunne godt gå hen at blive vinderen i forhold til den løbesko, jeg ender med at købe. Det er svært at stå for det design, synes jeg. Det er i øvrigt værd at huske på, at eventuelle køb via Care Of Carl kan returneres ganske gratis inden for 30 dage. Dermed skal du ikke være urolig for, om det er det helt rigtige par, du ender op med at vælge.

LÆS NU:

Løbe t-shirt til herren der elsker superhelte