Mad & Drikke

Spis Danmarks mest royale avocadosalat

Måske er du også vokset op med den der røvsyge salat med våde icebergblad, agurk, majs og Thousand Island dressing.

Men sandheden er, at salater ikke behøver at være så ligegyldige.

Jeg elsker salater, der er fyldt med smag og rige på protein, så man ikke føler, at man sidder og spiser luft.

Og en proteinrig avocadosalat er her et god bud på en skøn salat med substans.

Men en ordentlig salat kan nogle gange også blive så avanceret, at man skal bruge en formue på at handle ind til den for ikke at nævne, at man skal bruge en time i køkkenet på at tilberede den.

En dag på Bistro Royal i København fik jeg serveret en avocadosalat, som i øvrigt ikke indeholder specielt meget avocado.

Den avocadosalat var for mig mind blowing. Den er som udgangspunkt utrolig simpel, men den smager altså fantastisk.

Allerede dagen efter havde jeg handlet de ingredienser ind, som jeg kunne smage mig til i salaten, for selv at lave den.

Den blev lige præcis lige så god. Faktisk blev den lidt bedre.

Det fedeste ved avocadosalaten er, at den er utrolig nem at lave, og at du faktisk ikke behøver at servere kød til.

Vi har efterhånden fået den en hel del gange herhjemme og den stopper aldrig med at hitte, hvorfor jeg nu vil dele den med dig.

Dressingen til denne avocadosalat har en hel fantastisk smag af lime og soya, som får avocadoen til at træde i karakter som en cremet og fyldig kontrast.

Hvis du vil, kan du sagtens servere kød til. Jeg foretrækker andebryst til salaten, da and har en lidt fed smag, som går rigtig godt til den meget friske kombination af urter, salatblade og limedressing.

 Tip: En af de vigtigste ting du skal huske, når du bruger salatblade, er at skylle og tørre bladene grundigt. Våde salatblade trækker ikke dressingen til sig. Derfor kan du risikere at ende med en sjaskesalat, der er generelt er kedeligt og smagsforladt. 

lækker salat

2 personer
Tilberedningstid: 20-30 minutter.

INGREDIENSER:

Dressing:

  • 1 spsk olivenolie eller sesamolie
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk sød eller alm. soya
  • 1 spsk æblecidereddike
  • Saften fra 1 lime
  • Saften fra ½ citron

Salaten:

  • 1 avocado
  • 2 små hoveder hjertesalat
  • 1/4 agurk
  • Mynteblade fra 3-5 stilke
  • 1 bundt basilikum
  • 1 håndfuld koriander (kan undlades)
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 2 håndfulde rejechips

FREMGANGSMÅDE:

Dressing:

  1. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen til den ligner en ensartet halvtyk væske.

Salat:

  1. Rist cashewnødderne på en tør pande.
  2. Skyl hjertesalaten ved at pille salatbladene af hovedet ét efter ét. Tør dem i en salatslynge eller fordel bladene på et rent viskestykke.
  3. Når bladene er tørre, skal du halvere bladene ved entet at rive dem fra hinanden eller skære dem over på tværs.
  4. Pil bladene af mynten og basilikummen og fjern stilkene.
  5. Hak forårsløgene fint.
  6. Halver agurken på tværs og fjern kernerne med en teske.
  7. Bland salatblade, agurk og krydderurterne forsigtigt sammen med ca. 3/4 af dressingen.
  8. Anret den miksede salat på to tallerkener.
  9. Halver avocadoen og fjern stenen.
  10. Brug en lille kniv til at skære tynde skiver på tværs af avocadoen.
  11. Brug så en spiseske til at fjerne avocadokødet fra skallen som vist i videoen.
  12. Kom det der svare til en halv avocado på hver tallerken.
  13. Hæld så resten af dressingen over den anrettede avocadosalat og drys med de ristede cashewnødder. 
  14. Afslutningsvist knuses rejechips forsigtigt i hånden og fordeles over salaten.

Så er der salat. Enjoy!

lækker avocadosalat

Psst… Er du vild med sunde proteinrige salater, bør du prøve den mest maskuline salat i verden.

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY MAD-GURU
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin.

Skriv et svar