Bedste WiFi højtalere der samtidig er hamrende flotte at se på

For ikke så længe siden flyttede jeg til Portugal, hvor jeg valgte at slå mig ned i den charmerende hovedstad, Lissabon. Efter at have rejst verden rundt uafbrudt i halvandet år var det blevet tid til at skrue ned for tempoet.
En af de ting jeg så mest frem til ved at slå mig ned i Lissabon, var at få min egen bolig igen. Det betød nemlig én ting. Jeg kunne selv bestemme, hvordan min lejlighed skulle indrettes.
Okay, det er så ikke helt rigtigt, da det sådan set er min kæreste, Amalie, der står for det. Men i det mindste har jeg fået lov at bestemme, hvordan højtalersystemet skal se ud.
Og den har far klaret til et godt gammeldags 13-tal. Ikke en luset samlebånds-12er. Et 13-tal!
Men for at få et 13-tal er vi nødt til at definere, hvad der skal til for at opnå så fin en karakter.
Så hvad skal der til?
Grundlæggende er der fire simple krav.
a) Lyden skal være formidabel
b) Designet skal være lækkert
c) Der skal være WiFi-lyd i alle rum, og som kan styres med én tommeltot
d) Jeg skal kunne bruge Spotify-appen direkte. Ikke en sekundær Spotify-app!
Isoleret set er disse fire krav ganske rimelige. Og umiddelbart også nemme at møde. Eller hvad?
Ja, hvad!
Piben får nemlig hurtigt en anden lyd, når alle fire parametre skal spille sammen.
Så spørgsmålet er, hvem kan løse denne opgave?
Hvis du kender mig, kommer det ikke som nogen overraskelse, at den japanske lydspecialist, Denon, for mig er opgaven voksen. De seneste tre-fire år har jeg nemlig fået en særlig begejstring for deres produkter, som forener de omtalte punkter.
Først og fremmest er Denon kendt for deres lyd, som bedst kan beskrives med ét ord; enestående. Og det er i øvrigt på tværs af hele linjen, hvor jeg personligt er mest imponeret over Denon’s evne til at proppe voksenlyd ind i deres små trådløse højtalere.
Jeg er nemlig ikke typen, der går efter store bazooka-højtalere. For det første er de som regel ikke særligt pæne. Og for det andet er der slet ikke nogen grund til at have kæmpe højtalere, medmindre man drømmer om nabokrig.
Næh, god lyd her i 2019 bygger på less is more. And I have more than enough. Men før det stikker helt af med kløgtigt ordspil, kan vi lige så godt komme til sagen.
WiFi højtalere som bygger på æstetik
Min lejlighed er 90 kvadratmeter med tilhørende balkon på 16. Der er et soveværelse, to badeværelser og køkken i forlængelse af stor stue. Så grundlæggende svarer det jo til fem højtalere, hvis der skal lyd i alle rum.
Dog har budgettet ikke rakt så langt, men det er nu egentligt mest et spørgsmål om nødvendighed. Behøver jeg en højtaler på begge badeværelser? Not really.
Har jeg brug for en fastmonteret højtaler på balkonen, selvom vi ikke bruger den i løbet af vintermånederne? Not really.
Men heldigvis er der en løsning til, når det gode vejr vender tilbage. Så lad mig starte med den i øvrigt geniale HEOS 1.
Denon HEOS 1

HEOS 1 formår at mikse glimrende med både minimalistiske og klassiske omgivelser.
Denon’s HEOS-serie har været på markedet i nogle år efterhånden, hvilket blot gør op med forestillingen om, at der skal nye designs på gaden en gang om året. Det handler i stedet om at skabe et design, der kan tåle, at tiden går.
Og det kan Denon’s HEOS-serie, som består af HEOS 1, 3, 5, 7 og HEOS Bar og HomeCinema.
Den mest interessante model i HEOS-serien er HEOS 1, som ligeledes er den mindste. Hvorfor?
Fordi den både er vandtæt, som i du kan stå under bruseren med den, og så fås den med batteripakke, således du kan bruge den som 100% trådløs højtaler med spilletid på godt seks timer.
Og netop det at jeg kan transportere højtaleren rundt i lejligheden alt efter, hvor der skal lyttes til Dodos & the Dodos, gør det overflødigt at have højtalere over det hele.
HEOS 1’s faste plads er på vores primære badeværelse, hvor det har en fin plads i badekarshjørnet. At ligge i badekaret og slappe af med et glas vin og god Kings of Convenience på medium lydniveau er svært at konkurrere med.
Det jeg elsker allermest ved HEOS 1, er det tidløse design, som har en unik evne til at samarbejde med hvilke som helst omgivelser. Her står højtaleren på balkongelænderet i samspil med min IKEA-palme, som jeg har navngivet Egon.
Jeg ville meget gerne have vist højtaleren i sin naturlige habitat på vores balkon, men det er altså først engang i marts, at vejret tillader det. Til gengæld giver vores balkon-vlog et godt indblik i, hvor episk det bliver, når sommervejret vender tilbage.
Og når det sker, bliver der vistnok kun brug for højtalerens + knap.
HEOS 5
I forlængelse af den praktiske og velspillende HEOS 1, har jeg anskaffet mig HEOS 5, som er seriens andenstørste højtaler, hvis vi ser bort fra HEOS Bar og HomeCinema.
Egentligt er den beregnet til soveværelset, men fordi vi endnu ikke har fået styr på indretningen, flyttede jeg den ud i køkkenet for omgivelsernes skyld. Og så kunne den i øvrigt lige så godt stå der, hvis det var dét, der var behovet.
Jeg bliver nok aldrig nogen teknisk højtaleranmelder, da jeg ikke rigtigt kan formulere en sætning, der eksempelvis beskriver bassens evne til at kompensere for diskanten.
Det er lidt ligesom med en flaske vin. Jeg skal ikke gøre mig klog på, om der er valnød, lakrids eller spor af organisk høballestrå. Til gengæld kan jeg fortælle, om det er en god eller dårlig vin.
Så er HEOS 5 en god vin?
I høj grad. Jeg imponeres altid af den ellers kompakte højtalers evne til at fylde rummet med lyd på et niveau, hvor du aldrig føler et behov “for mere”.
Ligesom HEOS 1, er jeg stærkt begejstret for HEOS 5-designet, som bygger på suveræn minimalisme med rene linjer i ægte japanerstil. Faktisk er HEOS 5 mit favoritdesign i hele serien.
Derfor må jeg også hellere flytte den fra køkkenet, inden min kæreste sviner den til med kogende svampesauce og livlige tomatkerner.
Stuens WiFi højtaler hedder Denon CEOL N10
Og den ser sådan her ud.

Denon har formået at pakke et ellers klassisk stereoanlæg ind i et stilrent design, der kan forsvares at have stående fremme.
Hvorfor den hedder CEOL N10, skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg er overbevist om, at Denon er den rette til at navngive robotterne i den næste Transformers-film.
Men hvorfor CEOL N10, når nu de andre højtalere er fra Denon’s HEOS-serie?
Tja, forandring fryder, plejer jeg at sige. Jeg har allerede haft HEOS 7, så jeg tænkte, at denne gang skulle der prøves kræfter med Denon’s sidste skud på stammen.
Hvor HEOS-højtalerne kan være en anelse begrænset ift. funktioner, er CEOL N10 spækket med dem.
Nu bliver der sikkert gjort grin med mig, men jeg er eksempelvis glad for, at anlægget er udstyret med CD-afspiller til trods for, at Spotify selvfølgelig er min go to app. Det sker nemlig, at jeg falder over en gammel CD på et kræmmermarked i eksempelvis LX Factory, hvor min krop fyldes med en ubændig lyst til at høre musik, som var det 1999.

Denon højtaleren kombineres efter min mening bedst med naturmaterialer og grønne planter.
Min CD-kollektion er ikke imponerende, men den tæller stadig uomgængelige klassikere som Britney Spears debutalbum, Hit Me Baby One More Time, Eminem’s Lose Yourself og italienske Eiffel 65’s supersingle, Blue. Sådanne øregasmer skal høres på CD.

Anlægget er placeret på vores orientalske skænk, der går formidabelt i spænd med Wegner-klassikeren, CH25, i forgrunden. Det heler hænger sammen.
Jeg må nok erkende, at det er min kærestes fortjeneste, at stuen hænger så godt sammen, men heldigvis får jeg kreditten retur, når hun får lov at høre Camilla Cabello – Havana på fuld rebekka. Ja, ja, hun er jo også fra Hundige.
Personligt er jeg mere til et lydmarathon med den fænomenale Tycho i førertrøjen, men der er vi jo – heldigvis – så forskellige.
Med den generelt syge trang til at fylde mit hjem med elektronik, har jeg bevaret fatningen denne gang ved at begrænse mig til tre WiFi højtalere. For selvfølgelig kunne der stå en HEOS 3 i hjørnet ved sofaen. Der kunne også snildt være en HEOS 1 til gæstebadeværelset samt balkonen. Ja, nu vi er i gang, kan vi lige så godt smide en HEOS 3 i køkkenet for at få den fulde surround sound.
Jeg må nok bare erkende, at jeg har haft held med at adaptere til et relativt minimalistisk tankesæt, hvor jeg ikke anskaffer mig mere, end hvad der er nødvendigt. Noget som jeg har arbejdet på i lang tid, hvor idéen er, at du kun fylder dit liv med ting, som har en målbar værdi.
Og jeg er tilfreds.
Jeg kan sætte alle tre højtalere på med ét klik og svinge mig igennem lejligheden fra nordvendt til sydvendt balkon med øremasserende kvalitetslyd. Og netop det faktum, at min lejlighed har ægte multi-room funktion er noget, jeg sætter pris på hver dag. Og i praksis!
Den samlede udgift for mit WiFi højtalersystem har beløbet sig til lige knap 12.000 kroner, hvor HiFi-klubben som landets eneste Denon-forhandler sjovt nok også var, hvor jeg anskaffede mig dem.
FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?
Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.
Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!