Med baggrund i mine snart 27 års tilstedeværelse her på kloden, har jeg efterhånden frekventeret et utal af både offentlige og private toiletter. Med sådan en bred erfaring og stort kendskab til toiletter, er det ikke uden ærgrelse, at jeg må konstatere majoriteten af mennesker ikke ved, hvordan toiletrullen skal vende.

Der er nemlig kun én rigtig måde at vende toiletrullen!

vend toiletrullen rigtigt

Således skal toiletrullen altså vende.

Hvis man som person aldrig, har skænket fordelene og bagdelene ved at hænge toiletrullen rigtigt og forkert, er det ved at være på tide. Nu får du nemlig en videnskabelig demonstration, der forhåbentligt kan få dig til at indse vigtigheden heri.

vend toiletrullen rigtigt

Ud fra denne skitse er det nemt at demonstrere, hvor markant dårligere udsyn man har fra kummen, når der gribes efter toiletpapiret.

vend toiletrullen rigtigt

Når toiletrullen vender rigtigt, er det nemt at tage fat og dermed folde et fint stykke anusekvipering. Hænger rullen forkert har man et enormt dårligt udsyn. Ofte gemmer den løse ende sig op ad væggen. Det er lige så håbløst som en rulle tape, hvor man ikke kan finde enden!

Der er også et ergonomisk aspekt i forhold til at vende toiletrullen rigtigt. Når rullen hænger rigtigt er det nemmere at komme til, hvor den omvendte konstellation tvinger brugeren ud i en akavet bevægelse, der øger risikoen for at belaste sin ryg.

vend toiletrullen rigtigt

Når toiletrullen er korrekt placeret, er det muligt at lave et ‘one-handed tear’, hvilket ovenstående billede meget fint skitserer. Afrivningspunktet er naturligt og ugeneret, hvorfor det altid vil være en leg.

Vender toiletrullen derimod forkert besværliggøres manøvren betragteligt, idet afrivningspunktet ikke forekommer naturligt, hvilket i de fleste tilfælde vil resultere i følgende scenarie.

vend toiletrullen rigtigt

Konsekvenserne ved at vende toiletrullen forkert er altså enorme. Du spilder toiletpapir, hvilket tilføjer til dit overordnede forbrug, samtidig med at det går ud over regnskoven. Derudover rammes du også af frustration og ubehag, hvilket har en negativ effekt på din overordnede tilfredshed med kummeopholdet.

Et toiletbesøg skal være en rar oplevelse, så gør dig selv og os andre den tjeneste at vende toiletrullen rigtigt næste gang.

Skitserne er venligst lånt fra Currentconfig