Tilbehør til gammeldags barbering

Tilbehør til gammeldags barbering

Hvad behøver man egentligt af tilbehør til en gammeldags barbering, hvis man vil have den perfekte barbering fra A til Z? Det spørgsmål besvarer jeg i denne artikel, hvor du vil finde ud af, at en barbering langt fra bare er en barbering. Tilbehøret til en barbering, og navnligt den gammeldags barbering, er nemlig hvad der bidrager til den perfekte barbering.

Grunden til der fokuseres på den gammeldags barbering til mænd skyldes, at det efter min mening er den mest elegante og eneste rigtige måde at pleje skægvæksten. Hvis du er i tvivl om, hvad en gammeldags barbering overhovedet er, kan du med fordel læse denne artikel, hvor jeg går i dybden.

En gammeldags barbering er nemlig en ganske særlig måde at vedligeholde skægvæksten og hele oplevelsen fra start til slut er noget mere involverende end den klassiske hurtigskraberløsning, hvor det blot handler om at holde skægget nede.

Det er ikke knapt med muligheder, når det handler om tilbehør til gammeldags barbering. Udvalget er stort og det kan derfor også være svært at vide, hvad man skal vælge. Det valg er noget nemmere, når du har læst denne artikel færdig.

Tilbehør til den gammeldags barbering

Lad os lige danne et hurtigt overblik, for hvor meget tilbehør kræver den perfekte barbering egentligt? Det kan du se med følgende illustration, hvor undertegnede har leget professionel kameramand (kan du jo nok se).

den perfekte barbering

Her er ingredienserne til den perfekte barbering.

Det er ikke så lidt med tilbehør, men samtlige produkter spiller en vital rolle. Hver produkts individuelle rolle får du en uddybende forklaring på med følgende smøre (pun intended).

Som du kan se er det i øvrigt Proraso, der er mærket bag det meste af tilbehøret. Hvorfor det? Jo, for Proraso er italiensk håndværk, hvor kvalitet og funktionalitet går op i en højere enhed samtidig med, at prisniveauet er behageligt lavt.

Det vigtigste redskab til gammeldags barbering

den perfekte barbering

Tilbehøret til gammeldags barbering tager udgangspunkt i dette værktøj. Nemlig en lækker Mühle Safety-Razor med knivskarpe blade.

Det vigtigste værktøj til den perfekte gammeldags barbering er selvfølgelig denne barberskraber, som går under navnet Mühle R89 De-Skraber. Den blev du bekendt med i sidste artikel, hvor det handlede om gammeldags barbering. I baggrunden kan du se dens artilleri.

Klar, parat, shave!

Opbevar barberskraberen og barberkosten med stil

Opbevar barberskraberen og barberkosten i en elegant kop. Koppen har også det formål, at du kan blande barbercremen og vandet i den, så det får den skummende effekt. Det er ikke nødvendigt, men nogle foretrækker det.

den perfekte barbering

Læg mærke til hvordan Mühle-skraberen og barberkosten komplementerer hinanden med deres krombelagte rustning, der omfavnes af en enkel og elegant kop i sort. Det klæder et hvilket som helst badeværelse!

Mühle / 199 / link

Preshave creme med eukalyptus og mentol

Hvorfor i alverden skal man bruge creme til skægget, hvis det ikke er til selve barberingen, tænker du måske? Det er der faktisk en rigtig god grund til. Det forholder sig nemlig således, at huden sjældent er klar på direkte kontakt med et barberblad, selvom du har barberskum i hele hovedet.

den perfekte barbering

Du skal ikke undervurdere vigtigheden i en preshave creme. Slet ikke hvis der står Proraso på den!

Proraso / 89 / link

Huden skal blødgøres og huden skal forkæles, inden klingen svinges. Og det er dette produkt fra italienske Proraso i stand til. Det fungerer på den måde, at du dypper et par fingerspidser i dåsen. Derefter påfører du produktet på dit pæne ansigt, i det område du har i sinde at barbere. Ved at påføre cremen med cirkulær massage sikrer du optimal anvendelse.

Nu er du klar til selve barbercremen!

Proraso barbercreme med eukalyptus og mentol

den perfekte barbering

Toppen af poppen inden for barbercremer til gammeldags barbering.

Proraso / 49 / link

Og det er ikke hvilken som helst barbercreme.

Næh, det er en helt særlig creme, der er skabt via en proces, som danner associationer til brygning af vin. Den friske barbercreme er nemlig bygget på en formel, som blandt andet indebærer en modningstid, der strækker sig over 2-3 dage. Denne modningstid sikrer en barbercreme, der er dejlig blød og cremet.

Derudover indeholder barbercremen glycerin, som har ry for at skabe de bedste rammer for en perfekt barbering, da den skaber fremmer en glat overflade, der gør det strygende let at bruge skraberen.

Men hvad siger instrukserne til sådan en barbercreme? Er det bare at klatte det i ansigtet og sætte gang i rivejernet?

Så enkelt er det ikke nej, og det leder mig til endnu et vigtigt tilbehør.

Barberkost til gammeldags barbering

den perfekte barbering

Vælg gerne en barberkost der komplementerer din barberskraber.

Proraso / 115 / link

Det er selvfølgelig barberkosten. Barkosten er nemlig bedste venner med barbercremen, da de ikke kan undvære hinanden. Inden du tager hul på barbercremen, skal du fugte barberkosten med varmt vand. Herefter påfører du omtrent 2 cm barbercreme til kosten. Og så er det ellers bare om at massere kinderne og hvor du ellers skal fjerne skæg.

Lynhurtigt forvandler barbercremen sig til en dejlig skummende masse, der giver det endelige grønne lys til at hive fat i barberskraberen.

Mens du svinger skraberen, må jeg lige minde om, at det er en god idé at lade det varme vand løbe. Efter hvert strøg er det nemlig en god idé at lade vandstrålen fjerne skægstubbe og lignende snavs. Det gør hele oplevelsen lidt mere lækker og hvis du er bekymret for vandspild, må du lige sætte vaskemaskinen på spareprogram næste gang.

Håndklæde til gammeldags barbering

den perfekte barbering

Et håndklæde er ikke bare et håndklæde, når det drejer sig om gammeldags barbering.

149 (nyt design) / link

Når skraberen har gjort sit arbejde og dit ansigt minder om en ren barnenumse, griber du efter det uundværlige tilbehør som naturligvis er det bløde håndklæde, der gerne har en fornuftig størrelse a la 60×45 cm. Dette håndklæde er prikken over i’et, da du fjerner hele det våde lag, der dækker dit ansigt. Samtidig fjernes eventuelle skægrester og andet snavs også.

Det kan sammenlignes med når du har malet et værelse. Det er ikke rigtigt pænt før malertappen og gulvpappet er fjernet, vel? Hvis du barberer dig ofte, vil jeg i øvrigt anbefale at have en god håndfuld håndklæder til barberingen, da det ikke er lækkert at genbruge det samme.

Netop dette håndklæde er glimrende til barberingen. Det er 100% bomuld, smitter ikke af og har en kanon sugeevne.

Skulle du skære dig ved barberingen…

den perfekte barbering

Nu er det slut med tandpasta og toiletpapir, når uheldet er ude!

Proraso / 39 / link

… så behøver du ikke bruge tandpasta eller toiletpapir til at stoppe blødningen.

Det kan være et helvede at stoppe blødningen. Heldigvis har Proraso også udviklet et produkt, der kommer dig til undsætning, såfremt uheldet skulle være ude. Det er denne lille tube, som på italiensk hedder Gel Riparatore. Det er ikke specielt svært at oversætte til reparationsgele, vel?

Jeg har haft brug for geleen to gange, hvor det virkede forbavsende godt. Til 39 kroner er det heller ikke den store satsning!

Proraso aftershave eukalyptus og mentol

den perfekte barbering

Helt igennem suveræn aftershave som er garanteret elsket af kvinderne.

Proraso / 95 / link

Når skægget er væk og huden er tør, tænker du måske, at den perfekte barbering er en done deal. Det er den ikke. Det kan godt være, at du har gennemført en tæt barbering af samtlige skægskubbe, men der skal selvfølgelig en aftershave til.

Denne klassiske aftershave som naturligvis også er fra Proraso giver en helt fantastisk følelse af friskhed og renhed. Aftershaven indeholder alkohol, som giver en dejlig stikkende følelse. Derudover går man rundt med en dejlig duft af eukalyptus og mentol, som giver en behagelig følelse af freshness.

Proraso skægbalsam

den perfekte barbering

Skægbalsam har flere vigtige funktioner.

Proraso / 125 / link

Hvad er skægbalsam for noget? Jo, det er en glimrende opfindelse, som har til formål at mindske irritation i forbindelse med en ny barbering og de efterfølgende dage, hvor det gror. Den irritation kan sige ud i flere former, hvor de primære består i rødme og indgroede hår. Særligt sidstnævnte kan være en pinefuld oplevelse, hvorfor en kontinuerlig brug af skægbalsam er en rigtig god idé.

Jeg bruger skægbalsam dagligt, selvom skægget ikke er af nyere dato. Det gør jeg, fordi balsamen har en dejlig duft og så mærkes skægget ekstra blødt. Det har kvinderne i øvrigt ikke noget i mod, har jeg ladet mig fortælle.

_____________

Sådan ser den optimale konstellation af tilbehør til gammeldags barbering ud. Processen er ganske simpel og tager ikke mere end 10-15 minutter. For mit vedkommende er den gode gammeldags barbering en slags wellness, som jeg selv er i stand til at udføre. Det er hyggeligt og efterlader en dejlig følelse i kroppen. Det optimale er at barbere sig i forlængelse af et varmt bad. Et varmt bad åbner nemlig dine porer og gør huden endnu mere modtagelig overfor et skarpt barberblad.

Tilbehøret fylder en del, men det ser godt ud i badeværelset. Dog er det nok en god idé lige at spørge fruen, om det er okay at have det stående. Mht. tilbehørets volume kan jeg dog fortælle, at det er en stor omgang at have med rundt, når man rejser fra by til by. Dog er det ikke et problem, der ikke kan løses. Jeg har rejst rundt i med hele svineriet gennem det mest af et år.

LÆS NU:

Gammeldags barbering til mænd med stil