Sommeren er så småt over os, og derfor er det på høje tide at få styr på garderoben. Hvorfor? Det er der mange gode grunde til. Det modsatte køn skal imponeres, vi skal føle os godt tilpas, og så er sommeren jo også bare den bedste tid på året! 

I denne artikel finder du fem tøjdele, som er afgørende vigtige for en succesfuld sommer. Skal vi se på det? 

Et par stilfulde sommersko

loafers herre

Castañer / 1099 / Hop til Shop

Der er ingen tvivl om, at denne sommer står i den elegante herres tegn. Vi skal tilbage til rødderne. Tilbage til de konservative tider, hvor man satte en ære i at klæde sig på i en grad, hvor hovederne vendte sig 180 grader. 

Dette par loafers fra spanske Castañer er et glimrende eksempel på et par stilfulde sommersko, der både er klassiske og voldsomt karismatiske. Der findes selvfølgelig mange gode eksempler på stilfulde sommersko, heriblandt loafers, hvor du kan hente meget mere inspiration i denne artikel, som fokuserer på dyre loafers til mænd.

Et par lækre hørshorts

sommer outfit

Gant / 799 / Hop til Shop

I forlængelse af stilfulde sommersko er det afgørende vigtigt at have udvalgt sig et par lækre shorts til den lange sommer. Jeg ved ikke med dig, men hver eneste sommer har jeg altid haft det ene par shorts, som har været min go to favorit. Også selvom der ligger fem par foldet sammen, klar parat. 

Som regel er det de klassiske bomuldsshorts, jeg plejer at gå i, men denne sommer er det shorts af hør, som tager styringen. Og det er der flere grunde til. 

Selve hørmaterialet er enormt behageligt at gå i. Det er luftigt og føles enormt lækkert og eksklusivt. Særligt hvis du skal en tur sydpå til Den Franske Riviera, er hørshorts velegnet, da det jo gerne bliver på den anden side af 30 grader med fugt i fugerne. 

Dog er det vigtigt at huske på, at shorts af hør ikke er elastiske ligesom bomuld, hvorfor det er vigtigt, at du har styr på pasformen. Tag i øvrigt et kig på denne tiltalende samling af shorts til mænd.

Sommerskjorten over dem alle

Barba Napoli / 1799 / Hop til Shop

Allerede nu begynder der måske at tegne sig et klart billede. Den stilfulde mand er, denne sommer, ekstraordinært stilfuld, hvis altså han følger mine retningslinjer. 

For som du garanteret kan se, er en sommerskjorte, som denne forrygende model, den tredje del i et elegant sommeroutfit, der ganske enkelt tager kegler. Vi taler en buldrende strike!

Netop denne skjorte er også af hør, men det behøver den selvfølgelig ikke være. Her er blot tale om inspiration, hvor det vigtigste er at hæfte sig ved skjortens sommerlige striber og ikke mindst farver.

Hvis det stod til mig, skulle alle mænd eje de tre ovenstående tøjdele, men det er nok en god idé, vi ikke tager det på samtidig. Det ville blive lidt lemmingeagtigt. 

Mens denne klassiske sommerskjorte er svær at trumfe, skal du ikke være bleg for at holde dig tilbage med eksempelvist en hawaii skjorte. Det gør ikke noget, at der er lidt smæk på og slet ikke på de varme sommerdage, hvor roséen flyder som i Versailles under Napoleon’s enevælde.

Solbriller der øger livskvaliteten

sommer outfit mænd

Thom Browne / 7250 / Hop til Shop

Det giver sig selv, at den stilfulde herre skal have et par fede solbriller til at klare sig igennem en solrig sommer, men her er det vigtigt, at vi mænd ikke stiller os tilfredse med hvad som helst.

Denne sommer er sommeren, hvor du smider en klækkelig sum efter solbrillerne. Det der Ray-Ban fis er efterhånden ved at være en anelse forudsigeligt. Hvorfor ikke prøve kræfter med verdens mest fornemme solbrillemærke, Thom Browne

Thom Browne laver bogstaveligt talt verdens fedeste solbriller, men de er til gengæld også verdens dyreste, hvor ovenstående par har et prisskilt på godt 7500 kroner. 

Det er mange penge, men eftersom jeg selv har investeret tilsvarende beløb i par lignende Thom Browne solbriller, kan jeg afsløre, at glæden ved at eje et kunststykke som disse er en kilde til øget livskvalitet. 

Derudover er det helt vildt, hvad sådan et par solbriller tiltrækker af opmærksomhed lige fra venner og familie til tilfældige fremmede på gaden, som kommer hen og spørger, hvor de er fra. 

En sommerblazer der siger Spar 2

sommer outfit mænd

Oscar Jacobson / 3199 / Hop til Shop

Den femte og afgørende tøjdel til en herlig sommer i den gode stils tegn, er naturligvis en fed sommerblazer. Og den kunne passende se således ud.

Det er toppen af kransekagen og ligeledes en tøjdel, som tjener et praktisk formål, navnligt i Danmark, hvor sommeraftenerne ikke ligefrem er eksotisk varme. 

Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt en blazer af hør, for som du allerede nu har regnet dig frem til, ja, så er det hørmaterialet, der hitter denne sommer, men du kan være helt sikker på, at det samme gør sig gældende de næste mange somre. Hør har nemlig altid været trendy, da det er den klassiske herres go to materiale.

Det afgørende for den stilfulde herre er naturligvis, at han har sin egen stil. Derfor er det vigtigt, at denne slags artikler agerer inspiration i højere grad end direkte vejledning. Meeen, hvis du har et generøst budget her til sommergarderoben, ville du ikke træde forkert ved at købe hele molevitten. 

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!