Hvis sofaborde til boligen er på dagsordenen, er du kommet til det helt rigtige sted. Idet jeg selv står og leder efter et sofabord til stuen, har jeg brugt en del tid på at finde frem til det flotteste.

Og det har selvfølgelig ikke været nemt, da der findes så modbydeligt mange flotte sofaborde. Jeg vil skyde på, at jeg har været igennnem flere hundrede sofaborde, hvor følgende modeller er de håndplukkede topkandidater.

Personligt har jeg altid hældt til den franske stil med hygge, farver og en masse forskellige nips ting. Det har jeg dog bevæget mig væk fra. Nu sætter jeg mere pris på den minimalistiske indretning kombineret med rustikke elementer.

Udvalget tæller både billige sofaborde og dyre sofaborde. Dog er det overvejende de billige sofaborde, der gør sig gældende. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvornår et sofabord er billigt eller dyrt. Bevæger man sig over de 4000-5000 kroner, mener jeg personligt, at man er i den dyre ende.

Men ska’ vi ikk’ bare?

Stilrent hvidt Hay bakkebord
sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Hay / 1395 / Hop til Shop

Et godt eksempel på den her minimalisme jeg sætter pris på, kunne være dette stilrene bakkebord fra Hay. Du kender selvfølgelig Hay, hvorfor der ikke hersker nogen tvivl om, at kvaliteten er ganske glimrende. Samtidig er produkter fra Hay som regel til at betale. Godt 1400 kroner for sådan et bakkebord er ikke slemt.

Bakkebordet kan bruges som primært sofabord, men også sidebord til sofaen, hvor en pæn lampe kan stå. I virkeligheden afhænger det meget af, hvor stor stuen er. I mit tilfælde kunne sådan et hvidt bakkebord sagtens bruges som det primære sofabord. Hvis stuen ikke er mere end 15-20 kvadratmeter, er det vigtigt, man ikke vælger sofaborde, som er alt for store. Det optager nemlig alt for meget af rummet og efterlader ofte et klodset helhedsindtryk.

Stilrent kvadratisk sofabord i guld
sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 1749 / Hop til Shop

Minimalistiske møbler behøver ikke nødvendigvis at være sort og hvid. Minimalisme handler også om selve designet. At linjerne repræsenterer simpel æstetik. At det enten er symmetrisk eller abstrakt på et højt niveau. At der ikke er alt for mange detaljer og unødvendige gimmicks.

Dette sofabord i guld er efter min mening en fornem kombination af minimalisme og elegance, hvor guldfarven repræsenterer sidstnævnte. Man skal være varsom med at vælge denne slags sofaborde, da det hurtigt kan gå galt rent stilmæssigt, men hvis man har styr på sin indretningsarkitektur, kan det se rigtigt godt ud.

Stilrent rundt sofabord i turkisblå

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bliss / 1449 / Hop til Shop

Hvis man igen er tilhænger af den simple indretning med kridhvide vægge, enkle møbler og lille hang til nips, kan denne slags sofaborde være en skide elegant tilføjelse. Den turkisblå bordplade er frisk og på en eller anden måde usædvanligt behagelig at stirre på. Til 1449 kroner er det svært at finde et sofabord, der kan konkurrere på sådan et niveau.

Stilrent sofabord i sort keramik

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Temahome / 4899 / Hop til Shop

Af de sofaborde jeg har haft et skarpest øje til, har vi dette stilrene sofabord, som er udført i keramiske materialer. Jeg er tosset med kombinationen af det enkle design og det praktiske aspekt i form af rummet til bøger, blade mv. samt det kvadratiske hul, hvor du kan stille en buket blomster eller hvad kreativiteten ellers rækker til. Derudover er den mørke farve også forbandet fornem at se på.

Eneste problem er bare, at det er lige stort nok til min stue. Desværre.

Der er ikke noget flottere end træ i sin naturlige form. Det er organisk, smukt og enkelt. Sådan en træstub giver mange forskellige muligheder i forhold til indretningen omkring sofaen. Netop fordi det er udarbejdet direkte ud fra gamle trærødder, er de alle 100% unikke med forskellige farvertoner, størrelse og indhak. Derfor ville det eksempelvis se flot ud at have 2-3 træstubbe samlet ved siden af hinanden. Man kunne også bruge sådan en træstub som sidebord til en stilren lampe.

Unikt sofabord af træblokke

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Rute / 3799 / Hop til Shop

Det fede ved naturlige træsorter er, at de arbejder fremragende sammen med minimalisme. Det kan du også se ved dette unikke sofabord, hvor seks mellemtykke blokke af træ udgør selve pladen med et enkelt sort metalstel som direkte kontrast. Denne kombination fungerer rigtigt godt, fordi det naturlige får lov at fremstå som et kunstnerisk indslag.

Rustikt sofabord af genbrugt teaktræ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

MUUBS / 1499 / Hop til Shop

Godt nok er det ikke samme designer, der står bag dette ellers tæt på identiske sofabord med førnævnte, bortset fra størrelsen selvfølgelig. Til de mindre stuer ville det være en fin størrelse at vælge som sofabord, hvor det i de større ville fungere fint som sidebord med den store model som primært sofabord.

Unikt sofabord i hvidt med glasplade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Teamhome / 3899 / Hop til Shop

Bortset fra det kan være et sandt mareridt at have et sofabord med glasplade ift. at holde det skinnende rent, så er det også nydelig løsning. Her er glaspladen lagt ovenpå et unikt sofabord, som fra siden af ligner et stort w.

Unikt sofabord med vendbar plade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Finn Juhl / 5407 / Hop til Shop

Den verdenskendte møbeldesigner Finn Juhl er berømt for sine innovative designs, der kombinerer minimalisme med kreativitet. Dette kvadratiske bakkebord er ikke bare pænt at se på. Du kan ændre designet blot ved at vende bordpladen, hvor du finder en anden farve. Det er en rigtig fed feature, da møblet på den måde bedre er i stand til at opretholde nyhedsværdien. Forandring fryder siger man, men det er faktisk ofte nok at skifte frem og tilbage mellem to varianter. Det behøver ikke helt splinternyt før det kan kategoriseres som forandring.

Minimalistisk sofabord med lys træplade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

house doctor / 2799 / Hop til Shop

Sofabordets design bliver ikke meget mere stilrent med sin sorte metalramme og lyse bordplade af krydsfiner. Selvom det er et relativt stor sofabord (100 x 100 cm), fylder det ikke meget i rummet, da den tynde metalkonstruktion giver plads til luft. Derudover er selve bordpladen mere moderne ift. træsort. Det minder lidt om de træborde, Hay laver, hvor træet er behandlet på et niveau, hvor det naturlige og organiske forsvinder, hvilket der i øvrigt ikke er noget som helst i vejen med.

Minimalistisk sofabord med tyndt kubestel

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

By Lassen / 1999 / Hop til Shop

Når man kigger på dette pragteksemplar af et minimalistisk sofabord, er det svært ikke at blive overordentligt begejstret. Det er så clean, at man overbevises om, at det faktisk er en tegning. Sådan et design harmonerer glimrende med det jeg søger, men minimalisme på dette niveau forlanger også, at boligen er gennemført og altså kan leve op til det. Ellers kan det hurtigt blive malplaceret.

Moderne sofabord af sort marmor

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Prairie / 1749 / Hop til Shop

Marmor har i lang tid været ganske utrendy. Det skyldes primært, at marmor som regel altid har været brugt i majestætiske sammenhænge og dermed over-the-top arrangementer, der er ganske enkelt ikke passer ind i den gennemsnitlige danskers hjem. Nu er marmor så genindført på ny, hvor det er i kombination med minimalismen. Det fungerer meget bedre, som du nok kan se.

Moderne sofabord af træ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Zuiver / 1399 / Hop til Shop

Egentligt synes jeg parketgulve er urimeligt grimme, men det er et eller andet interessant over dette sofabord. Jeg ved godt, at det ikke er parketgulve, der er brugt til bordet, men træets konturer minder ret meget om det. Rammen og benene er lavet af metal, så det får et industrielt udseende. og det kan vi jo sådan set godt lide.

Pænt rektangulært sofabord i to dele

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Temahome / 2299 / Find sofabordet her

En af årsagerne til jeg har en pæn interesse i møbler og indretning er de muligheder, der er, når det kommer til innovation. Den mest simple idé kan gøre en verden til forskel, i forhold til de muligheder der er. Dette rektangulære sofabord kommer i to dele, hvor du har frie rammer til at sætte dem i forhold til hinanden. På billedet er demonstreret en af mange muligheder. Du kan også gøre sofabordet helt kompakt ved at skubbe det indover den hvide del.

Rundt sofabord af hvid eg og hemmeligt rum

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Menu / 2999 / Hop til Shop

Menu er kendt for at lave møbler, der kombinerer enkelt design med funktionalitet. Dette runde sofabord er muligvis et af de bedste valg til stuen, da det hemmelige rum har den glimrende egenskab at kunne opbevare alt det lort, man som regel har liggende rundt omkring sofaarrangementet. Vupti og så er det ellers gemt væk. Du kan kalde det et alternativt klædeskab, for det ved jeg mange af os bruger, når den indre tasmanske djævel skal rydde op.

Lille sofabord i guldfarvet metal

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 1349 / Hop til Shop

Jeg har bevidst udvalgt en håndfuld sofaborde i guld, da guld er nice. I hvert fald i moderation. Vælger du derfor et sofabord som dette, er det begrænset hvor meget mere guld, du kan tillade dig at smide ind i rummet. Denne slags guldmøbler er særligt pæne i boliger, der kører det hvide farvetema.

Ovalt sortbejset sofabord

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bello / 2999 / Hop til Shop

Når jeg en dag kommer til penge, vil jeg købe mig et sommerhus, som skal indrettes i et gennemført sorthvid tema. Forestil dig alt er sort og hvid. Ingen farver. Det kunne være interessant at se hvordan det ville tage sig ud. Hvis man skulle kunne holde ud af bo i sorthvide omgivelser, er det nok rimeligt vigtigt, at omgivelserne udenfor er præget af sol og sommer. Derfor skulle sommerhuset også ligge i eksempelvis Californien.

Dette sortbejsede træbord ville passe glimrende til sofaarrangementet. Tror jeg ville vælge en eksklusiv hvid lædersofa som makker.

Vintage sofabord af mørkt teaktræ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Sika Design / 5995 / Hop til Shop

Jeg har altid synes, at det kunne være sjovt at eje en gammel lagerbygning i New Yorker stil. Du ved med højt til loftet, store vinduer med mange sprosser, snavsede, men alligevel rene betongulve, murstensvægge med spor af tid og store loftslamper, hvor det næsten er umuligt at få fat i nye pærer.

Den sådan en slags bolig passer vintage træmøbler ganske suverænt. På billedet ovenfor kan du garanteret forestille dig, hvad jeg helt præcist mener.

Rundt sofabord af kobberfarvet metal

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Zuiver / 1299 / Hop til Shop

Dette sofabord fra Zuiver er måske et af bedste eksempler på, at man kan få fingrene i sofaborde i eksklusive design uden at skulle smadre sparegrisen. Sådan et rundt sofabord lavet af kobberfarvet metal både føles og ser dyrt ud. Udover det kobberfarvede metal er bordpladen lavet af spejlglas, som tilføjer en ekstra dimension.

Sæt af runde sofaborde af bambus

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 1749 / Hop til Shop

Bambus er over de seneste år blevet enormt populær. Det skyldes flere ting. Bambus gror meget hurtigt, hvor de fleste træsorter tager årtier om at skyde i vejret. Derudover er bambus meget robust og slidstærkt, hvilket selvfølgelig betyder, at møbler i dette materiale har en lang levetid. Sidst, men ikke mindst er bambus også ret pænt at se på.

Sofabord af metal med massiv træplade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Stanley / 3699 / Hop til Shop

Hvis du har læst med så langt (eller måske bare scrollet hurtigt), har tanken måske slået dig, at træ og metal i forening lader til at være ganske populært. For det er det. Dog er de fleste sofaborde med den kombination præget af et relativt smalt metalstel, hvor denne model altså er præget af en god portion metal med skuffe og hele svineriet. Designet lader i øvrigt til at være inspireret af de der møbler, som er lavet af gamle flydele.

Gråt kvadratisk sofabord af metal

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

house doctor / 1649 / Hop til Shop

Sætter man pris på den industrielle stil, hvor det godt må være råt, sætter man garanteret også pris på dette kvadratiske bord i grå toner. Sofabordet er lavet i ren metal og ville passe godt ind i detaljeorienterede boliger, hvor minimalisme og autencitet er fællesnævner.

Derudover ville sådan et sofabord også være velegnet til et drivhus eller orangeri.

Grønt sofabord af marmor med jernramme

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 1749 / Hop til Shop

Som tidligere nævnt er marmor blevet ganske populært primært som bordplade med metalstel. Den grønne farve og det enkle, men alligevel unikke design gør sofabordet usædvanligt attraktivt. Udover at kunne være sofabord i en mindre stue, har bordet også egenskaberne til at være sidebord til sofaen eller natbord i soveværelset. Uanset hvor du placerer den, kan du være helt sikker på, at det bliver pænt.

Grønt sofabord af metal

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

house doctor / 1499 / Hop til Shop

Less is more, siger man. Er man enig, bør dette stilrene metalbord være nok til at tilfredsstille. Trods bordet er lavet af et stykke metal, gemmer sofabordet alligevel på nydelige detaljer i form af et symmetrisk mønster, som har til formål at tilføje en vis portion særegenhed. Sofabordet fås et 2-3 forskellige farver, hvorfor man sagtens kunne lade sig inspirere af ovenstående modelbillede, hvor farverne er kombineret.

Guld sofabord med grå marmorplade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 1699 / Hop til Shop

Igen igen har vi at gøre med en et relativt minimalistisk sofabord, hvor metal og marmor er i fint samspil. Dog er det guldfarvede metal og den lyse marmorplade ikke specielt kendetegnende for minimalisme. Om ikke andet er linjerne til stede.

Guldfarvet sofabord af metal

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 2748 / Hop til Shop

Hvis man er fast besluttet på at finde et sofabord i guld fra top til tå, slipper man formentligt ikke bedre fra det med dette bord fra Bloomingville. Designet er enkelt og beskedent, men farven er ikke rigtigt til at tage fejl af. Det er sgu da lidt sejt, hva?

Hvidt sofabord i fransk stil

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Maine / 3349 / Hop til Shop

Jeg holder meget af den klassiske franske stil, hvor der er sjæl og personlighed. Og det er lige nøjagtigt, hvad sådan et hvidt sofabord tilføjer til rummet. Har du en blød fluffy sofa og nogle store puder, er det jeg sikker på sådan en model ville være et fint valg.

Industrielt sofabord af beton og træ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

MUUBS / 1295 / Hop til Shop

Jeg er ikke helt klar over, hvordan de har lavet disse sofaborde, men det er altså beton og træ, som er blandet sammen. Min umiddelbare tanke er, at man har brugt diverse ufine trædele og modeleret cementen, således det bliver til et bord. Men who cares. Det handler om design og det handler om at se godt ud. Normalt er jeg ikke voldsomt stor fan af beton, men synes denne kombination er interessant.

Industrielt sofabord af metal og beton

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

MUUBS / 5995 / Hop til Shop

Igen er det lykkedes møbeldesigneren at inkorporere beton i en nydelig konstellation. Her har betonpladen fået en fin og poleret overflade, som gør sofabordet til et pragteksemplarisk stykke industrielt møbel. Helle for ikke at slæbe det op på 4. sal.

Kvadratisk sofabord med metalstel og træplade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

MUUBS / 2295 / Hop til Shop

Kigger man sig omkring på alle de interessante møbelhuse både i Danmark og internationalt, er der ikke nogen tvivl om, at sofaborde med metalstel er tidens helt store trend. Her er det et forkromet metalstel, som er beriget af en genanvendt træplade, der engang har siddet på en fiskekutter. Det er sgu da en meget sjov historie, ikke?

Elegant sofabord med plade af genbrugt træ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

MUUBS / 3495 / Hop til Shop

Nøjagtigt samme design findes også i en større model, således herskabslejlighederne på Frederiksberg også kan tilfredsstilles. Så kan man jo bruge den lille model til lamperne.

Kvadratisk sort sofabord inspireret af japansk minimalisme

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Kyoto 4 Tops / 3049 / Hop til Shop

Jeg har aldrig været i Japan og det er en fejltagelse. Japanerne er nemlig skide dygtige til minimalisme og æstetik. Blandt andet er de japanske haver et godt eksempel på det høje niveau af attention to detail, de besidder.

Lavt sofabord af råt naturligt træ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

MUUBS / 8995 / Hop til Shop

Nu har vi efterhånden været igennem en del sofaborde af træ og selvom der er mange flotte at vælge imellem, må den ubestridte favorit være dette rå sofabord af naturligt suar-træ. Bordpladen er skåret ud i ét stykke af et alvorligt stort træ. Læg i øvrigt mærke til den bølgede kant, der næsten danner associationer til en flot kurvet kvinde.

Flot sofabord i nordisk design

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Mayflower / 1899 / Hop til Shop

Dansk design er godt, men dansk design er også møghamrende dyrt. Derfor har jeg bevidst undladt at finde sofaborde fra diverse kendte danske designere. Heldigvis laves der sofaborde i hvad der minder meget om dansk design, men til priser der er til at betale. Dette Mayflower-bord er et udmærket eksempel.

Flot rundt sofabord af bambus

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 1249 / Hop til Shop

Simplicitet. Bambus. Og enkelt design i nordisk stil. Ja, det kan vi vel næsten ikke tillade os at klage over. Mig bekendt er der ikke mange bedre alternativer til et stilsikkert sofabord i høj kvalitet, der samtidig koster, hvad der svarer til et par bukser. Det er sgu ret billigt, hva?

Enkelt rustikt sofabord med mørke træplade

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Temahome / 2849 / Hop til Shop

Sofaborde behøver ikke være noget hokus pokus-nummer. Det behøver ikke være trendy eller in. Dette rustikke sofabord er både tidløst og klassisk. Det er et fornemt møbel til hjemmet, der kan lide det pænt og ordentligt, men som ikke gider handel i IKEA.

Enkelt rundt sofabord i sort

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

OK Design / 2690 / Hop til Shop

OK Design er specialister i at lave møbler, som kombinerer minimalisme med abstrakte elementer. Dette sofabord kan ikke blive meget mere enkelt, men har alligevel et unikt touch i form af pizzasliceopdelingen, hvor jeg i øvrigt ikke er helt sikker på, at alle slices er lige store. Med sin relativt lille størrelse er bordet velegnet både til sofaen, lampen eller soveværelset.

Elegant sofabord af egetræ med to glasplader

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Vail / 6499 / Hop til Shop

Scroller man et stykke op, kan man finde et hvidt sofabord i klassisk fransk stil, der næsten er identisk. Spørgsmålet er så bare, om hvid eller naturlig egetræ er det rigtigt valg. Til boligen hvor indretningen ikke er gennemført i et A-Z format, ville den hvide model nok være det rette valg. Dog er møbler i egetræ forbandet elegante. Problemet er bare, at det er noget mere udfordrende at indrette eksempelvis stuen, således egetræet komplementeres af omgivelserne.

Elegant øjebord af Finn Juhl

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Finn Juhl / 13416 / Hop til Shop

Af de i alt 42 sofaborde er det Finn Juhl, som er snedkeren bag det dyreste. Det er igen dansk design, når det er bedst. Sofabordet har titlen Øjebord, hvilket selvfølgelig kommer af bordpladens form, som har samme form som et øje.

Elegant fransk sofabord

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Waterford / 2049 / Hop til Shop

De elegante franske sofaborde har den særlige evne, at de passer ind i næsten hvilken som helst indretning. Dette pæne og ordentlige sofabord i fransk stil passer ind i sommerhuset, studieboligen, herskabsvillaen og den almindelige stue i familien Danmark.

Antikt sofabord af naturligt træ

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Bloomingville / 4799 / Hop til Shop

Vi har efterhånden været igennem en del sofaborde lavet af flotte naturlige træsorter. Her er en af de mest overbevisende modeller i forhold til at fremstå som en værdifuld antikvitet. Det koster selvfølgelig også lidt ekstra.

Stilrent sofabord med tyk plade af beton

sofaborde til det kvalitetsbevidste hjem

Temahome / 1599 / Hop til Shop

Der lukkes og slukkes med et sofabord i et nydeligt industrielt design, hvor bordpladen ligner beton, men faktisk er lavet af et særligt materiale, der kaldes honeycomb panel. Jeg aner ikke, hvad det betyder, men jeg forestiller mig, at det ikke er ligeså tung eller robust som beton. Til gengæld er det et skide pænt sofabord, som er i overenstemmelse med den industrielle minimalisme, folk er blevet så glade for.

LÆS NU:

80 bogreoler du aldrig har set før

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!