Jeg har tænkt over det i noget tid. Kan jeg som såkaldt watch enthusiast “endorse” ure til fattigrøve, som prøver at kopiere the real deal?

Umiddelbart bør svaret være nej.

For selvfølgelig skal røven af fjerde division ikke have lov til at komme i nærheden af følelsen af at eje det, som koster halvdelen af en brugt Volvo XC90 på svenske plader.

Noget som nogle af os har kastet sved, tårer og kropslige væsker i. Årelange fejder med en idiotisk chef, man måtte finde sig i, vel vidende at man en eller anden dag (måske) vipper ham af pinden. Og som blev vippet af pinden!

Men omvendt må man også erkende, at majoriteten af os mennesker ikke er født med en guldske i endetarmsregionen, hvad end det er i form af forhøjet hjernekapacitet eller… … en reel guldske i endetarmen!

Og når det er tilfældet, hvad gør man så? For let’s be serious, hårdt arbejde kaster kun succes af sig i 5 ud af 10 tilfælde. Og halvdelen af de succesfulde tilfælde er det dumb luck.

Anyway.

Jeg elsker ure. Dyre ure. Jeg elsker specielt Rolex ure, men Patek Philippe, Audemars Piguet, Omega, F.P. Journe og en solid håndfulde andre ure er også blandt mine hemmelige elskere.

Jeg har en to do liste med en 15-20 ure, som jeg har i sinde at smide penge efter, men 95% af disse drømme bliver nok aldrig en realitet. Og det er lavt sat.

Mit elskede Rolex Datejust

Som det indledende billede afslører, har jeg til dagligt et Rolex Datejust omkring håndleddet. Og ikke hvilket som helst Datejust. Det er nemlig Instagram-bangeren, Date Just 41 mm Dark Rhodium med jubilee-lænke og fluted bezel med referencen 126334.

Med andre ord, den helt perfekte sammensætning som har gjort netop dette Datejust enormt svært at få fingrene i. Og det skyldes netop, at det har opnået enorm popularitet på de helt store watch nerd sider på Instagram.

Det var netop denne video på Instagram, som var baggrunden for, at jeg endte med at smide penge efter et.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rolex World (@rolexworld_) on

Det er svært at være uenig i, at det er et ubehageligt smukt Rolex ur… Eller er det bare mig?

Generelt er Rolex ure til mænd ikke nogen specielt god investering, med mindre du vælger de helt rigtige modeller. Faktisk er det en suveræn investering, hvis du var smart nok til at købe eksempelvist et Pepsi, Batman eller et 116500LN Daytona for 3-4 år siden.

Disse ure har fordoblet deres værdi og er mere eller mindre umulige at få fingrene i, med mindre du altså er interesseret i at smide 100% oveni din Rolex AD’s vejledende salgspris.

Der er altså nogle ure, som er gode investeringer.

Årsagen til jeg købte mit Datejust var, at jeg forudså en efterspørgsel, som ville overstige udbuddet. Og det fik jeg ret i. Det er umuligt at købe dette Rolex ur ved en autoriseret Rolex-forhandler, hvilket er ret imponerende, da Rolex Datejust varianterne historisk set er nemme at få fat i.

Her et halvt år efter jeg købte mit Rolex Datejust er værdien steget med godt 10-15%, og det synes jeg ikke er så tosset. Hvem ville ikke gerne tjene en skilling, mens man har et lækkert Rolex ur om håndleddet?

Rolex ure til mænd som ikke har råd til Rolex ure

Nå, men lad mig komme til sagens kerne. For hvad gør man, når man gerne vil eje et Rolex ur, men ikke har råd?

Man går efter det næstbedste.

Og det næstbedste er selvfølgelig en kopi, som på afstand ligner til forveksling. Og det er jo dét, alle de usikre, potensforlængende-søgende mænd gerne vil have. For hvis bare de fægter hurtigt nok med armene, er der ingen, som ser, hvor billig en kopi det er.

Tjek denne nærmest tro kopi af mit Rolex Datejust, om end det er med sort urskive, hvilket Rolex i øvrigt også tilbyder.

Dissing / 1499 / Hop til Shop

Egentligt slår det mig som yderst bizart, at dette overhovedet er lovligt. Hvordan kan det være tilladt at lave sådan en 1 til 1 replika? Jeg har eksempelvist lige læst en artikel, hvor danske Rains vandt en sag om kopierede designs over Inditex, som blandt andet ejer Zara.

Nå, men det skal jeg ikke blandt mig i. Det handler jo om at hjælpe fattigrøven med at finde nogle prisvenlige Rolex-kopimodeller.

Og det må man sige, jeg har haft held med.

For godt 1500 kroner kan du gå rundt med, hvad der til forveksling ligner et Rolex Datejust til omkring 80.000 kroner.

Urkenderen med det skarpe øje vil dog hurtigt få færden, hvis han får et splitsekund til at aflæse urskiven, som lynhurtigt afslører, at uret har meget lidt med Rolex at gøre.

Nå, men du finder også Datejust-kopien med den blå urskive, som i øvrigt er blandt de mest eftertragtede farver blandt Rolex-elskere.

Dissing / 1499 / Hop til Shop

En ting man gå give Dissing er, at de forstår at ramme plet. For se lige hvor tæt på originalen, det egentligt er.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ♛ Datejust 41 ♛ (@blue.datejust) on

Men hvem er Dissing?

Jeg var ret forbavset, da jeg fandt ud af, at der gemmer sig to aarhusianske drenge bag urmærket. Når man læser om Dissing, er der ikke nogen referencer til Rolex, men at man har valgt at fokusere på at skabe kvalitetsprægede og klassiske herreure til en pris, der ikke må overstige 2000 kroner.

Når man læser om specifikationerne for disse ure, er det da også imponerende nok. Eksempelvist er uret udstyret med safirglas, rustfrit stål, vandtæthed ned til 100 meter og et japansk urværk.

Jeg kan ikke have ondt i røven…

… men det er da lidt unfair, at man på lidt afstand kan slippe så billigt afsted med at fremstå som den ægte vare.

For mig handler det dog ikke om at vise sig frem.

Jeg er sådan set skide ligeglad med, hvor megen street credit det giver at have det rigtige ur på. Jeg går med et Rolex ur, fordi jeg er betaget af designet. Det gør mig glad, hver gang jeg ser uret om mit håndled. Og det vil enhver æstetiker også kunne relatere til.

En rigtig urelsker elsker uret for sin ingeniørkunst, der forener visuel nirvana, men som jeg plejer at sige: fake it till you make it!

go ahead, køb dit fattigrøvs-Rolex!

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

 

View this post on Instagram

 

It’s been 30 days of Keto dieting. I’ve lost 7 kg and been more productive than ever, but yesterday the misery had to come to an end, as we celebrated our rooftop terrace getting two new sunbeds that almost complete the whole outdoor area 😍! In the glass we had some marvelous wine from Cartuxa, a winery close to Evora (some of the best red we’ve had in Portugal)🍷 . . . #thegoodlife #cartuxa #zaltify #lisboa #portugalovers #portugal_lovers #portugal_em_fotos #portugal_gems #portugalalive #stayclassyvlog #stayclassy #instagramers #lisbon #lisboacome #lisboa #lisboaride #lisboalive #lisboa🇵🇹 #portugal🇵🇹 #portugal_lovers #portugal_em_fotos #lisbonlovers #lisbonportugal

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk) on

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!