Hvordan ser kvinden i dit liv ud? Du har garanteret allerede nogle præferencer og helt sikkert også drømme om, hvordan hun tager sig ud rent fysisk. Mange mænd bruger ofte diverse celebrities som pejlemærke og mens det kan være fint nok at dagdrømme sig til et forhold med en Megan Fox-lignende frøken, er det lidt vigtigere at forholde sig konkret til, hvad kvinden i ens liv egentligt skal være for en.

Parisernumse og flotte øjne er ikke nok

Bevares, jeg ville ikke have noget imod at date Anna Kendrick, men det kommer ikke til at ske. Selvom det er enormt vigtigt, at du er fysisk tiltrukket af kvinden i dit liv, er det kun at kradse i overfladen i forhold til alle de andre ting omkring hende. Selvom hun har en sød parisernumse, solbrun hud, langt hår og flotte øjne, er det alligevel muligt at blive røvhamrende træt af hende. Og det kan i øvrigt gå meget hurtigt.

Gennem det seneste års tid, har jeg tænkt ret meget på det her med at finde den eneste ene. Hvad er det egentligt, der definerer den eneste ene? Hvad er succeskriterierne? Hvornår “ved man”, at hun er den rigtige?

Uigennemtænkte forhold

Jeg tror, at rigtigt mange mænd og ligeledes kvinder begår fejlen ikke at sætte nogle klare rammer for, hvordan drømmepartneren ser ud – både udvendigt og indvendigt. Ofte skal der i dag ikke meget mere til end lidt rødvin, latter og middelmådig lagengymnastisk, før forholdet er officielt på facebook og evige kærlighedsselfies spammes i hovedet på os andre. Den type forhold holder selvfølgelig ikke særligt tit, men det er en god ting. Det værste der kan ske, er nemlig at man overbeviser sig selv om, at hun er den rigtige, selvom man inderst inde godt ved, at det ikke er rigtigt og pludselig har man tilbragt en hel masse år med den forkerte, mens den rigtige gik rundt derude et sted.

Der eksisterer rigtigt mange af disse forhold, hvor det egentligt er “fint nok”, men uden at det kilder i mavsen og uden at det helt spiller 98%. Sådan et forhold kalder man et kompromis og kompromisser bør ikke indgås, når det drejer sig om personen, man skal tilbringe resten af livet med. Min tilgang er i hvert fald, at jeg hellere vil undvære end nøjes.

Sæt dig ned og lav en liste

Jeg ved godt, at kvinden i dit liv ikke skal sidestilles med en forretningsplan til en nystartet virksomhed, men hvis du ikke laver en liste over, hvad det er for en kvinde, du gerne vil tilbringe dit liv med, kommer du til at bruge alt for meget tid på nitter. Og det dur ikke, for meningen er jo, at du skal trække et lod i kvindetambolaen.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad jeg fabler om, kan du tage udgangspunkt i følgende liste. Det burde hjælpe dig i gang med at definere kvinden i dit liv.

Personlighed

Det bliver nok ikke meget mere vigtigt. Kvinden i dit liv skal have en god personlighed. I know, sikken overraskelse. Men, men, men – there’s more for hvad er det egentligt for en personlighed, hun skal have? Hvad kunne du godt tænke dig, hun havde af kvaliteter? Skal hun være meget kærlig? Åben og udadvendt? Eller måske lidt mere reserveret og mystisk? Skal hun have ben i næsen og synes du, at det er fedest med en kvinde, der i højere grad styrer tingene for Jer?

Mange af de her ting bliver besvaret ganske automatisk i kemiprocessen, der enten eller leder op til date nummer to, tre, fire eller hvor langt I er, men frem for at besvare spørgsmålene med underbevidstheden, bør du adressere dem med bevidstheden.

Intelligens

Hvis du ikke er specielt begavet, nytter det ikke noget at gå efter modsætningen. Det er efter min stærke overbevisning aldeles vigtigt at være på bølgelængde med sin partner i forhold til både intelligens og intellekt.

I behøver ikke være on par, men det at kunne ræsonnere med sin partner, tænke og løse problemer på samme niveau har enormt meget at sige i forhold til forholdets dynamik og sundhed. Det er vigtigt at kunne udfordre hinanden. At man kan imponere hinanden. At man kan være stolt af hinanden. Alle disse ting foranlediges af intelligens, hvor eksemplerne er relative. Hvis I begge to er døve mongoler gør samme princip sig nemlig også gældende.

Uden at der skal gå mandschauvinisme i den, har vi jo talrige eksempler, hvor ovenstående langt fra gør sig gældende. Det er som oftest i en konstellation, hvor manden har mange penge og dermed tiltrukket en visuelt tiltalende kvinde, der til gengæld har svært ved at placere Canada på verdenskortet. Dog gør det sig også gældende i helt almindelige menneskers liv og før jeg får hademails og telefoniske dødstrusler fra diverse feminister, vil jeg skynde mig at sige, at det selvfølgelig går begge veje. Det er ikke kun kloge mænd og dumme kvinder. Mig bekendt er der i hvert fald 3-4 eksempler på modsatte konstellation.

Værdier

Værdier er vigtige, men problemet er, at det er en subjektiv størrelse. Derfor kan du ikke sige, “at du bare vil finde en pige med gode værdier”. Værdierne skal korrelere med dine egne og hvis det ikke er tilfældet, kan du se frem til jævnlige skænderier og slagsmål.

Hvis du har værdier, der centrerer sig om frihed, at være sin egen, ordentlighed og integritet, bliver det et problem, hvis din partner praktiserer tolerance, optimisme og medfølelse helt derude, hvor hun vil til Afrika og redde verden.

Ambitioner

Det er godt at have ambitioner. Vi har alle ambitioner, men på hver sit niveau. Hvor ser du dig selv om 10 år? Mens det ikke er afgørende eksempelvis at dele høje ambitioner her i tilværelsen, er det værd at spørge sig selv, hvor vigtigt det er.

Karriere har også en del at sige i forhold til de her relative ambitioner. Hvis du er succesfuld forretningsmand, der ofte rejser rundt i verden, bliver det måske svært at holde gnisten med en skolelærer, der hænger på anden og tredjeklasse med fagene billedkunst og håndarbejde. Det er selvfølgeligt ikke umuligt, men det er den slags overvejelser, der er vigtige at gøre sig, selvom det måske virker en anelse arrogant.

Kærlighedskemikalierne har en stærk evne til at ignorere denne slags overvejelser i starten af et forhold, men som forholdet skrider frem, vil det stå dig klart, at ham Joen fra Stayclassy.dk nok alligevel havde ret.

Ting der peger i den rigtige retning

Det er aldrig nemt at vide sig sikker på, om hende du har fat i, er kvinden i dit liv. Det er ganske naturligt at være i tvivl. Der er ikke nogen regel om, at du med det samme skal vide, at hun er kvinden i dit liv. Personer kan gro på hinanden og det kan gå begge veje. Min personlige erfaring er, at hvis alt er sygeligt perfekt fra starten, så går det hurtigt ned ad bakke. Det skyldes som regel, at man har stirret sig blind på en eller anden af hendes kvaliteter og når man så vågner op, får man øje på alle de ikke så positive ting.

Nå, men hvis du er i et forhold, er der et par ting, du skal lægge mærke til. Det er nemlig ikke kun personlighed, værdier og intelligens, der er vigtige parametre i jagten på kvinden i dit liv:

  1. Forholdet går godt fra starten uden skænderier, udsving eller “ting du finder en smule besynderligt”. Der er hverken drama eller ludomanisk meget “mental tegn og gæt”.
  2. Hun kommer godt ud af det med dine venner og familie. Særligt den her er vigtig, for hvis der ikke er et eller andet niveau af kemi mellem forældre og hende, har du muligvis overset nogle karaktertræk, der kan komme til at spænde ben på et senere tidspunkt. Dine forældre har jo opdraget dig og haft stor del i at forme dig til det menneske du er blevet.
  3. Der er ikke rigtigt noget, du virkeligt gerne vil ændre ved hende. Det er ok med småting, men hvis du overordnet set er meget tilfreds, tegner det godt.
  4. I har det sjovt sammen og du betragter hende som en af dine bedste venner. Kvinden i dit liv er en, du gider at være sammen med. Du elsker at gå på restaurant med hende. Du elsker at tage på en forlænget weekend til Prag med hende. Du tænker aldrig, at det ville være federe med kammeraterne.
  5. Alt virker naturligt.

Kan du sætte flueben ud fra alle fem punkter, she just might be the one.

LÆS NU:

6 af de mest overvurderede ting i livet