Normalt er jeg kendt for at lægge vægt det negative. Jeg er et kritisk menneske og nok også for kritisk. Derfor tænkte jeg, at det var på tide at fokusere på den positive side af livet. Resultatet blev en liste med personer, jeg har dyb respekt for. Helt nøjagtigt blev det til ti af slagsen. Nogle af dem kender du med sikkerhed og andre har ikke et navn, men derimod et erhverv.

Er du ikke skide spændt?

Maratonløberen

Jeg har netop set afslutningen på den 119. udgave af Boston Marathon og selvom vindertiden var forholdsvis lav, er jeg alligevel evig imponeret, hver gang disse maskiner tilbagelægger så mange kilometer på så kort tid.

At kunne træne sig til at være i så god form må være et forfærdeligt smertehelvede. Gennem adskillige år er hver dag præget af kompromisløs disciplin og et helvede af fysisk smerte foranlediget af behovet for at forbedre sig.

Dennis Kimetto er i øjeblikket indehaver af rekorden for hurtigste gennemførte maraton nogensinde i en tid, der er skitseret på ovenstående billede.

Men det er ikke kun Dennis, der fortjener min dybe respekt. Det er samtlige af den efterhånden store skare af usandsynligt hurtige maratonløbere, der presser på for at komme under de magiske to timer.

Prøv i øvrigt lige at forestille dig 42 km med en gennemsnithastighed på mere end 20 km/t. Hvis det ikke siger dig det store, kan du hoppe på løbebåndet nede i dit lokale fitnesscenter og skrue helt op for hastigheden. Ofte går de kun til 20 km/t, men det skulle være rigeligt til at give dig et billede af, hvor absurd imponerende en bedrift det er at gennemføre et maraton i en sådan tid.

Stephen Merchant

Stephen Merchant er muligvis verdens sjoveste mand. Ikke som standardkomiker, hvilket også er et af hans professioner, men som manuskriptforfatter. Stephen Merchant er hovedarkitekten bag det meste af indholdet fra den amerikanske mockumentary The Office US. Jeg har set alle 9 sæsoner mere end 30 gange. Det lyder voldsomt, men jo mere man fordyber sig i serien, desto mere genialt bliver det.

Det er humor, intelligens og originalitet der danner grundlaget for dette eminente show. Kender man lidt til Stephen Merchant ville man også vide, at det er hans humor, der gennemsyrer The Office.

Stephen Merchants sidste skud på stammen er Hello Ladies, hvor han spiller en kikset webdesigner, der manisk søger et liv med topmodeller, skuespillerinder og jetsetteri i sin helhed. Det ender naturligvis sjældent som han selv ønsker det. Hello Ladies er næsten lige så fyldt med genialiteter som Office, hvorfor det var med et bristet hjerte, det stod klart, at serien blev annulleret efter første sæson. Heldigvis fik serien en værdig afslutning i form af Hello Ladies: The Movie.

Generelt bør du se alt, hvad Stephen Merchant har rørt ved. Det er simpelthen genialt!

Julian Smith

Hvem fanden er Julian Smith, tænker du sikkert? Det er faktisk ham på billedet, men han er noget skarpere end han ser ud. Han er et af de mest originale YouTube-fænomener, du kan finde.

Det er sjældent, jeg støder på et menneske, der formår at kombinere kvalitet, kreativitet og originalitet i en sådan grad. Og så er det ustyrligt morsomt. Primært laver han sketches på 2-3 minutter, som tager udgangspunkt i sarkasme, ironi, banaliteter og kulsort humor.

Lad mig give et par eksempler:

Personligt har jeg svært ved at komme i tanke om noget, der er mere genialt, men det er naturligvis smag og behag. Uanset hvad er det svært ikke at have respekt for en mand, der skaber så meget originalt indhold.

Tiger Woods

Tiger Woods har længe været mit idol. Faktisk siden jeg startede golf engang i 2002-ish. Godt nok kører det ikke helt på skinner i øjeblikket, men det er ikke kun resultaterne, der aftvinger min respekt. Tiger er blandt jordens mest karismatiske personer og er samtidig kendt for at have et drive, der ikke kender grænser. Og jeg snakker ikke om hans golf-drive.

Bortset fra fadæsen med alle damerne, bør Tiger Woods være et forbillede for alle mænd, der besidder ambitioner. Tiger er et levende bevis på at alt kan lade sig gøre og at der er mere mellem himmel og jord. Det fristes man i hvert fald til at tro, når man kigger tilbage på verdenshistoriens bedste og mest spektakulære chip. Kan du huske det?

Magic!

Thom Browne

Thom Browne er på rekordtid blevet en af verdens mest anerkendte designere. Thom Browne har en fantastisk evne til at skabe produkter, der er præget af design og kvalitet i verdensklasse. Han har skabt et navn, der efter min mening er tøjindustriens svar på Apple.

Thom Browne efterlader ikke sin signatur på nogle produkter, hvis ikke de på den ene eller anden måde skiller sig ud. Særligt deres kollektion af solbriller er et godt eksempel herpå. For at opnå et sådan niveau af perfektionisme kræver det et utrætteligt gåpåmod, hvor langt de fleste uagtet dette drive, alligevel ikke når toppen.

Udover at være verdensmester i designertøj har Thom en ret classy dagsrutine. Han løber 13 kilometer hver morgen og får én cocktail hver aften. Gerne på Mandarin Oriental New York i New York.

Leonardo DiCaprio

Det tog Leo en del tid at ryste sit boyband image af sig efter at have medvirket i storfilmen Titanic, som jeg i øvrigt godt tør indrømme er en skide god film.

Grunden til jeg har dyb respekt for Leonardo DiCaprio er, at han er en af få skuespillere i Hollywood, der efterlever quality over quantity. Stort set alle film som Leo medvirker i er blevet til bragende succeser. Derudover er han efter min mening planetens bedste skuespiller. I øvrigt skarpt forfulgt af Matthew Mcconaughey.

Nu hvor både Matthew og Leo er topic, tåler du vel nok følgende video:

Ambulanceredderen

Nogen skal gøre det. Og hvor må det kræve balls of steel. Fem dage om ugen er det død og ødelæggelse, der er på menukortet. Uden undtagelse. Jeg ville aldrig have nerver til det eller psyke for den sags skyld. Det må være et af de mest stressfulde job, man kan forestille sig. Samtidig må det også være svært at lægge det fra sig, når klokken er fyraften.

Ligesom jeg har respekt for ambulancereddere har jeg selvfølgelig også stor respekt for læger og sygeplejerske, men lige netop ambulanceredderne er altid de første på stedet. Også når der er røget et hoved af i en bilulykke. Eller når personen med den triste skæbne har kastet sig ud foran et tog.

Respekt siger jeg bare!

Christopher Nolan

Trods sin relativt lave alder er Christopher Nolan allerede en levende legende, når det kommer til de film han har skrevet og instrueret. Han går mildest talt all-in, når der skal laves film. Og resultatet er perfektionisme, eller så tæt man i hvert kan komme.

Egentligt har jeg aldrig været den helt store tilhænger af Batman-filmen, men jeg har altid tilkendegivet filmenes originalitet, kvalitet og ikke mindst imponerende visuelle effekter. Med andre ord er Christopher Nolan’s film gennemtænkt på et niveau af hidtil usete højder.

Senest var det Interstellar han brillerede med, hvor alt hang sammen. Om man kan lide science fiction eller ej, bør det aftvinge respekt.

Piloten

Piloter har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Det skyldes med sikkerhed, at jeg altid har haft stor interesse for fly i det hele taget.

At være pilot er en af de mest ansvarsfulde job i verden. Du har flere hundrede menneskers liv i dine hænder og derfor er der aldrig plads til fejl. Det kræver evig disciplin og et køligt overblik, hver eneste gang man sætter sig i cockpittet. Der er ikke plads til useriøse drukture dagen inden en 11 timers flyvetur fra London til Hong Kong. Hovedet skal fungere.

Og det gør det altid med undtagelse af den tyske kujon, der for ikke længe siden, fløj 150 uskyldige mennesker i døden.

Anders Matthesen

Anden, Anders eller Anders Matthesen. Kært børn har mange navne og ligeså lidt kær Anders er, lige så genial er han. Anders Matthesen er Danmarks suverænt bedste standup-komiker. Og den eneste skulle jeg lige til at sige for niveauet er generelt ganske lavt, men det er en anden snak.

Det der gør, at jeg har enorm meget respekt for Anders Matthesen, er, at han har en helt urimelig god evne til at udstille fejl i samfundet på en intelligent og hysterisk morsom facon.

Showet ‘Anden Vender Tilbage’ er efter min mening det bedste stand-up show, Danmark nogensinde har set.

Hvis du ikke helt husker det i detaljer, bør du forkæle din hjerne med det fulde show, som fornyligt er blevet tilgængeligt igen på YouTube. Det er to timers psykopatskarp comedy.

Respect is served!