Vores liv handler om at tjene penge. Vi uddanner os for at få et godt job, så vi kan få en stor fed løncheck i slutningen af måneden.

Vores samfund opildner os til at tjene alle de penge vi overhovedet kan. For med penge kommer success og lykke. Det vil vi i hvertfald oftest gerne tro.

Men nogen har ikke alle midlerne til at tjene penge gennem deres job, hvorfor de i nogle tilfælde må trække en elefanthue over hovedet, bevæbne sig, brage ind i banken og bede om at få alle pengene i deres medbragte sæk.

Det er uden tvivl den hurtigste måde at blive millionær på. Du kan blive milliardær på mindre end 10 sekunder, hvis du trækker den rigtige fyr ind i en gyde (se nummer 2), men lige så hurtigt kan du også ryge i spjældet. High risk – high reward.

Men hvorom alting er, så finder du her en top 5 liste over de mest spektakulære røverier inden for det sidste århundrede.

Jeg har bevidst ikke at valgt røverier med størst udbytte, men de mest spektakulære røverier. Det betyder altså, at røverne har gjort et eller andet vanvittigt ekstraordinært for at kunne få disse objekter, hvad end det er penge, malerier og lignende.

5

Røveriet i Brasiliens Centralbank i august 2007

I august 2007 lykkedes det mellem 10 og 20 røvere at komme ind i den Brasilianske Centralbank og stjæle lidt over 410 millioner kroner.

Hvordan?

De gravede en 80 meter lang tunnel under en travl handelsgade midt i byen Fortaleza. Det tog dem cirka 3 måneder.

Det spektakulære ved dette røveri er ikke kun at de brugte 3 måneder på at grave tunnelen, men også at det lykkedes dem at organisere hele 10 og 20 mennesker til at varetage de forskellige opgaver.

Det er en hel del mennesker at holde styr på og over en periode på 3 måneder, er det ret utroligt, at der ikke var én eneste, der kom til at tale over sig og ødelægge kuppet for resten af gruppen.

Pengene er stadig ikke fundet i dag.

Var der nogen, der sagde Ocean’s Eleven?

4

Gaderøveri i London i maj 1990

Den 2. maj om formiddagen gik det engelske bud, 58-årige John Goddard, ned gennem det finansielle kvarter i London med 301 værdipapirer fra Bank of England.

Han blev trukket ind i en sidegade og truet med en kniv. Røverne slap afsted med alle papirerne. Papirerne havde en værdi på lidt over 4 milliarder danske kroner.

John Goddard blev altså rullet for over 4 milliarder kroner.

Ikke nok med at det er det største røveri i verdenshistorien målt på pengesummens størrelse, så er det uden at rapelle ned af en skyskraber og undgå laseralarmer som en anden Tom Cruise i Mission Impossible.

Nej, røverne har haft en kniv og truet John Goddard og er derefter sluppet væk med den nette sum af 4 milliarder.

Desværre for røverne blev de senere arresteret, hvor alle værdipapirer med undtagelse af to blev generhvervet af Bank of England.

3

Togrøveri i Buckinghamshire, England i august 1963

Vi bliver i England.

En stille sommernat i august 1963, bliver lige pludselig til én af de mest berømte nætter i Englands historie.

15 røvere maskeret med elefanthuer og iklædt mørke kedeldragter ankommer i to biler og en pickup, og gør sig klar til at blive millionærer.

Da de hører toget ankomme lægger en af røverne en hånd over det grønne trafiklys og tænder en rød lampe, således toget stopper. Derefter går de i gang med at tømme toget for uregistrerede sedler fra Glasgow.

Den perfekte forbrydelse?

De slipper væk med cirka 2,6 millioner pund, hvilket i dag svarer til over 450 millioner danske kroner, men det er ikke engang det mest spektakulære.

Røverne flygter til en nærliggende gård, hvor de tilbringer natten. Dagen efter finder politiet frem til gården, som røverne klogt nok har forladt om morgenen.

Dog kan det være lidt kedeligt at opholde sig in the middle of nowhere, hvorfor røverne tog sig et hurtigt spil Matador, inden de forlod gården.

Alle røverne undtagen tre deltog i spillet.

Det er jeg ret sikker på at de tre røvere er glade for, da der på Matadorspillet var saftige fingeraftryk fra de deltagende røvere, hvilket gjorde, at det engelske politi få dage senere fandt frem til gerningsmændene og fik buret dem inde.

Rookie mistake, much?

2

Kunsttyverier fra 1995-2001

Stáphane Breitwieser stjal, over en periode på seks år, 239 kunstværker til en samlet værdi af næsten 10 milliarder kroner.

Det svarer til, at han hver niende dag stjal et nyt kunstværk. Det er bemærkelsesværdigt, at han var så produktiv i forhold til antallet af kunstværker, men det er næsten mere bemærkelsesværdigt, at han ikke solgte ét eneste maleri videre for at tjene penge.

I stedet fik han alle malerierne opbevaret hos sin mor i Frankrig, angiveligt fordi han elskede kunst så meget og fordi han ville opbygge sin egen samling.

Han blev dog i sidste ende fanget af politiet, men fik blot 2 års fængsel for sine forbrydelser. Det er lige før, at det kunne svare sig?

1

Tyveri af Mona Lisa i Paris, 1911

Sikkerheden på museer er uden tvivl blevet bedre med årene, men det gør ikke Vincenzo Peruggia’s bedrift mindre imponerende.

Han gemte sig på Louvre natten over, stod op næste morgen, tog Mona Lisa ned fra væggen og ind under jakken.

Han gik ganske enkelt bare ud forbi vagterne næste morgen, og gik hjem og hængte maleriet op i sin lejlighed. Politiet kom efterfølgende forbi og spurgte ind til tyveriet, men han havde et øjensynligt et vandtæt alibi.

Han gemte derefter billedet i sin bil i to år. Herefter tog han tilbage til sit hjemland, Italien, med målsætningen at sælge det berømte maleri.

Der var dog ingen med interesse i at eje det berømte kunstværk, hvorfor han i stedet blev meldt til politiet og endte med at få seks måneders fængsel. Han undskyldte sin forbrydelse med, at han ønskede at bringe Mona Lisa tilbage til Italien, hvor han mente hun hørte hjemme.

Der er ingen tvivl om, at folk har været kreative gennem tiden, og de fleste røverier lyder mest af alt som et gode idéer til et filmmanus.

Hvis du i øvrigt vil være sikker på, at det ikke er bankerne, der røver dig i dag, kan du med rette gå ind og sammenligne finansielle ydelser på Samlino.dk her.

Kilder:
Time
M!
TV2
Historienet

LÆS NU:

13 af de mest undervurderede ting i livet