Den ultimative guide: barbering til mænd

Den ultimative guide: barbering til mænd

Barbering til mænd. Det er noget alle mænd kender til. Uanset om du er sort, hvid, gul, grøn eller rød, så skal du barberes. Det er sådan set ligemeget, om du ikke kan gro et rigtigt skæg, eller om du gror et canadisk skovhuggerskæg. Man vil altid skulle holde det ved lige på den ene eller anden måde.

shavingjoe.dk barberblade

I dag skal vi barbere manden og gennemgangen er grundig.

Følgende artikel er, hvad jeg selv beskriver som den ultimative guide med fokus på barbering til mænd. Der er ikke blot fokus på barbering af dit ansigts skægvækst. Næh, der er fokus på hele kroppen for tro det eller ej, så er det ikke kun i ansigtet, at håret vokser .

Inden vi går i gang med en grundig helkropsbarbering af manden, så er vi nødt til at have værktøjet i orden. En mand må aldrig gå ned på udstyr, og det gælder naturligvis også hans barbergrej. Derfor har Stay Classy naturligvis teamet op med en leverandør, der i stand til at levere barbergrej i suveræn kvalitet.

Barberbladene er produceret i Tyskland, hvor selve bladene er bygget af kvalitetsstål fra Sverige. Der er altså ikke tale om Made in China-produkter.

Den ultimative guide: barbering til mænd

Velekviperet, med suverænt barbergrej, synes jeg, at vi skal kaste os ud i det. I guiden er der to spørgsmål, der vil blive besvaret. Hvor og hvor tit skal man barbere sig? Begge spørgsmål vil blive besvaret i samme bid ved hvert område. Først vil jeg lige svare på, hvorfor det er vigtigt overhovedet at barbere sig.

Hvorfor er det vigtigt at barbere sig?

Det er vigtigt at tage sig godt af sig selv. Det er vigtigt at motionere. Det er vigtigt at spise ordentligt. Det er vigtigt at gå til frisøren. Hvorfor? For ellers går man til som menneske. Derfor er det vigtigt også at barbere sig. Man lader heller ikke sin have gro ukontrolleret. Man fjerner ukrudt, man trimmer, man vander, man plejer, man passer og så fremdeles.

Betragt derfor din egen krop som botanisk have. Man er mere tilfreds, når man føler sig tilpas.

Ansigtet

  1. Fugt altid hud og skæg med varmt vand inden barbering.
  2. Sørg derefter for at massere dit barberskum godt ind i huden.
  3. Skrab som hovedregel altid i samme retning som din hårvækst
  4. Ønsker du en endnu tættere barbering kan du slutte af med en tur i modsatte retning.
  5. Skyl derefter huden i dejligt koldt vand.
  6. Tør efter med et lækkert håndklæde.
  7. Forkæl slutteligt dig selv med en god fugtgivende aftershave.

Det er vigtigt at tilføje, at denne teknik henvender sig til alle typer barberinger, hvad end du vedligeholder en flot skægpragt eller skræller det hele af.

Hvor tit?

Lige så tit som du synes. Der er ikke nogen regler for det. Jeg vedligeholder eksempelvis mit eget skæg en gang om ugen godt og vel. Så trimmer jeg et par millimeter af og bruger derefter barberbladet til at fælde ukrudtet på kinderne og langs halsen.

Nakken

Ærligt talt, så er der ikke noget værre end en mand med en vildmark i nakken. Det ser forfærdeligt ud. For mænd der bliver klippet en gang hver fjerde uge er det som regel ikke noget stort problem, men går der derimod to eller tre måneder mellem klipningerne, så begynder det at blive kritisk.

Hvor tit?

Uanset hvor tit du bliver klippet, så er det en god idé lige at få kæresten eller kammeraten til at tage nakkehårene. Det bli’r sgu så pænt!

Ryggen

Der er ikke nogen, der har sagt det skulle være nemt at holde sin krops ukrudt nede. Særligt ryggen er en udfordring at vedligeholde, hvis man er helt aleneboende, men igen, så kan man altid spørge en kammerat. I kan eventuelt planlægge en ugentlig barberingsdag – det ville ikke være underligt!

Det er sjældent, at man ser en mand på stranden og tænker sikken flot hårvækst, han har på ryggen. Hårvækst på ryggen er generelt bandlyst. Drop den, medmindre du gerne vil ligne en italiener fra 90erne. Måske synes du slet ikke, at du har hår på ryggen, men der tager du givetvis fejl. De fleste har nemlig altid lange hår hist og her.

Hvor tit?

En gang om måneden. Ryghår vokser langsomt, medmindre du har hårvækst som en gorilla.

Brystet

Det er lidt svært at give konkrete anvisninger i forhold til barbering af brystet. Det varierer meget, men sørg for at holde nipples fri for hår. Brug gerne tommelfingerreglen, som hedder sig, at man altid fjerner hår, der ikke gror tæt. Det vil altså sige, at du fjerner dun og lange hår, der gror ensomt.

Hvor tit?

Nipples kræver hyppig vedligeholdelse. Gerne hver anden eller tredje dag. Det skal være sådan, at man ikke kan se de uønskede hår.

Armene

Faktisk må jeg nok hellere rette mig selv. Det er mere overarmene, der er vigtigere at holde ved lige. Det er i hvert fald min egen oplevelse, hvor der er mange ensomme hårtotter, der tigger om at blive kappet af. Underarmen og hænderne er der ingen grund til at gøre noget ved, medmindre du lider af varulvsyndromet.

Hvor tit?

En gang om ugen.

Armhulen

Et af de vigtigste steder at holde hårvæksten nede er armhulen. Hvorfor? Jo, for jo mere hår i armhulen, desto nemmere har sved og dårlige lugte det med at etablere sig. Hold håret til et minimum, men fjern ikke det hele.

Hvor tit?

Hver anden uge.

Intimbarbering

Intimbarbering til mænd burde næsten være på skoleskemaet i folkeskolens niende klasse. Ud fra diverse besøg til fitnesscentret er det i hvert fald ikke svært at konstatere, at mange mænd ikke skænker begrebet mange tanker. Se så at komme i gang!

Det er meget simpelt. Kuglerne og skaftet skal være helt glat. Toupéen trimmes til 3-5 millimeter. Det der med at fjerne det hele er sgu for barnligt. Til dette formål bruges altid et og samme barberblad. Skift bladet hver anden uge.

Derudover får du også et godt lille bonustip. Det er et uomgåeligt faktum, at de fleste mænd har vækst i bagenden. Af denne grund bør man altid fjerne håret med et barberblad. Ved at slå græsset en gang hver anden uge sikrer du dig færre omgange med toiletpapiret samt rene underbukser. Behøver jeg nævne, at du til dette formål også bruger et særskilt barberblad?

Hvor tit?

Tip 1: Hver gang du er i bad. Tip 2: Hver anden uge.

Under fødderne

Just kidding! Umiddelbart er der ikke flere steder, hvor det skulle være nødvendigt at passe sin egen botaniske have. Hvis du retter dig efter omtalte punkter, kan du kalde dig metroseksuel. Hurra for det!

For at du kan give dig selv en ordentlig helkropsbarbering, er det som sagt vigtigt, at du har det rette barbergrej. Drop de billige engangsskrabere og de absurd dyre Gillette barberblade.

Investér i stedet et månedligt beløb på kvalitetsbarberblade, hvor prisen svarer til en fadøl.

Find al den essentielle barbergrej her.

LÆS NU:

Gammeldags barbering til mænd med stil