Som bekendt er mantraet her på Stay Classy ‘kvalitet over kvantitet’. Dette mantra gør sig særligt gældende, når det kommer til ure, hvor herren i høj grad opfordres til at fylde sparebøssen op, således der en dag kan investeres i et rigtigt lækkert et af slagsen.

Dog må man også anerkende, at det ikke er alle, der har råd til lægge +20k for et luksusur. Og det skal jo heller ikke være sådan, at man ikke kan tillade sig at gå med et ur, bare fordi det ikke hedder Rolex eller Omega.

Af den grund har jeg kigget efter billige ure til mænd, hvor der er fokus på design og æstetik. Urværket i de billige ure fungerer, men det er selvfølgelig ikke håndlavet mekanik af ædle materialer, men så længe man kan stole på skiven, kan man ikke rigtigt tillade sig at klage.

Jeg har altså samlet 15 billige ure til mænd, hvilket er langt flere, end jeg havde forestillet mig, inden jagten gik i gang. Måske kender du ikke alle urmærker, men fælles for dem er, at kvalitet ud fra en relativ betragtning er høj.

Ligeledes er urene ganske unikke med detaljer og farvekombinationer, der appellerer til den kræsne herre.

Elegant Invicta herreur med blå skive og guld

billige ure til mænd

Invicta / 1595 / Gå til shop

Hvis du er en herre, der ved, hvordan man klæder sig pænt, kan et ur som dette lynhurtigt komme til at ligne et dyrt Yacht Master fra Rolex. I hvert fald for det utrænede øje.

Det ser nemlig forbandet dyrt ud med sin nydelige kombination af azurblå og guld. Det er et af de ure, som gør en mand lidt mere mandig, da det ganske enkelt oser af testosteron.

Netop det at man kan få fingrene i sådan et eksklusivt ur for et greb i lommen, er nok det, som tiltaler mig allermest ved billige ure.

Hvidt Bonvier Lugano guldur

billige ure til mænd

Bonvier / 1195 / Gå til shop

Bonvier er et italiensk urmærke fra Rom, som to herrer startede med en målsætning om at tilbyde ure, der opretholder samme æstetiske elegance som et dyrt Piaget fra Schweiz, men til en promille af prisen.

Denne ambition synes jeg sådan set, de har indfriet, hvor hele kollektionen har held med at forene klassisk elegance med unikke linjer, der gør Bonvier urene til en hoveddrejer.

Helt sort herreur fra MVMT

billige ure til mænd

MVMT / 1195 / Gå til shop

MVMT er vel nok det pt hotteste urmærke i den prisvenlige kategori. De to amerikanske collegedrenge der startede klokkeeventyret tilbage i 2013 har skabt en milliardforretning med et udvalg af ure, der hele tiden skubber grænsen for nytænkning og smukke designs.

Her har vi fat i et knaldsort herreur, som appellerer til herren med tilbøjelighed til minimalistisk elegance og eksklusiv æstetik. Der er bare et eller andet over et helt sort ur.

Sort MVMT herreur med brun læderrem

billige ure til mænd

MVMT / 1195 / Gå til shop

Et næsten identisk, men alligevel anderledes ur fra MVMT, kan også findes i dette design, hvor der er skruet på et par knapper med det resultat, at uret fremstår som sin egen.

MVMT’s designere har en forrygende evne til at skabe ure, som er tidløse og unikke på en og samme tid.

Minimalistisk hvidt Daniel Wellington ur

billige ure til mænd

Daniel Wellington / 1195 / Gå til shop

Daniel Wellington var first-mover, da bølgen med prisvenlige designerure startede for år tilbage. Deres ure tog verden med storm og folk kunne simpelthen ikke få nok af deres minimalistiske urværker og de trefarvede nylonremme.

Nu er årene så gået, og folk er så småt ved at være mættet af Daniel Wellington ure. Og det har Daniel Wellington også måtte sande, hvorfor du i dag finder nogle helt nye designs, der træder ud af flagskibsurenes skygge.

Denne hvide og stilrene model er et af dem. Det er den slags ure, som Daniel Wellington skal lave mange flere af, hvis de skal holde sig relevante. Og noget kunne tyde på, at de er indstillet på dette.

Herreur i guld med brun læderrem

billige ure til mænd

Komono / 649 / Gå til shop

Komono er blot et af urmærkerne, der gør sig gældende på listen over billige ure til mænd. Den belgiske ursnedker profilerer sig primært ved at lave unikke og spændende urværker til en meget fornuftig pris.

På trods af den lave pris fremstår urene alligevel ganske eksklusive. Det mener jeg blandt andre, at dette guldur er et godt eksempel på med sin brune læderrem. Læg mærke til de små elegante huller i remmen.

Elegant guldur med blå rem

billige ure til mænd

Triwa / 1395 / Gå til shop

Svenske Triwa er på lige fod med Komono en urmager, der leverer pæne ure til en lav pris. Prismæssigt befinder vi os en lille smule højere, men forskellen skulle ikke give anledning til at budgettet væltes.

Dette elegante guldur med sin blå rem af tekstil er i tråd med den tendens, man ser ved mange af de dyre urmagere. Tendensen jeg omtaler, er naturligvis kombinationen af en afslappet tekstilrem og et urhus af aluminium, metal, guld og lignende hårde materialer.

Stilrent herreur i blå

billige ure til mænd

Komono / 649 / Gå til shop

Hvis man er tosset med blå i det hele taget, burde dette stilrene herreur fra Komono falde i god jord. Den blå nuance giver uret et utroligt eksklusivt touch. Du kunne eventuelt forestille dig en hvid skjorte, en god sommertan og dette ur på håndleddet? Uret har et tidløst design, der gør man ikke bliver træt af det foreløbigt.

Enkelt herreur med rem af tekstil

billige ure til mænd

 

Komono / 549 / Gå til shop

I helt samme design finder man dette enkle herreur, om end urhuset er sølv med en rem af tekstil, der ikke helt kunne bestemme sig for, om den skulle være brun eller beige. Kombination heraf giver det enkle ur et pænt finish, som uden problemer kan bruges til den almindelige hverdag.

Sort ur med skive af træ

billige ure til mænd

Komono / 549 / Gå til shop

Noget alternativt findes det enkle design også med en skive af træ, der arbejder fint sammen med den sorte rem. Man ser ikke et ur med en træskive særligt tit!

Analogt herreur af rustfrit stål i blå

billige ure til mænd

Nixon / 2495 / Gå til shop

Af de 10 billlige ure til mænd er dette blå analoge herreur af rustfrit stål, det dyreste i rækken. Personligt mener jeg stadig, at det er ganske billigt. I øvrigt repræsenterer Nixon efter sigende også et niveau af kvalitet, der kan måles med eksempelvis Seiko. Jeg har ikke prøvet et Nixon-ur, men det virker som en kompetent urmager, når man kigger rundt på deres hjemmeside.

Hvad angår urets design, kan jeg personligt ikke undgå at være begejstret for den blå farve og kronograferne. Særligt kronografer på et ur tiltaler mig, hvorfor mit eget ur naturligivs også er præget af sådanne.

Pænt guldur med flettet rem i rød

billige ure til mænd

Komono / 699 / Gå til shop

Komono har en imponerende stor samling af forskelllige designs. Dette pæne guldur har en nydelig flettet rem i rød, hvilket er en dejlig detalje, man heller ikke ser så tit. Farvekombinationerne gør, at uret overall fremstår ganske luksuriøst. Man kan ikke umiddelbart se, at det kun koster 700 kroner.

Minimalistisk ur

billige ure til mænd

Komono / 699 / Gå til shop

Hvis guld er for meget, kan du vælge samme ur med en hvid skive.

Sort herreur med læderrem

billige ure til mænd

Nixon / 1395 / Gå til shop

Hvis man leder efter et klassisk sort herreur, bør der ikke ledes mere. Det er igen Nixon, der har været på spil med dette analoge urværk. Læderremmen har en dejlig subtil mønster, der tilføjer uret et pænt skvæt karisma.

Blåt herreur med paisley-rem

billige ure til mænd

Komono / 549 / Gå til shop

Vi er nået til det tiende og sidste af billige ure til mænd. Som vanligt gemmer vi det bedste til sidst, hvor prisen for en gangs skyld også er lav. Det er dette forbandede frække ur med paisley-rem. Netop som jeg skriver dette, har jeg i øvrigt bestilt det. Selvom jeg har et fint Breitling-ur, mangler jeg nemlig et backup-ur. Der følger et billede på Instagram, når jeg har modtaget det med posten.

Det skal i øvrigt nævnes, at ure fra Komono er vandtætte.

Bonus:

Det er ikke kun Komono, der er i stand til at lave lækre ure, som er til at betale. Også Tommy Hilfiger er forstår sig på kvalitetsure, som ikke ødelægger bankkontoen. Navnligt laver Tommy Hilfiger nogle flotte ure, hvor guld og brune læderremme elegant komplementerer hinanden. Hvis du er tilhænger af en sådan konstellation i forhold til ure, bør du kigge på Tommy Hilfiger-udvalget på følgende link. Prisen på et gedigent ur fra Tommy Hilfiger ligger på mellem 1000 og 2000 kroner.

Tip:

Man bør ikke gå i det samme par håndsyede sko mere end to dage i streg. Samme regel gør sig gældende ift. ure med læderrem. Læderet bliver simpelthen slidt op langt hurtigere af sved og daglige gnidninger op ad dit håndled. Derudover er det egentligt også meget rart ikke altid at gå med et hundedyrt ur på håndleddet. 

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!