Nu har jeg aldrig været kendt for at være specielt religiøs. Derfor skal titlen også tages med et gran salt.

For naturligvis sidder der ikke en langhåret hvid mand oppe bag en tryllesky og vogter over Jorden og vi mennesker. Det er i hvert fald min overbevisning.

Måske er du af modsatte opfattelse. Og fred være med det. Det er egentligt også ligegyldigt.

Faktum er nemlig, at der er en eller anden arkitekt, som har indrettet dét, vi kender som livet. Og denne arkitekt har jo generelt gjort et godt stykke arbejde.

For lige som togsporsleder, Hr. Godtfredsen i Olsen Banden, plejer at sige det, ja, så er det jo forunderligt, som det hele fungerer.

Alligevel er der nogle ting, som kunne være bedre. Langt bedre endda.

Myg og insekter i det hele taget

Hvad fanden er meningen egentligt? På hvilket tidspunkt i designprocessen af Moder Jord kan myg og insekter i det hele taget have været en prioritet.

”Hey, kunne det ikke være lækkert med uendeligt mange små flyvende skoddyr, der ikke laver andet end suge livet ud af alt og alle omkring sig?”

Nej. Det kunne det ikke.

De tjener intet formål. Intet.

I hvert fald ikke andet end at sprede død, ødelæggelse og forringet livskvalitet til os mennesker.

Hvad er det for noget?

FUN FACT

Vidste du, at alle insekternes samlede masse er langt større end alle mennesker på Jorden? Det er ret ulækkert.

Elendige hårsække

Forklar mig lige hvorfor menneskeheden, og mænd i særdeleshed, skal døje med elendige hårsække, der som resultat heraf, smadrer vi mænds ellers tiltalende udseende.

Hvorfor er det, at håret kun er vigtigt, når man er 17 år?

Hvad er idéen med, at 80% af mænd skal ende som et tarveligt forsøg på at ligne en munk?

Det ironiske er, at i takt med at hårsækkene stille og roligt dør ud, ja, så bliver hårvæksten kraftigere alle de andre steder. Og det er altså ganske unødvendigt.

Jeg lider selv af hastigt tilbagetrækkende hårlinje og tophår, der over den brede linje, minder mere og mere om kravepelshårene på en billig vinterjakke straight outta China.

Lad os nu for helvede beholde vores hår.

Gråvejr og kulde

Hadet til gråvejr og kulde varierer helt sikkert alt efter hvor på Jorden, man bor. Der er sikkert mange mennesker ved Ækvator, der ikke ville have noget imod lidt forandring i form af gråvejr og kulde.

Helt omvendt gør det sig gældende her i Danmark. Her har vi nemlig gråvejr og kulde i 8-9 måneder om året. Og det er altså uden at overdrive.

Det er rædselsfuldt.

Hvorfor skal vi tortureres på et kontinuerligt plan? Hvorfor skal vi belemres med møgvejr, som helt automatisk gør os i møghumør?

Det absolut eneste positive ved kombinationen af gråvejr og kulde, hvis vi endeligt skal have ja-hatten på, er fraværet af insekterne.

Misundelighed og jalousi

Misundelighed og jalousi er en naturlig del af vi menneskers følelsesmæssige register. For mange af os er, det en direkte integreret del af hverdagen.

Nogle mennesker baserer nemlig deres liv på det. Faktisk baserer hele samfundet sig på disse følelser.

Danmark er et glimrende eksempel. Og det er forfærdeligt.

Misundelse og jalousi er nemlig følelser, som har en eneste funktion nemlig at skabe splid og holde hinanden tilbage.

At ville have noget en anden har.

I sig selv er det selvfølgelig ikke nogen dårlig ting overhovedet. Det er sådan set sundt.

Problemet opstår, når man får negative følelser over for den person, der har dét, blot fordi personen har dét, man gerne selv vil have.

Det er for eksempel sådan noget, der har skabt Janteloven, som på mange måder er fundamentet i vores samfundsbevidsthed.

Så hvorfor har Vorherre udstyret os med denne destruktive følelse?

Det er klart, at misundelse og jalousi i visse tilfælde kan drive os til at nå et bedre standpunkt i livet. Det kan være en motivator.

I min verden er det dog en unødvendig motivator. Hvis man ønsker noget i livet, bør det ikke være på baggrund af, at en anden har det.

Derudover er misundelse og jalousi sjældent en positiv motivator. Det er nemlig ret sjældent, at vi danskere er oprigtigt glade på andres vegne.

Vorherre bevares.

Unødvendige bekymringer

Der findes ikke et mennesker, som ikke bekymrer sig. Alle har bekymringer, men igen bekymrer nogen sig mere end andre. Jeg er helt sikkert blandt dem, der bekymrer sig mest.

Og det er sgu ikke særligt fedt. Bekymringer har nemlig den bagdel, at de kan kvæle livsglæden. Når du hele tiden går rundt med en, som oftest, uberettiget bekymring, er der svært at glæde sig over noget.

Hvorfor har Vorherre installeret denne lortesoftware i vores hjerner?

At bekymre sig er selvfølgeligt ikke altid en dårlig ting. Nogle gange kan en bekymring komme dig til undsætning, men det er ret sjældent. Faktisk er det under 1% af ens bekymringer, der bliver til noget.

That’s a lot of unnecessary pain.

Jeg har i øvrigt skrevet en længere artikel om angst, som jo er bekymringens fætter, hvor jeg vejleder til, hvordan du kan slippe af med det.

Hvilke opfindelser mener du, Vorherres ringeste?

LÆS NU:

En ekstraordinær oplevelse på Marbella’s bedste restaurant