Vin til 12999 kroner flasken

Is that something you might be interesting in?

Måske ikke lige hvad angår det med at betale for flasken, men det kunne da være meget lækkert at smage sådanne helt urimeligt kostbare dråber, ikk’?

Denne artikel er en forlængelse af verdens vildeste grænsebutik, som du kunne læse i starten af sidste uge. Det handler om mit besøg til BorderShop Puttgarden, hvor jeg fik en overdådig rundvisning af direktøren, Kerim, med dertilhørende smagsprøver, som man normalt kun kan drømme om.

I sidste artikel var det primært deres imponerende udvalg af whisky, der var på fokus på. I denne vil fokus være på deres vin. Der er nemlig ikke så lidt at vælge mellem. Hvad end du er millionær og vinsamler eller almindelig dansk vintilhænger med et begrænset budget, er der noget for enhver smag og ethvert budget.

Men det er altid sjovest at kigge på de dyre vin, ikke sandt? Det bedste er som regel også det mest interessante. Det er lidt ligesom i Top Gear. Programmet ville ikke være så spændende, hvis det kun var Toyota og Nissan, der blev testkørt, vel? Derfor lægger jeg også du med rødvinens svar på en Bugatti Chiron.

dyr fransk vin

I BorderShops vinafdeling finder du blandt andet fransk rødvin, der på ingen måde er til at spøge med. Domaine de la Romanée-Conti er kendt for at lave nogle af verdens absolut fineste og mest sjældne vine, hvorfor du også får lov at betale for det.

Denne slags vin (Richebourg på ovenstående billede) er ikke en, du lige trækker op en tirsdag aften sammen med frikadeller og aspargeskartoflerne. Det er et samlerobjekt, som kun vil stige i pris, hvis du altså har disciplinen til at gemme den et køligt sted og i øvrigt holde naller fra den. Hvis opbevaret under optimale forhold kan du regne med at sælge den for tre-fire gange så meget i 2030, hvor den i øvrigt også er bedst at drikke.

Er det investeringen værd? Det synes jeg, for det fede ved sådan en flaske er ikke at drikke den, men at vise den frem til vennerne. Det er et kunstværk, der tilfældigvis også kan drikkes.

Du mødte også Dennis i sidste artikel. Dennis er en af meget dygtig sommerlier, der ved alt om alt inden for vin og champagne. Det var en fornøjelse at blive introduceret til vin, champagne og portvin, fordi Dennis er i stand til at akkompagnere de gode dråber med en historie.

Vi elsker nemlig alle historier. Og vi har nemmere ved at relatere og blive begejstret, når vi kender baggrunden.

Derfor er det også lidt sjovere at shoppe vin i Puttgarden end i en tilfældig grænsebutik, hvor der sjældent er professionel guidance.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selvom Dennis bød på svinefornem Salon champagne, havde han også et par overraskelser i ærmet, som ikke kostede det hvide ud af øjnene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er både Kerim og jeg overbeviste om, at der hældes op fra en dyr flaske. Vi var begge helt oppe at køre over boblerne og stensikre på, at der var tale om noget ganske fornemt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det viste sig dog, at det ikke engang var champagne, men en flaske blanc de blancs Schramsberg der vist ikke kostede mere end en hundredlap. Not bad at all, for den smagte umådeligt lækkert.

Lad os lige tage et hurtigt kig på selve vinafdelingen. Hvad er det for nogle omgivelser?

dyr fransk vin

Det er hyggelige omgivelser, hvor man ligeledes ikke er i tvivl om, at der bliver solgt en helvedes masse vin. Det skal være nemt for kunderne at smide tre kasser et eller andet i indkøbsvognen. dyr fransk vin

For brugervenlighedens skyld er vinen delt op i lande. Og dem er der i øvrigt en hel del af. Skal jeg nævne helt præcist hvilke lande, du kan finde i vinafdelingen?

Ok, så.

 • Argentina
 • Australien
 • Chile
 • Frankrig
 • Grækenland
 • Italien
 • New Zealand
 • Portugal
 • Spanien
 • Sydafrika
 • Tyskland
 • USA
 • Østrig
 • Ungarn

Kort sagt skulle der være nok til selv den meget kræsne vinsnob. Jeg var i øvrigt ikke klar over, at Ungarn kunne finde ud af at lave vin. Har du prøvet ungarnsk vin?

dyr fransk vin

Hvis du er til italiensk vin, er der gode chancer for, at du ikke bliver skuffet over udvalget.

Nå, men tilbage til vinbaren, hvor jeg trives bedst.

Jeg gør mit bedste for at lade som om, at jeg har forstand på, hvad det er, vi drikker.

Foruden vin og champagne bød Dennis også på en flaske ældgammel portvin. Jeg er ingen portvinekspert, men 40 år lyder som en del. Derfor var min lynhurtige konklusion også, at sådan en flaske må være frygteligt kostbar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg måtte dog erkende, at min konklusion ikke holdt vand, da Dennis fortalte, at Maynard’s 40 Years Old ikke kostede mere end i underkanten af en plovmand.

Ligesom jeg var nødt til at have fingrene i en flaske fornem whisky, skulle der selvfølgelig også en flaske fornem rødvin med hjem.

Selvom Bourgogne altid har været mit number one område, tænkte jeg, at det var på tide, at jeg kastede mig ud i noget god Bordeaux vin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og når det kommer til Bordeaux vin, har jeg ladet mig fortælle, at et rødvinsglas fyldt med Margaux sjældent skuffer. Og da slet ikke hvis du vælger en Grand Cru Classé fra 2006.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se hvor glad jeg er med trofæet i hånden. I’m just like a little kid.

dyr fransk vin

I øvrigt kan jeg lige dele servicemeddelelsen, at du hjemmefra kan forudbestille de varer, du vil købe. Personligt vil jeg helst gå rundt i shoppen og fylde vognen selv, men skulle du være tidspresset eller lignende, kan du lynhurtigt hente varerne, da de lægges til side.

Jeg kan også fortælle, at det i bil fra indre København tager halvanden time til Rødby, hvorfra sejlturen tager ca. 45 minutter. Forudbestiller du dine varer, kan du altså regne med at bruge omkring 5 timer på en sviptur til BorderShop Puttggarden.

Hopper du over på deres facebookside, er der i øvrigt mulighed for at holde sig opdateret med konkurrencer, nye tiltag, uimodståelige tilbud og så fremdeles.

I den forbindelse bør jeg minde om, at du den 28, 29 og 30 oktober har mulighed for at deltage i BorderShops whiskyfestival, hvor der kan smages på ubehageligt god whisky. Her er det nok klogest at have en designeret chauffør, for du kommer ikke til at kunne køre hjem selv.

LÆS NU:

Den ultimative polterabend guide