Verdens vildeste grænsebutik
Artiklen er lavet i samarbejde med BorderShop Puttgarden

 

What does that even mean, tænker du garanteret? Hvordan kan en grænsebutik være vild for ikke at tale om verdens vildeste?

Det skal jeg fortælle dig.

Jeg har nemlig været på besøg i BorderShop ved Puttgarden, hvor jeg i mit virke som blogger var inviteret på en fornem rundvisning af direktøren selv, Kerim.

Flinker fyr.

vildeste grænsebutik

Kerim forstår sig på at vise sine gæster rundt, skulle jeg hilse at sige.

Idet jeg er fuldblodsjyde, har jeg været ved grænsen et par tusinde gange, men det har altid været nede omkring Flensborg.

Og enhver der har handlet ved grænsebutikkerne i dette område, vil vide, at det ikke handler om meget mere end at købe dåsevand, dåseøl, Kleiner Feigling og de der bolsjer i grøn indpakning med sort kors.

Med andre ord har grænsehandel altid været en ganske forudsigelig oplevelse. Det var ikke tilfældet efter at have besøgt BorderShop.

Langt fra endda.

Hvad gør BorderShop til en vild grænsebutik?

Udvalget. Ganske enkelt.

BorderShop, som er en flydende grænsebutik med 8.000 kvadratmeter fordelt på et “ude af drift” Scandlines skib, kan sammenlignes med en almindelig grænsebutik, der er blevet tvangsfodret med det sorte markeds mest potente steroider.

Alt er bigger and better.

Hvis du har 10 slags whisky i en almindelig grænsebutik, har du 500 i BorderShop.

Hvis du har 50 flasker vin en almindelig grænsebutik, har du 1.000 i BorderShop.

Og sådan fortsætter det.

Udvalg kombineret med professionel service

Det interessante ved BorderShops udvalg er ikke kvantiteten, men i stedet det faktum at kvantiteten er præget af kvalitet.

Uanset om du skal have vin, gin, rom, vodka, whisky og så videre, finder du det bedste her.

vildeste grænsebutik

Min kameralinse var på ingen måde bred nok til at fange hele ginudvalget.

vildeste grænsebutik

Beluga er ikke kun kaviar. Det er også fornem vodka. Fornem vodka der i øvrigt får Belvedere, Grey Goose og hvad de ellers hedder til at smage som billig diskoteksvand.

I forlængelse af det enorme kvalitative udvalg kunne Kerim også fortælle mig, at BorderShop både har verdens største og bedste udvalg af whisky. Der skal alligevel en del til for at kunne påberåbe sig denne titel.

Derfor har jeg selvfølgelig også et par eksempler, der illustrerer hvor latterligt udvalget egentligt er.

En whisky til en kvart million

I BorderShop finder du en af verdens dyreste whiskyer. Faktisk skrev jeg om den for noget tid siden, hvis du skulle være interesseret i en dybere introduktion til de unikke dråber.

vildeste grænsebutik

For en kvart million danske kroner kan du blive den lykkelige ejer af en 50 år gammel Balvenie whisky.

Jeg tog et close-up foto, da der altid sidder en håndfuld skeptiske læsere ude bag skærmen. :- )

vildeste grænsebutik

Hvad vil du helst have. En flaske whisky eller en ny bil? En rigtig mand vil altid vælge whiskyen.

Mindre kan dog også gøre det. En god whisky behøver ikke at koste det samme som udbetalingen til en lejlighed i Tuborg Havn.

vildeste grænsebutik

Slå bagdelen i.

Det er selvfølgelig også derfor, at der er et grotesk udvalg af whiskyer i alle prislag. Og der er rig mulighed for at finde den, der smager dig bedst. Der er nemlig smagsprøver i rigt omfang.

Smagsprøver der dur

En af de ting der imponerede mig særligt meget ved BorderShop, var deres smagsprøver. Hvornår har du sidst været i en biks, hvor der er gratis smagsprøver på en 23-årig gammel whisky?

vildeste grænsebutik

Hvordan en 23-årig whisky kun kan koste 369 kroner, er mig en gåde.

Trods et kvalitetspræget udvalg udover det sædvanlige, profilerer BorderShop sig ved at have nogle af de laveste priser.

vildeste grænsebutikMere smagsprøveri. Til min behagelige overraskelse var den japanske luksuswhisky, Hibiki, at finde på de mange tag-selv-borde. Uf, hvor er den god.

vildeste grænsebutik

Endnu mere smagsprøveri. Hvad med lidt svensk whisky?

Jeg skal hilse at sige, at der er rig mulighed for at drikke sig en kæp i øret på BorderShops regning. Der er smagsprøver over alt.

Og det er ikke kun i whisky-afdelingen, at smagsløgene kan forkæles.

I BorderShop finder du et latterligt stort udvalg af papvin. Og det skal man selvfølgelig kunne smage på.

vildeste grænsebutik

Kerim byder på papvin. Og papvin skal man altså ikke kimse af.

Det er ikke kun med sit enorme udvalg, at BorderShop adskiller sig fra de andre grænsebutikker. BorderShop har nemlig også professionelle folk tilknyttet, hvad end du vil blive klogere på vodka, whisky eller, som i dette tilfælde, rødvin.

vildeste grænsebutik En ønolog byder på fornem vin fra de sydafrikanske breddegrader.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I BorderShops designerede vinbar bød vin-connoisseuren, Dennis, på forbandet lækre dråber. Heriblandt blev det til en flaske 2004 Salon Champagne.

salon champagne

Sådan en bandit koster 3.000 kroner. Dennis fortalte også, at denne champagne kan gemmes i langt over 50 år. Han havde fornyligt smagt en flaske Salon fra 1947. Gå hjem og vug, Dom Perignon.

Smagsprøver på whisky til knap 6.000 kroner

Som led i rundvisningen inviterede Kerim mig ind i det, jeg ville beskrive som smagsprøvehimlen. Det er dog nok ikke lige et sted, hvor almindeligt handlende kan slå sig løs.

Jeg blev nemlig budt på uforskammet god whisky, rom, cognac og mere til.

vildeste grænsebutik

Royal Salute er en kilde til glæde.

Mens Kerim finder smagsprøver frem, fik jeg blandt andet beriget sanserne med dråber fra en flaske 38 Year Old Royal Salute.

Pris? 2500 kr i BorderShop. Herhjemme står den i godt 5k.

Hvad med en Macallan Oscuro?

vildeste grænsebutik5500 kroner koster sådan et bæst, men så får du også en ret smuk indpakning, hvis du spørger mig.
vildeste grænsebutik Jeg skal være den første til at erkende, at jeg ikke er nogen whisky-ekspert, men der hersker ingen tvivl om, at pris og kvalitet i den grad hænger sammen.

Man kan sige, at whisky til så mange penge aldrig kan smage lige så godt. Omvendt betaler du så også for dråbernes sjældenhed. Det er ikke mange steder, at du støder ind i en Macallan Oscuro.

Ligeledes er det heller ikke mange whiskyer, der er i stand til at sætte hele kavaleriet af sanser på sådan en prøve. Sådan en Macallan Oscuro er givetvis den bedste whisky, jeg indtil videre har lagt mund til.

Efter den formidable rundvisning af Kerim var det selvfølgelig tid til at fylde lidt i indkøbsvognen.

Stærkt inspireret af særligt whiskysmagningen måtte jeg have en flaske luksusvæske med hjem.

Det blev en røvefornem Glenlivet med 25 år på bagen.

Jeg kan lide min whisky, som jeg kan lide min pige. 25 år og forbandet lækker.

A video posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Efter min mening er BorderShop ikke bare et sted, du tager hen for at fylde op med de basale hverdagsremedier. Det er et sted, du kører hen, fordi du vil have det bedste, hvad end det er til vinkælderen, whiskyskabet eller ginhylden.

Jeg kan i øvrigt fortælle, at det i bil fra indre København tager halvanden time til Rødby, hvorfra sejlturen tager ca. 45 minutter.

Hopper du over på deres facebookside, er der i øvrigt mulighed for at holde sig opdateret med konkurrencer, nye tiltag, uimodståelige tilbud og så fremdeles.

I den forbindelse bør jeg minde om, at du den 28, 29 og 30 oktober har mulighed for at deltage i BorderShops whiskyfestival, hvor der kan smages på ubehageligt meget god whisky. Her er det nok klogest at have en designeret chauffør, for du kommer ikke til at kunne køre selv.

LÆS NU:

12 ting livet er for kort til