De fleste mennesker deler to mål her i livet. At opnå succes og leve et lykkeligt liv. Det er ikke alle mennesker, der opnår succes eller lykke og endnu sjældnere endda – både og. Det har noget at gøre med, at folk ikke altid vælger den rigtige vej dertil. Det går ikke rigtigt op for dem, hvor meget der skal til!

vejen til succes og lykke

Følg din egen vej, selvom den er hård!

Nogle mennesker vælger smutvejen, andre følger blot vejskiltene, og så findes der personer, som tager den lange snørklede omvej igennem kviksand, forbi grønne mambaer med mudret drikkevand i vandflasken.

Uanset hvilken vej man vælger, har det konsekvenser, og destinationen er aldrig den samme.

Oftest er det den lange snørklede vej, der giver det største afkast i forhold til at nå nirvana, som i moderne termer defineres ved succes og lykke. Hvorfor er det sådan? Kan smutvejen ikke også resultere i et succesfuldt og lykkeligt liv?

Jo, det er da bestemt ikke umuligt, men det forholder sig således, at majoriteten af de mennesker der har fundet vej til destinationen af succes og lykke, har gjort det, fordi de fandt deres egen vej i livet. Det kan godt være, at de af og til har spurgt om vej, men langt hen ad vejen er det på egen hånd.

Kenneth Nguyen er en af de personer, der valgte den lange snørklede vej med en endestation, vi alle sammen drømmer om. Det handler om personlig frihed og om at fortsætte, selvom det gør ondt.

Hør Kenneth fortælle sin historie i videoen under.

(Deaktivér AdBlocker for siden, hvis videoen ikke vises)

Her i Danmark er vi lidt mere prisgivet i forhold til de kår, Kenneth kommer fra. Vi har alle muligheder og redskaber til at skabe den tilværelse, vi gerne vil have. Men som Kenneth nævner i videoen, behøver man ikke nødvendigvis følge med strømmen.

Du kender måske ordsproget “kun døde fisk flyder med strømmen”. Det kan lyde hårdt, men jeg mener, at det er vigtigt at have ordsproget i baghovedet.

Samfundets idealer dikterer, at vi skal tage en lang videregående uddannelse, blive ansat i en virksomhed og arbejde indtil pensionen kalder. Det er den vej strømmen går. Du kan sagtens få et godt liv, men dit arbejde vil altid være arbejde. Arbejde som du bruger størstedelen af dit liv på. I stedet bør dit arbejde være din passion. Hvad er din passion? Tænk hvis du kunne leve af at gøre det, du elsker!

For de fleste er det en frygtindgydende tanke at følge ens passion, idet passion og økonomi sjældent hænger sammen. Det er også forklaringen på, at folk for det meste vælger smutvejen eller vejskiltene ligesom alle de andre.

Den hårde vej til succes og lykke - hvad skal der til?

Kenneth har fundet utallige steder, hvor ingen andre har sat deres ben.

Det er hårdt at vælge den lange vej. Det er usikkert. Der vil være store bump på vejen, og af og til går motoren i stykker. Andre gange kører det også derudad, som havde man fundet en isoleret motorvej, ingen kendte det til. Det er det, som er hele pointen. Man er nødt til at lede alle de steder, hvor alle andre ikke er.

I sidste ende er det en dog fantastisk vej, og resultatet er berigende i form af en spirituel ro og et mentalt velvære, der er forudsætningen for det, vi kalder lykke.

Hvilken vej vælger du?

 

 

Indlægget er sponsoreret af Ford