Forleden kunne du hente inspiration til stuen i forbindelse med lækre stilrene sofaer. I forlængelse af de stilrene sofaer er det blevet tid til et spændende udvalg af moderne sofaborde i lækkert design. Jeg har ikke gjort den store indsats i forhold til at finde moderne sofaborde, der er særligt oplagt som matchende partner til nogle af de stilrene sofaer, men der er ingen tvivl om, at der i hvert fald er muligheder. Særligt fordi sofabordene i denne artikel har format, hvilket er glimrende, når nu sofaerne er stilrene og spiller en neutral rolle i rummet.

Fælles for sofabordene er, at de ikke er helt ubetalelige. Personligt synes jeg 5 til 6000 kroner afspejler et meget sundt prisleje, såfremt man gerne vil have et produkt med et vist niveau af kvalitet og design. Og det er også omkring det niveau, vi befinder os plus minus, naturligvis.

Sofabord i bronze med messingben

moderne sofaborde

L/B/H:80/80/30 x Designer:Tom Dixon x Pris:6600Bordet kan findes her

Det kan ikke være et overraskelsesmoment, at jeg synes dette sofabord er deliciøst med sin bronzeflade og ben af messing. Dette sofabord ville være et glimrende valg til stuen eller The Man Cave, hvis du godt kan lide, at der sker noget i rummet. Når du først har et bord som dette plantet solidt i stuen, skal du dog lige slå koldt vand i blodet i forhold til møbler og tilbehør i samme farve og nuance. Rummet kan nemlig hurtigt ende med at ligne en fattig efterligning af foyeren i et russisk palads.

Kvadratisk sofabord i stål med messingbelægning

moderne sofaborde

L/B/H:60/60/45 x Designer:House Doctor x Pris:5490 x Bordet kan findes her

Vi bliver hængende lidt i messingafdelingen, dog er dette moderne sofabord lidt mere tilbageholden. Sofabordet er fremstillet af rustfrit stål og jern, hvor skelettet er smalt, således det på ingen måde virker voluminøst. Bordets plade er belagt med messing, hvilket i øvrigt giver et eksklusivt helhedsindtryk. Billedet foroven illustrerer meget godt, hvordan sofabordet tager sig flot ud i rå omgivelser.

Ovalt hvidt sofabord af egetræ

moderne sofaborde

L/B/H:140/70/41 x Designer:Select21 x Pris:3450 x Bordet kan findes her

I en helt anden boldgade af moderne sofaborde finder vi dette ovale sofabord af egetræ. Bordet læner sig i den grad op af dansk design, som vi bedst kender det. Det kunne godt forestilles, at der er hentet en lille smule inspiration fra store designere som Børge Morgensen og Hans Wegner, men det er fuldstændigt ligegyldigt, for det ser godt ud og prisen er kun en brøkdel af, hvad du ellers skulle smide for et bord fra Børge eller Hans.

Simpelt hvidt sofabord af egetræ

moderne sofaborde

L/B/H:98/77/40 x Designer:Department x Pris:1250 Bordet kan findes her

Vi fortsætter i dansk design, hvor vi bevæger os over i endnu mere minimalistiske linjer. Sofabordet er simpelt, men ganske klassisk og elegant. Det fylder ikke meget i rummet, og det der gør, at jeg personligt er tilhænger af et bord som dette, er, at man kan komplementere det på så mange forskellige måder ift. lysestager, bakker og diverse remedier. Til prisen er der rigtig god værdi at hente i et moderne sofabord som dette.

Rektangulært sofabord i træ

moderne sofaborde

L/B/H:120/60/46 x Designer:Select21 x Pris:3395 Bordet kan findes her

Hvis du godt kan lide kombinationen af stål og træ, forestiller jeg mig, at dette sofabord falder i god jord. Bordet er ganske nydeligt, og så er der i øvrigt to umiddelbare fordele ved det. Den ene fordel er, at man kan gemme alle sine udgaver af Illustreret Videnskab og Euroman på pladen under. Det er rart at have ekstra plads til sådanne ting og sager, således bordpladen kan holdes fint og ryddeligt. Den anden fordel er, at bordet har hjul på. På den måde er det nemt at flytte rundt på det, hvis du enten vil omstrukturere i rummet eller når konen støvsuge og vaske gulv.

Rundt sofabord i træ

moderne sofaborde

L/B/H:90/-/46 x Designer:Select21 x Pris:3395 Bordet kan findes her

Fuldstændig samme bord findes også i en ganske rund udgave. Om man skal vælge det ene eller andet, kommer an på smag og behag, men også rummets indretning.

Sofabord i aluminium

moderne sofaborde

L/B/H:120/60/45 x Designer:Select21 x Pris:7850 Bordet kan findes her

Som et meget interessant indslag har vi dette noget alternative sofabord. Det er udført i aluminium fra flyvinger på gamle flyvemaskiner fra 60erne. Jeg er ret overbevist om, at det blot er lavet således det ligner gamle flyvinger. Havde det været genbrug fra antikke flyvemaskiner ville det være nemt at forestille sig en langt højere pris. Uanset hvad synes jeg, at det er et spændende bord. I og med sofabordet er udført i aluminium føles det også som et eksklusivt produkt. Det er lidt ligesom Bang & Olufsen. Vægt og kvalitet går bare hånd i hånd nogle gange.

Man skal have is i maven, hvis man vil smide dette sofabord ind i en stue. Hele konstellationen skal i høj grad spille, og personligt ville jeg kun vælge dette bord, hvis mit hjem var præget af rå industrielle linjer. Hvis man har lyst til at være rigtigt kreativ kan man også bruge det som skrivebord til de små. Det ville være lidt badass at give dette bord til en 4-årig knægt.

Kvadratisk sofabord i træ med kalkstensplade

moderne sofaborde

L/B/H:85/85/53 x Designer:G.A.D x Pris:11585 Bordet kan findes her

Ottende og sidste i rækken af moderne sofaborde er også det dyreste med sin pris på knap tolv af de lange. Svenske G.A.D’s filosofi er at levere suveræn kvalitet hele vejen igennem lige fra indpakning til levering. Det er massive træmaterialer og kalksten, som primært er byggestenene i deres produkter. Denne kvadratiske skønhed repræsenterer meget godt kombination af de to materialer. Bordet er simpelt og i øvrigt meget skandinavisk i designet. Der er ingen tvivl om, at sådan et bord ikke passer inde i alle hjem, men har du pengene til dette bord, og er du allerede forelsket, har du formentligt allerede gennemskuet, hvordan sådan et bord ville kunne fylde stuen ud på flot vis.