Ifølge Forbes beløber Bill Gates’ samlede formuer sig til godt 76 milliarder US dollars. I danske kroner svarer det til 500 milliarder kroner, hvis vi bruger dollarens nuværende kurs. Det er grotesk mange penge og det kan være svært at forstå helt nøjagtigt, hvor meget det egentligt er.

For at sætte det i perspektiv svarer det til at være verdens 63. rigeste land ud af i alt 196. En anden grotesk måde at sætte denne rigdom i perspektiv er ved at regne på, hvor lang tid det ville tage at tømme kontoen, hvis man bruger 1 million dollars (6.6 millioner kroner) hver dag eneste dag. Det ville tage 218 år, såfremt han ikke akkumulerer formuen yderligere.

Med andre ord er Bill Gates en ret velhavende fyr. Det er altid sjovt at tage en tur i drømmeland og lege, at man havde denne velstand. Men hvordan ville ens liv mon se ud, hvis man var Bill Gates-rig? Det har jeg gjort mig nogle tanker om.

Lad os starte med materialismen

Jeg synes ikke, at det ville være urimeligt, at kalde 500 milliarder kroner for evigt mange penge. Du kan selvfølgelig hurtigt bruge 500 milliarder kroner, hvis du vil købe et land eller overtage dele af Apple, men holder vi os til materialisme inden for rimelighedens grænser, har du i den grad økonomi til at slå dig løs. Men hvad ville jeg købe?

malibu rocky oaks vineyard

Jeg ville starte med at købe drømmeboligen og den ville helt sikkert ikke ligge i København. Derimod ville jeg rykke teltpælene til den amerikanske vestkyst og slå mig ned i Malibu. Helt konkret ville jeg købe Malibu Rocky Oaks Vineyard, som efter min mening er noget af det smukkeste, der findes.

I følgende video kan du få et bedre billede af, hvor helt fantastisk charmerende, vingården er.

Ud over min vingård i Malibu, ville jeg naturligvis eje boliger rundt omkring i hele verden. Det ville blandt andet inkludere en penthouse i New York, villa i Villefranche-sur-Mer, lejlighed i Paris, beach house på Bali, strandvejsvilla i Melbourne og selvfølgelig en kæmpe villa på Danmarks fineste adresse, Hambros Allé. Man skal nemlig ikke glemme, hvor man kommer fra.

Ved siden af min kollektion af boliger, vil der være parkeret en anstændig samling af nydelige biler. Der vil både være sjældne biler, klassiske veteranbiler og state of the art køretøjer.

Bilen der står højest på ønskesedlen, er helt klart en gammel Mercedes SL300 fra 1963, som uden sammenligning er verdens smukkeste bil. Nogensinde. Punktum.

mercedes sl300 veteranbil

Derudover ville samlingen tælle en Maserati Granturismo S, Lamborghini Huracan, Bentley Continental GT, Mercedes ML63 AMG og selvfølgelig den nye Bugatti Chiron. Umiddelbart nogle relativt beskedne ønsker for en mand med 500 milliarder på kontoen.

I det hele taget ville jeg have godt styr på alt det gode i livet, der kan købes for penge, men jeg tror egentligt, at det ret hurtigt ville komme til at kede mig. For hvis alt er inden for rækkevidde, hvori består det sjove så?

Det er langt sjovere at anskaffe sig noget, som man inderligt drømmer om og har arbejdet hårdt for at få. Derfor tror jeg, at mine prioriteter hurtigt vil ændre sig, om end jeg med sikkerhed altid vil sætte stor pris på mit private fly.

privat fly a380

Sådan cirka ville mit private fly se ud, hvis jeg var Bill Gates-rig. Flyet er af typen Airbus A380, der som bekendt er verdens største passagerfly. Intet mindre kan gøre det.

Selvrealisering på et højere plan

I stedet for materialisme, vil mit fokus være at efterlade et positivt fodaftryk. At gøre en forskel for en masse mennesker, der står i en mindre sjov situation. Og det kan gøres på to måder, som jeg vil kombinere med hinanden.

Investering i innovation og spændende start-ups

En af de sjoveste ting ved at have evigt med penge, er at man kan investere i idéer. Det må være enormt spændende at rejse rundt i verden og finde virksomheder – nye som gamle – hvor man kan være med til at realisere et produkt eller service. Årsagen til at vi som mennesker starter virksomheder, er at vi vil gøre verden til et bedre sted ved at løse problemer.

Og som Bill Gates-rig er det altså muligt at løse ret mange problemer og dermed gøre livet nemmere og bedre for en masse mennesker.

En af de ting jeg ville investere tungest i, er forskning i udødelighed. Hvis det var muligt, ville jeg meget gerne leve for evigt.

Derudover ville jeg bruge en hel del ressourcer på at udvikle metoder til at hjælpe folk til selvhjælp i fattige dele af verden. Hvordan kan man automatisere indlæring, uddannelse og oplysning?

At hive folk ud af fattigdom

Bill Gates er estimeret til at have reddet mere end seks millioner mennesker ved at finansiere vacciner og sundhedspleje for dem. Manden bruger flere penge end World Health Organization of the United Nations hvert eneste år på global sundhedspleje.

På samme måde ville jeg gøre det til min primære ambition at hive så mange mennesker ud af fattigdom som muligt. Jeg vil gøre et stort nummer ud af at investere i smarte opfindelser, som har potentiale til at redde en masse menneske. Her kan jeg nævne LifeStraw som eksempel på en smart opfindelse, der gør det muligt at drikke beskidt vand takket være et genialt filtreringssytem. Flere af de opfindelser, tak.

Mit liv som Bill Gates-rig ville være meget a la Bill Gates

Egentligt ville mit liv minde en hel del om det, Bill Gates lever. Bill Gates gør nemlig alle de rigtige ting, en mand med sådan en økonomi kan gøre. Der er ingen tvivl om, at han lever det gode liv og gør nøjagtigt, hvad det passer ham. Men det bør han også have lov til, når nu han har gjort det så godt.

Hvordan ville dit liv se ud, hvis du var Bill Gates-rig?

LÆS NU:

Modafinil: min erfaring med virkelighedens Limitless-drug