Lifesum Og Selvdisciplin Er Den Bedste Slankekur

Man har efterhånden set et par milliarder forslag til den mest effektive og bedste slankekur, men imponerende nok har samtlige slankekure vist sig ikke at have en langsigtet effekt.

Alligevel bliver folk ved med at hoppe i med begge ben, hver eneste gang Ude & Hjemme har prydet deres forside med en absurd overskrift så som ”Tab 10 kilo på 10 uger uden at bevæge dig”. Som regel er slankekurens primære tip baseret på nogle absurde iagttagelser af en eller anden helseguru, hvor en diæt bestående udelukkende af rå tomater og hakket spinat er the shit.

Jordens overflade har stort set aldrig set en slankekur, man realistisk set kan følge gennem mange år. Den primære årsag er, at folk har en eller anden forskruet idé om, at hvis bare man kommer ned på den ønskede vægt, så er man slank resten af livet. De tror, man kan vende tilbage til sine gamle madvaner, men den brutale realitet resulterer jo som bekendt altid i, at det nye slanke og forbedrede individ tager det tabte på igen.

Personligt har jeg aldrig rigtigt givet noget for slankekure, da jeg min underbevidsthed formentligt hele tiden har sagt til mig, at det ikke er andet end fup og fidus, da jeg altid har været klar over, at hvis man vil tabe sig, så kræver det altså hårdt arbejde og vedvarende disciplin.

Den 1. januar 2014 indledte jeg et relativt uklart nytårsforsæt, der hed sig at jeg skulle træne i fitness og praktisere konditionstræning samt begrænse mit kalorieindtag. Jeg havde ikke nogen konkrete målsætninger til at starte med, men min dårlige samvittighed gjorde, at jeg kunne holde en fornuftig linje gennem januar. I takt med man holder sig til et fast træningsmønster, og man begynder at kunne se forbedringer hist og her, så er det altså ret nemt at blive bidt af den gale træningsræv.

Det eneste der haltede var mit ernæringsmønster. Jeg spiste ikke specielt meget anderledes end før nytårsforsættet, og viseren på vægten flyttede sig da heller ikke rigtigt.

Lifesum og selvdisciplin er den bedste slankekur

Det faldt meget godt sammen med, at en nær ven og træningspartner refererede mig til en smartphone-applikation ved navn Lifesum. Lifesum er en brugervenlig og slick designet applikation, der gør det muligt at føre regnskab over ens daglige kalorieindtag samt kalorieforbrug ved eventuel motion.

Selve konceptet bag Lifesum har været på banen i flere år, men jeg har ikke været i stand til at finde en app, der levede op mine krav både brugervenlighed- og designmæssigt. Og derfor har jeg ikke brugt nogen.

lifesum kurLækker grafik der gør det nemt at indtaste og følge med i det daglige kalorieindtag- og forbrug.lifesum kurDu kan løbende opdatere din vægt og følge dine fremskridt, i takt med du følger det daglige kalorieindtag.

lifesum kurDu kan se hvornår, du når din ønskede vægt. Samtidig kan du også se hvordan dit kalorieindtag er fordelt.

lifesum kurFølg dine kropsmål. Det er ret motiverende, når ens talje er skrumpet nogle centimeter.

Som billederne viser, er Lifesum både brugervenligt og æstetisk nydeligt designet, men for at komme til min pointe, så har Lifesum været prikken over i’et i forhold til at leve op til mit nytårsforsæt – i hvert fald indtil videre.

Det at jeg sideløbende med min træning nemt og bekvemt har kunnet holde regnskab med mit daglige mad- og drikkeforbrug, har været en kæmpe motivationsfaktor.

Det man nemlig gør til at starte med, når man har downloadet Lifesum applikationen, er at indtaste sin nuværende vægt, sin ønskede vægt, og hvor hurtigt man ønsker at nå sit mål. Ud fra dine indtastninger beregner Lifesum, hvor mange kalorier du dagligt må indtage, og såfremt du holder dig til indenfor rammerne, viser den dig også hvornår du vil nå dit ønskede mål.

Jeg startede på 90 kilogram, da vi indledte 2014. Her i starten af marts måned og efter godt 60 dage er jeg nede på 82 kilogram – otte lettere og blot to fra mit endelige mål.

Selve omlægningen i forhold til kalorieindtag, kontinuerlig fitness og løb har i sig selv betydet, at psyken har forbedret sig markant både hvad angår humør, overskud og produktivitet.

Det mest imponerende er dog, at det ikke engang har været en pinefuld affære, hvilket jeg tror mange forbinder med vægttab og træning. Jeg har flere gang været i byen både fredag og lørdag. Jeg har sågar også fået drinks i hverdagen, så det har ikke været sådan, at jeg har sagt nej til alle fristelser for at nå mit mål.

Det var været en kombination af Lifesum og selvdisciplin. Ikke selvdisciplin derud hvor man er ved at brække sig, men selvdisciplin som i ordsproget ”alt med måde”.

Stop efter én twix bar. Spis portionsanretningen og ikke mere. Bare fordi der kan være mere i din mave, betyder det ikke, du skal fylde den op. Hvis man kan holde sig til dette mantra, tror jeg personligt, at det langt hen ad vejen er nok til at nå sit personlige mål – og så selvfølgeligt holde sig indenfor det antal kalorier som Lifesum tillader.

selvkontrol og selvdisciplin

I forhold til målsætningerne har jeg personligt været lidt aggressiv, da mit madindtag er kalkuleret på baggrund af et ugentligt vægttab, der hedder halvandet kilogram. Det betyder for en fuldvoksen mand som mig, at jeg har måtte rette mig efter et dagligt kalorieindtag på knap 1000 kalorier. Det kan for nogen lyde rimeligt ekstremt, men det er egentligt blot et spørgsmål om hurtig tilvænning og så igen selvdisciplin. Nu skulle jeg så også lige sørge for at blive klar til en uges badeferie i det kanariske, så der er ingen grund til at du sætter kapløbet mod kiloene lige så strengt.

Sæt et ugentligt mål for vægttab på 750 gram. Den målsætning ændrer ikke din nuværende livsstil alt for drastisk, og så kan du se frem til at være godt 7.5 kilogram lettere om 10 uger, alt efter hvad din nuværende vægt er selvfølgelig.

Selvom mad og drikke er en kilde til livsglæde, så kommer det ikke i nærheden af den selvtilfredshed og lykke man føler, når man pludselig kan passe et par gamle bukser, eller se det der minder om et vaskebræt titte.

Hvis du selv overvejer at give dig i kast med en lignende slankekur, er det vigtigt at vide de første to, tre eller fire dage vil være rigtig hårde, når det kommer til at begrænse madindtaget. Din mavesæk skal nemlig lige vænne sig til, at du ikke spiser samme mængde længere. Efter få dage vil mavesækken være skrumpet ind, og således får du hurtigt langt nemmere ved at sige nej.

Umiddelbart er der ikke nogen undskyldninger for ikke at gå i gang. Du har intet at tabe bortset fra fedt på kroppen. Start med holde dig til Lifesum-applikationens påbudte kalorieindtag og gå derefter i gang med fitness og konditionstræning i et omfang, der passer dig. Lad være med at gå for meget amok med træningen. Det skal være sjovt at træne. Hvis du ikke føler, at det er sjovt at træne, ender du med at droppe det helt, fordi du ikke gider presse dig selv til grænsen hver anden dag.

I øvrigt er Lifesum gratis, men du kan for et beskedent månedligt beløb få adgang til yderligere fordele. Det kan jeg personligt anbefale.

Held og lykke!