De fleste har hørt om det fænomen, der populært set kaldes bullet journaling. Det er en måde at føre dagbog eller kalender over dit liv, men på en virkelig flot og fed måde. Man deler oftest journalen op i flere forskellige sektioner og kan indeholde alle mulige forskellige ting. I denne artikel skal vi se på, hvordan man kan lave og føre en bullet journal, hvis det er første gang, man giver sig i kast med det.

Kom godt fra starten

En bullet journal kan være mange forskellige ting og du kan bruge lige den slags bog eller kladdehæfte, du ønsker. Mange bruger en bog med prikker eller streger eller en blank en, men det kan i princippet være hvilken som helst bog. Når du så har den ønskede bog, så er det første, du skal i gang med, indholdsfortegnelsen. Den placerer man som regel på den første blanke side. Indholdsfortegnelsen er rygraden i din bullet journal og den kan se ud på mange måder og du kan let tilpasse din helt egen personlige stil. I en indholdsfortegnelse kan der være forskellige punkter – faktisk skal der være alle de punkter, som der skal være sider i din bullet journal. Forslag til punkter kan for eksempel være en decideret kalender (det vil sige en oversigt over dine forskellige aftaler og gøremål), vigtige begivenheder såsom fødselsdage og andre mærkedage, men det kan også være oversigter over forskellige ting. Det kan for eksempel være links og websteder, som du bruger – måske endda en komplet oversigt med logindetaljer, så du ikke glemmer dem. Idéer kunne for eksempel være de apps, du bruger mest, dit favorit online casino, ting, du gerne vil købe (som for eksempel disse fede solbriller), en guide til nogle gode online magasiner og abonnementer og måske diverse blogs som du følger. Kort sagt så skal en indholdsfortegnelse indeholde alt det, som du har tænkt dig at skrive i din bullet journal – og hvad er det så, tænker du måske. Og det kommer vi til lige nu.

Selve indholdet

Hvis der er noget, du ikke må, når du laver en bullet journal, så er det at skynde dig. Du skal tage dig god tid til at reflektere over de forskellige valg og hvordan, du har tænkt dig at opbygge din journal. Udover det så er der faktisk ingen regler. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du skal opbygge og udsmykke den.

Noget af det, du kan starte med, er en fremtidslog. På denne side skriver du alle de ting, der kommer til at ske i den nærmeste fremtid. Det kan være forskellige aftaler, begivenheder, fester og fødselsdage eller bare ting, du ser frem til. Det gode ved sådan en journal er, at du ikke behøver starte på et bestemt tidspunkt ligesom andre kalendere. Du kan starte den første januar, men du kan også starte den 25. maj. Det betyder slet ingenting.

Det næste, man kan gøre, er at lave en liste over de månedlige (eller ugentlige) gøremål ved siden af sin kalender. Så er der styr på det basale og overblikket er komplet.

Men det behøver ikke kun være kalenderaktiviteter, der bliver ført ind. Det kan også være bøger, du gerne vil læse, spil, du gerne vil prøve at spille, aktiviteter, der er på ønskelisten eller venner og bekendte, du gerne vil mødes med i den nærmeste fremtid. Telefonnumre, mailadresser, gode ting der sker i løbet af dagen og som du har lyst til at skrive ned, så du kan huske det. Det kan være ting, du skal huske på arbejdet eller studiet, vigtige deadlines og mange andre ting.

Dekorationer og fancy ting

Du har sikkert set bullet journals, der er så udsøgt udsmykket, at det næsten helt kan få en til at lade være med at starte af frygt for ikke at kunne leve op til det. Men frygt ej, for bullet journals er netop helt personlige og det betyder, at det er dig, der skal sætte dit personlige præg lige netop din journal. Brug tape, kalligrafi, smukke klistermærker, billeder, forskellige farver, blomster og lige det, du har lyst til for at få den bullet journal, du ønsker dig. Vær kreativ og modig og gør lige præcist det, du har lyst til.

Du har forhåbentligt fået lidt inspiration her i artiklen og så er det bare med at kaste dig ud i det! God fornøjelse!