Der findes to slags mænd i denne verden.

Mænd der går med pung. Og mænd der går med kortholder.

Hvilken mand er du?

Som du forhåbentligt kan regne ud, er det ikke hip som hap, hvad du er. Mænd der går med pung, er nemlig et stort no-go.

Hvorfor?

Derfor!

Du har en telefon. Tag nu for helvede et billede af den kvittering i stedet for at lagre den, som om det er nødvendigt at have en arkivmappe med rundt.

Fordi vi lever i en digital æra, er der ikke længere noget holdbart argument, der støtter idéen om at have en stor tegnedreng i højre baglomme.

It’s not 1997.

Alt du har behov for er et kørekort, kreditkort og så et par af de der forfærdelige rejsekort, man tvangsindlægges til at eje. That’s it.

Nej, kontanter, har du heller ikke brug for.

Med andre ord er en kreditkortholder det eneste raske valg, og når du har så truffet dette raske valg, er næste spørgsmål så, hvilken kortholder du skal vælge?

Sædvanligvis er Stay Classy på pletten med den umiddelbart bedste samling af fede kortholdere til mænd.

Udvalget tæller en god portion kreditkortholdere, som mange nok vil kalde pebrede. Her vil jeg dog lige minde om, at en kortholder skal følge dig rundt hver dag, året rundt.

Derfor er der god grund til at vælge en lækker kortholder, hvor du kan mærke, at det er en kvalitetsko, som har ladet livet.

Er du ikke i stand til at smide en tusse for en kortholder, fordi du er en fattigrøv på SU med ketchupsmurte spaghettistrå hængende ud af mundvigene, er der dog også et par prisvenlige alternativer.

Der skal jo være plads til alle.

Klassiske kortholdere

Sort Bottega Veneta kortholder med lynlåskreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Bottega Veneta / 2000 / Gå til shop

Nå, men vi lægger ud med en af de fineste kreditkortholdere, du kan få fingrene i. Det er nemlig italienske Bottega Veneta, som er skrædderen bag, og hvis du har blot det mindste begreb om toppen af poppen inden for designertøj, ved du også, at Bottega Veneta er helt fremme i feltet.

Man kan sige, at det er lidt ironisk, at jeg har valgt en kortholder, der er udstyret med et rum, der tilgås via lynlås, for en lynlås er vel primært beregnet til mønter og lignende, ikke? Og det er der jo ingen raske mænd, der går rundt med, vel?

Point taken, men et lynlåst rum i kortholderen er et fint kompromis, hvis man nu alligevel ikke helt kan slippe den tykke tegnedreng. Er du typen, der altid har kontanter og mønter i lommen, er denne kreditkortholder fra Bottega Veneta en glimrende overgang.

Efter et par år har du sandsynligvis modet til at gå 100% zipless.

Stilren grå kortholder af ruskind

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

WHYRED / 399 / Gå til shop

Til ketchup-segmentet har du her en kortholder, der kombinerer praktik med design samtidig med, at kvaliteten er acceptabel. Vi har nemlig at gøre med ægte ruskind, som jo bekendt føles godt mod huden.

Derfor er det heller ikke nogen tosset idé nemlig at vælge en kortholder, der kærtegner håndfladerne, hver gang der skal penge på bordet.

Klassisk brun kortholder af læder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

SDLR / 229 / Gå til shop

Hvis dit budget ikke engang tillader Heinz ketchup, men en af de der usle kopier fra LIDL, finder du nok ikke en bedre løsning end denne lædersvend fra Saddler, som jo faktisk laver nogle helt okay lædervarer.

Men selvom læderkvaliteten er udmærket, skal du ikke regne med, at det er køer med superior DNA, der har lagt hud til.

Marineblå kreditkortholder fra TOD’Skreditkortholder til mænd - fede kortholdere

TOD’S / 1099 / Gå til shop

TOD’S er vel nok mit personlige yndlingsmærke, men det skyldes primært deres altid lækre fodtøj. Jeg vil tro, at jeg har købt mere end femten par TOD’S sko i løbet af de sidste tre-fire år.

Men nu er det ikke længere kun fodtøj, som TOD’S er skrappe til. Også accessories er blevet en prioritet i deres seneste kollektioner, som du kan se.

Netop denne kreditkortholder har jeg faktisk haft i lommen de sidste to år, hvor den blev lanceret.

Og den er jeg glad for, kan jeg afsløre.

Klassisk blå kreditkortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

TOD’S / 1099 / Gå til shop

Denne kortholder er meget tæt på identisk med førnævnte. Den eneste umiddelbare forskel er, at den er en centimeter højere. Det betyder, at den henvender sig til herren, der ønsker plads til flere kort end de grundlæggende.

Det kan være herren, som har både virksomhedskreditkort, personligt kreditkort, priority pass fordi han flyver meget, og hvad der ellers er.

Blå origami-kortholder af kalvelæder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

TOD’S / 1299 / Gå til shop

Hvis du har set Prison Break, kan du også huske Michael Scofield’s origami-svaner. Godt nok har vi ikke fat i en kortholdersvane, men princippet er derhenne ad.

Vi kan kalde det for en origami-kalv. Læderet er nemlig importeret direkte fra en sød lille kalv, som garanteret hed Gion-Maria.

Med andre ord; it served a purpose.

Sort foldbar kortholder fra Smythson

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Smythson / 1099 / Gå til shop

Bond St i London er vel en af de fineste gader i verden, når det kommer til eksklusiv shopping. Derfor er det også blevet et kvalitetsstempel i sig selv at have hjemme på denne gade.

Smythson er en af dem, og det er altså ikke af nyere dato. Smythson har ligget på Bond St og det har den gjort i mere end 130 år.

Hvis du ikke rigtigt kender Smythson, bør du aflægge dem et hurtigt virtuelt visit. Her er der nemlig tale om en lædersnedker af 24 karat. Prismæssigt får du ikke ret meget mere for pengene.

Det er i øvrigt en foldbar kortholder, men den er stadig slimfit således, den ikke stikker ud af bukselommen som en akavet bule.

Klassisk marineblå Smythson kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Smythson / 899 / Gå til shop

Hvis du ligesom jeg ikke er den helt store fan af foldbare kortholdere, kan du med fordel vælge den klassiske kreditkortholder, som er skabt til herren med kærlighed til minimalisme.

Stilren sort kreditkortholder fra Montblanc

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Montblanc / 1000 / Gå til shop

Franske Montblanc er et elegant synonym for franske Mont Blanc; det højeste bjerg i Europa, hvor referencen selvfølgelig handler om, at du ikke kan komme højere op. Det bliver ikke bedre.

Montblanc startede deres rejse med at lave fyldepenne, som du garanteret ved. I dag er fyldepennene på mange måder en sidenote til dét, de egentligt laver. Jeg tør ikke sige, om det er den digitale udvikling, der har overflødiggjort fyldepenne til tusind euro, men det er nok et godt bud.

I hvert fald er Montblanc i dag et luksusmærke med en lang række accessories og tøj, og det har bestemt ikke været nogen desperat handling. Deres produkter er nemlig hamrende lækre.

Elegant blå Montblanc kreditkortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Montblanc / 1050 / Gå til shop

Ikke overraskende er der derfor adskillige kortholdere fra Montblanc på menuen. Her har du en tæt ved identisk kreditkortholder, som er badet i en elegant mørkeblå tone.

Og hver gang du vifter guldkortet, gør du omverdenen bekendt med, at dine kort opbevares i kortholdernes svar på en smuk herskabslejlighed i indre København.

Tidløs blå Montblanc kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Montblanc / 900 / Gå til shop

Du får lige endnu en Montblanc kortholder, hvis du er den ekstraordinært nidkære type, der går op i de helt små detaljer.

Eksklusiv sort Dunhill kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Dunhill / 999 / Gå til shop

Alfred Dunhill er ligesom Smythson et symbol på førsteklasses klassisk herremode. Her bliver der spiller på de traditionsrige tangenter, som kan oversættes til, at du ved, hvad du får.

Nemlig toppen af poppen, men uden at skeje ud. Det er nemlig nøjagtigt, hvad klassisk britisk herremode står for.

Klassisk brun Ralph Lauren kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Polo Ralph Lauren / 499 / Gå til shop

Som altid når vi har med klassiske accessories at gøre, har gode gamle Ralph Lauren selvfølgelig også en finger med i spillet.

Her er det en smuk kortholder omfavnet af kvalitetspræget kernelæder, der sikrer, at du ikke behøver bruge penge på en ny kreditkortholder foreløbigt.

Elegant cognacbrun Tiger of Sweden kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Tiger of Sweden / 449 / Gå til shop

Også svenske Tiger specialiserer sig i kortholdere til mænd, der kun værdsætter kvalitet og alt der har med det gode liv at gøre.

Det jeg altid har brudt mig godt om ved Tiger of Sweden er, at de tilbyder solide, men prisvenlige kvalitetsprodukter, der samtidig fokuserer på tiltalende design.

Ikonisk Thom Browne kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Thom Browne / 2530 / Gå til shop

Det er typisk mig, at den suverænt dyreste kortholder også er den, jeg bedst kan lide i hele samlingen af 25 kreditkortholdere. Her må jeg altså lige fortælle, at det ikke bare er prisskiltet, jeg går efter.

Thom Browne er bare genial på et niveau, der er uforligneligt. Hvis du ikke kender Thom Browne, kan jeg kun opfordre til at se, hvad denne New York-baseret superdesigner er i stand til.

Det er bare lækkert.

Unikke kortholdere

Selv er jeg typen, der hurtigt bliver træt af det konventionelle. Jeg kan godt lide det klassiske, men ofte tager jeg mig selv i at have en ubændig sult på at skifte det klassiske ud med det spraglede.

Derfor har jeg samlet en håndfuld unikke kreditkortholdere, da jeg garanteret ikke er den eneste med denne skiftevise smag.

Kamouflage-blå kortholder fra Valentino

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Valentino / 1040 / Gå til shop

Italienske Valentino er første slag på trommen, hvor vi har at gøre med en kortholder, der ikke ligner alle andre. Her har du et elegant kamouflagedesign i stilrene blå toner, som gør, at det kilder lidt i håndfladerne for at få den.

Det er de små ting, der gør forskellen, men nogen gange er det også de største. Her kan du i hvert fald være stensikker på, at du ikke møder andre herrer med den samme kortholder.

Montblanc kreditkortholder af metal

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Montblanc / 970 / Gå til shop

Montblanc havde vi fat i lidt længere oppe, hvor der var tre forskellige kortholdere at finde. Denne kortholder er fjerde i rækken, men den er ikke helt den samme.

Overhovedet faktisk.

Her har du nemlig en ret smart popup-kortholder, som fungerer på den måde, at du skubber dine kort op med tommeltotten. Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag, men grundlæggende kan jeg rigtigt godt lide denne løsning.

Smuk brun Berluti kortholder

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Berluti / 1940 / Gå til shop

Berluti laver verdens fineste læderprodukter. Det står ganske enkelt ikke til diskussion. Jeg har ad to omgange været meget tæt på at købe en af deres rygsække, men hvor jeg i sidst sekund har måtte springe fra, da jeg simpelthen ikke kunne få mig selv til at smide de +20K, når det kom til stykket.

Måske kunne det være, at jeg i stedet skulle vælge den lidt mindre pebrede udgave af et stykke Berluti-læder, for selvom 2K er meget for sådan en lap, er det stadig det bedste, du kan få for penge.

Unik kreditkortholder fra svenske Morris

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Morris / 229 / Gå til shop

Som du måske har bemærket, har det været beskedent med kortholderløsninger til spaghetti-segmentet. Derfor får du lige en mere, hvis en kortholderne til plus en tusse har haft held med at forarge.

Selvom det er en billig kortholder, skal du ikke have dårlig samvittighed, når du flasher den i Føtex. Svenske Morris er nemlig et ganske præsentabelt brand med lækre produkter.

Årsagen til den lave pris er, at materialerne er en kombination af læder og tekstil, hvor stort set alle andre kortholdere her i artiklen er lavet af ren læder.

Spørgsmålet er så bare, om du kan leve med en kreditkortholder, der ikke er 100% læder?

Kamouflage-tiger kortholder fra Ralph Lauren

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Polo Ralph Lauren / 799 / Gå til shop

Det kan godt være, at Ralph Lauren ikke er det tøjmærke i verden, der eksperimenterer mest med nye trends og tendenser, men her må bør vi anerkende deres forsøg.

Hvis du er ude efter en unik kortholder og i øvrigt holder af tigere, kan du garanteret godt lide denne bandit.

Bulldog kreditkortholder fra Ralph Lauren

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Polo Ralph Lauren / 799 / Gå til shop

Og hvis du mere foretrækker en sød bulldog, kan du vælge denne sag.

Jeg kan i øvrigt bedst lide denne variant.

Karismatisk kreditkortholder fra Paul Smith

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Paul Smith / 999 / Gå til shop

Ikke overraskende har samtlige kreditkortholdere fra Paul Smith lagt sig i kategorien “unikke kortholdere”. Det skyldes naturligvis det simple faktum, at Polle elsker at skubbe grænserne for hvad, der er normalt.

Hvordan?

Ved at lave produkter der ikke er normale.

Der er tre varianter på spil, men til at starte med får du den mindst spraglede, omend budskabet er farverigt.

Som du kan se, gemmer der sig nemlig en dame med et æble i hånden bag det yderste lag. Hvordan dén skal tolkes, står dig helt frit, men jeg tænker noget i retning af, at dit guldkort er sat i verden til at forsøde din dames tilværelse.

Genial Paul Smith kortholder i regnbuefarver

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Paul Smith / 1199 / Gå til shop

Når Paul Smith virkeligt udfolder sig i pangfarver, er resultatet som regel også det bedste. Her har vi i hvert fald fat i en af de fedeste kreditkortholdere, mine øjne har skuet i et pænt stykke tid.

En ret fed detalje er, at man faktisk ikke kan se, at det er Paul Smith. For mit vedkommende står der i hvert fald PUST, men ved nærmere analyse gemmer der sig alle bogstaverne i P-A-U-L S-M-I-T-H.

Sort kreditkortholder med Paul Smith-bilen

kreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Paul Smith / 1299 / Gå til shop

Jeg kender ikke baghistorien til den ikoniske Morris Mascot med Paul Smith-striberne, men den er i hvert fald hamrende fed. Og derfor er enhver kortholder med denne Morris selvsagt også mere end stilfuld nok til at have med sig som trofast kreditkortholder.

Sort Gucci kortholder med slangekreditkortholder til mænd - fede kortholdere

Gucci / 1450 / Gå til shop

Skulle nogen spørge, ville jeg sige, at vi efterhånden har haft fat i en helt del skide lækre kortholdere til mænd. Havde jeg penge nok, ville jeg ikke holde mig tilbage med at købe halvdelen.

Sådan forholder virkeligheden sig dog ikke, hvorfor jeg må vælge med omhu. Og konkurrencen er skarp, som du kan fornemme, men en af de helt store kandidater til en ny kreditkortholder kunne meget vel være denne elegante og unikke model fra Gucci.

Jeg er sikker på, at der er en eller anden kinesisk symbolik i den skitserede slange, men grundlæggende er jeg ligeglad. For mig handler det om, at det ser godt ud. Og det gør det.

Kunne jeg dog vælge her og nu frit imellem samtlige kortholdere til mænd, må jeg nok erkende, at den ikoniske Thom Browne kortholder ville ende i lommen.

Hvilken kreditkortholder foretrækker du?

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!