Der er mange ting i livet, som ikke giver mening. Dog er der én ting, som jeg har ekstraordinært svært ved at forstå. Nemlig kunsten at kunne koncentrere sig om de ting, der er vigtige for at opnå succes og glæde i livet.

For nogen kan det være at få en universitetsuddannelse med tårnhøje karakterer. For andre kan det være at blive en superatlet, der når igennem nåleøjet.

For mig har det været at skabe min egen virksomhed og en tilværelse, hvor jeg kan leve livet på mine egne præmisser.

Og det har ikke været let.

Det har været en kontinuerlig kamp, hvor jeg primært har kæmpet mod mig selv og mit forvirrede hoved. Og denne kamp har bestået af to primære discipliner.

  • At komme igang

  • At holde mig igang

Tilbage i 2014 sad jeg på femte år ved YouSee som dum-i-arbejde telefonsupporter. Jeg hadede det!

Der var ingenting, der kørte for mig. Og der var ingenting at se frem til heller. Næh, mit liv var at møde ind på et røvsygt arbejde med det eneste formål at tjene en skilling, så jeg kunne finansiere tilværelsen.

Nå, men jeg endte med at få skub i de ting, jeg vidste var vigtigst. Nemlig at skabe mit eget. Noget som jeg, på det tidspunkt, havde tænkt på i 2-3 år.

Det tog altså godt 3 år at komme igang. Og det var helt klart som følge af et omfattende koncentrationsbesvær.

Besvær med at koncentrere mig om, hvad der rent faktisk skulle til for at komme igang. Besvær med at sætte mig ned på min flade og holde fokus på ambitionen om at slippe fri fra et arbejde og liv, jeg ikke satte pris på.

Da jeg endeligt havde held med at konkretisere, hvad der skulle til, gik jeg i gang med mit nye projekt. Og mindre end et år senere, sad jeg i en lækker lejlighed på 16. etage i det nordlige Australien.

Jeg havde med andre ord fundet evnen til at koncentrere. Og fremad gik det. Hurtigt endda!

Koncentrationsbesvær og det at holde sig igang

Mit arbejde har i efterhånden en del år været at skrive artikler. Artikler om herremode, livsstil og lignende ting og sager, der interesserer mig.

Grundlæggende elsker jeg at skrive. Til tider kan det have en helt meditativ effekt på mig.

Dog oplevede jeg, at der begyndte at dukke problemer op igen. Problemer som var relateret til den koncentrationsbesvær, jeg længe havde gået og bøvlet med.

Jeg havde svært ved at holde mig igang. Jeg havde svært ved at sætte mig ned og skrive en artikel. Også selvom jeg havde masser af materiale og gode idéer til spændende artikler.

Det var næsten som om, der sad en lille nisse på skulderen og hviskede ind i mit øre: “Vil du ikke hellere drikke en bajer med vennerne?“.

Og som oftest fik nissen mig overtalt.

Mit koncentrationsbesvær var pludseligt så ringe, at jeg hoppede på enhver undskyldning, som betød, at mit lille hoved slap for at skulle anstrenge sig.

Konsekvensen af dette var naturlig. Jeg så ikke samme fremgang i min virksomhed. Min indtjening var dermed dalende og motivationen inklusiv.

Mine redskaber mod koncentrationsbesvær

Jeg er helt klart ikke den eneste i verden, som lider af koncentrationsbesvær. Og slet ikke her i 2020, hvor vi har den hersens lille, smarte telefon, som agerer permanent håndprotese.

Der sker altid et eller andet spændende på telefonen. Nye notifikationer. Billeder på Instagram fra vennerne, der er på tur. You name it!

Nå, men hvad er mit redskab mod koncentrationsbesvær, tænker du sikkert spørgende? Jeg har flere af dem!

Dog er det vigtigt at notere sig, at disse redskaber måske ikke henvender sig til alle. Det kommer helt an på, hvad det er, du laver, hvor gammel du er og så fremdeles.

  • Min telefon er aldrig i samme rum som mig, når jeg arbejder. Jeg slukker den og lægger den så langt væk fra kontoret, som muligt. Det gør, at det ikke hele tiden sitrer i mig for at se, om der er sket noget spændende, hvilket i øvrigt aldrig er tilfældet. I 2020 er der ingen tvivl om, at telefonen er den suverænt største synder i forhold til koncentrationsbesvær.
  • Jeg giver mig selv én konkret opgave, jeg kan gå igang med. På den måde ender jeg ikke i handlingslammelse, fordi der er for meget på tallerknen. Netop dette har været mit helt store problem. Tingene forekommer uoverskuelige og koncentrationsbesværet er dermed komplet.
  • Motion. I know, jeg gider heller ikke lyde som en anden afdanket livsstilscoach fra Aabenraa, men vi kan ikke komme udenom, at en rask løbetur har en positiv effekt på koncentrationen og evnen til at fokusere. Det behøver ikke være en løbetur. Alt der sætter gang i pulsen mindsker koncentrationsbesværet. For mit vedkommende er løbeturen bare den mest effektive løsning.

Disse tre redskaber har været guld værd for mig. Det har hjulpet mig med at holde gang i tingene. Det har givet mig økonomisk velstand på et niveau, hvor jeg har den frihed, som jeg altid har drømt om.

Mit snyderedskab mod koncentrationsbesvær

Dog må jeg også erkende, at der er et sidste redskab, som har spillet en vigtig rolle i kampen mod koncentrationsbesvær. Og det er ikke fordi, jeg er særligt stolt af det, men som man plejer at sige, whatever works!

Modafinil hedder det. Hvad er det?

Jamen, du har den lange forklaring og du har den korte forklaring. Den korte er, at Modafinil er et hjælpemiddel, som giver dig en helt ekstraordinær evne til at holde fokus.

Oprindeligt, tilbage i 1960erne, blev Modafinil skabt som virkemiddel til folk med narkolepsi. Narkolepsi er en sygdom, som gør, at du falder i søvn i tide og utide. Rimeligt upraktisk, men det er i og for sig også sagen uvedkommende.

Studerende og ligesindede med koncentrationsbesvær har nemlig sidenhen eksperimenteret sig frem til, at Modafinil er ret så effektivt, når det handler om at sætte sig på sin flade og få lavet noget. Modafinil fjerner nemlig alle distraktioner omkring dig, som når du visker en klud over en skoletavle efter 2 timers matematikundervisning.

Amerikanske FDA har i øvrigt også godkendt Modafinil som rekreativt hjælpemiddel til folk, selvom de ikke lider af narkolepsi. Og det var på baggrund af dette og, selvfølgelig, min egen langt mere dybdegående research, at jeg kastede mig ud i det.

Jeg har skrevet en omfattende artikel om min erfaring med Modafinil, som du kan læse her. Af den grund vil jeg ikke gå i dybere detaljer med hvad, hvor og hvorfor.

Dog kan jeg fortælle, at Modafinil anses som virkelighedens Limitless-pille. Du ved, Limitless-filmen, med Bradley Cooper, hvor han får superhjerne ved hjælp af en lille gennemsigtig pille.

Virkelighedens Modafinil er ikke helt så mirakuløs, kan jeg godt afsløre, men den giver nogle fordele, som er afgørende vigtige for os, der lider af koncentrationsbesvær. Faktisk har Modafinil vist sig at være et effektivt redskab mod ADHD, som mange af os bøvler med i et eller andet omfang.

Modafinil har spillet en afgørende rolle for, at jeg i dag fører den tilværelse, som jeg drømte om i 2014, så derfor følte jeg mig nødsaget til inkludere den.

Min artikel, der beskriver min erfaring med Modafinil, har resulteret i, at jeg i tidens løb har fået flere hundrede taknemmelige henvendelser fra folk, fordi de har fundet et redskab, der endeligt virker.

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk) on

Kender du i øvrigt vores YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!