Plakater til stuen

Og soveværelset. Og kontoret. Og resten af boligen.

Plakater er nice. Plakater er flotte. Plakater er billige. Plakater er i det hele taget en rigtig god opfindelse.

Hjemme hos mig selv hænger der næsten ikke andet end plakater. Det skyldes primært, at jeg ikke har råd til ægte kunst. Ægte kunst er nemlig skide dyrt. Til gengæld elsker jeg kunst, og havde jeg pengene til det, havde jeg nok ikke forfærdeligt mange plakater hængende i stuen.

fede plakater til boligen

Hvis du skulle være i tvivl, er det ikke en ægte Matisse. Til gengæld er de to kvadratiske malerier til venstre fra den populære kunstner, Rene Holm. Det er hans helt tidlige værker. Hvis du ikke kender ham, bør du tjekke ham ud.

Som du kan se, har jeg pænt mange plakater i stuen på nuværende tidspunkt. Faktisk er det er helt nyt setup, som jeg er ganske tilfreds med.

Hvad synes du?

De fleste af plakaterne er designet af Tycho, som på mange måder er min religion. Hans musik betyder enormt meget for mig, og så er han uddannet grafiker, hvorfor han også laver en masse fede plakater.

Hvis du skulle være interesseret, kan du købe plakaterne i Tycho-shoppen. Jeg valgte at købe bundlet, hvor du får næsten alle plakaterne til en favorabel pris.

Plakater er billige, men…

… det er dyrt at få dem rammet ind.

Det er nemt at gå ud og finde en masse fede plakater til stuen, for en plakat koster som regel ikke meget mere end 200 kroner. Der hvor det bliver dyrt er, når de skal rammes ind.

Da jeg kom hjem fra Australien, havde jeg samlet omkring 20 plakater, der skulle rammes ind. Det endte med at koste mig tæt ved 8000 kroner. Det er mange penge, men hvis man så kigger på, hvad det ville koste at fylde lejligheden med ægte kunst, kan du snildt gange prisen med 10x.

Uanset hvad er det en nødvendighed at få indrammet plakaterne. Alle de der billige løsninger med elefantsnot og plastikrammer forneden holder altså ikke, og her taler jeg af erfaring.

Det jeg også godt kan lide ved plakater er, at de behøver ikke være ægte, før de kan sætte nogle tanker i gang. Et Picasso behøver jo ikke være malet af Picasso, før, at man kan beundre det.

Plakater og indretning

Hvad angår plakater til stuen og indretning, er der en hel del indretningsmuligheder, men hvilken skal du vælge? Hvad passer bedst til din bolig?

I sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag, og selvom jeg ikke er 100% enig, er god smag subjektivt.

Derfor skulle der også gerne være noget for enhver smag at finde blandt følgende 88 fede plakater til stuen. Plakaterne er selvfølgelig ikke forbeholdt stuen, hvor flere af dem også kan også bruges til køkkenet, soveværelset, kontoret og hvad din bolig ellers har af spændende rum.

Jeg har i øvrigt været så venlig at dele plakaterne op i kategorier, således det er nemmere at finde rundt. Vi starter ud med nogle moderne plakater.

Moderne plakater

Hvad er moderne plakater overhovedet? Tja, det er nok svært at give en hel præcis forklaring.

Min opfattelse af moderne plakater er, at de slår på nogle andre tangenter end kunstplakater, fotoplakater og lignende. Moderne plakater er ofte præget af minimalisme, og så er det ikke usædvanligt, at plakaterne har referencer til ting i hverdagen, eller noget der er kult.

Det kan du se flere eksempler på, hvis du scroller ned.

Ferm Living bogstavsplakat med H

plakater

h: 42 b: 29,7 cm / 150,- / Gå til shop

Plakat med stort A i blå

plakater

h: 100 b: 70 cm / 375,- / Gå til shop

Plakat med smuk sommerfugl

plakater

h: 42 b: 59 cm / 250,- / Gå til shop

Plakat med racercykel

plakater

h: 30 b: 40 cm / 245,- / Gå til shop

Vissevasse plakat med pige og luftballoner

plakater

h: 30 b: 40 cm / 245,- / Gå til shop

Stor plakat med bogstavet T

plakater

h: 100 b: 70 cm / 300,- / Gå til shop

Stor plakat med bogstavet S

plakater

h: 70 b: 100 cm / 300,- / Gå til shop

Berlingske plakat med bogstavet Y

plakater

h: 30 b: 40 cm / 150,- / Gå til shop

Guldblad med blå baggrund

plakater til stuen

h: 21 b: 29,7 cm / 350,- / Gå til shop

Således kan en moderne plakat også se ud. Lige netop denne plakat med guldblad og blå baggrund er særligt kendetegnende for moderne plakater, da mange hjem følger trenden, hvor minimalisme og farver forenes i en elegant kombination.

Minimalistisk plakat med farverig by

plakater til stuen

h: 30 b: 40 cm / 195,- / Gå til shop

Og netop minimalisme forenet med farver er denne plakat endnu et glimrende eksempel på. Den sorte ramme passer som perfekt kontrast sammen med det store hvide område rundt om byen. Et sjovt alternativ til denne indramning ville være en lilla glasramme. Det ville se godt ud, er jeg overbevist om.

Koffeinplakaten

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 325,- / Gå til shop

Koffeinplakaten er tæt på en personlig reference til de fleste mennesker her på jorden, da koffein er en del af næsten alle menneskes daglige indtag, hvad end det måtte være i kaffe, energidrik, sodavand eller pilleform (jep, du kan også få koffein i pilleform).

Denne plakat findes i flere forskellige varianter, hvoriblandt glukose, chokolade og vanilje eksempelvis er at finde.

Plakat med soldat

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

Denne plakat appellerer i særlig grad til mænd, der har været i livgarden. Jeg bor selv tæt ved Amalienborg, og kan om nogen sætte mig ind i livet som livgarder, da jeg har set dem på alle tider af året.

Særligt om vinteren må livet som livgarder være hårdt, og enhver der har tilbragt fire timer på slotspladsen i minusgrader en kold vinternat, bør have denne plakat hængende derhjemme.

Grafisk plakat med panda

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

Pandaer er muligvis et af jordens sødeste dyr. Måske ikke når det kommer til stykket, men hvis du har set Kung Fu Panda, er du garanteret tilbøjelig til at anerkende pandaens udseende som værende et af de sødeste. Ikke nok med at pandaen er skide sød, så er den også komisk. Derfor kunne jeg snildt forestille mig, at denne grafiske plakat kunne give anledning til godt humør på daglig basis.

Minimalistisk batmanplakat

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 499,- / Gå til shop

Elsker du Batman og minimalisme er der glimrende chancer for, at denne plakat er noget for dig. Sådan en plakat er i øvrigt altid sjov at have hængende, da den ofte giver anledning til sjove citater eller vilde scener. Derudover kan du også fortælle dine gæster, at du har den hængende, da du rent faktisk er Batman. Tror de ikke på dig, kan du passende spørge, om de nogensinde har set Batman og dig i samme rum. Så plejer de at klappe i.

Plakat med gode gamle Danmark

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 299,- / Gå til shop

Gode gamle Danmark. Uanset hvor evnesvage landets ledende politikere er, skal de ikke have lov at ødelægge Danmarks dejlige væsen. Danmark er nemlig et dejligt land, som vi alle bør være stolte af. Denne stolthed kan vises i form af en nydelige plakat med landets geografi.

Plantegning over Aarhus centrum

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 299,- / Gå til shop

Denne type plakater finder du selvfølgelig i alle støbninger, så hvis du bor i København K, kan du garanteret også finde en plakat over København K. Det ville ikke være tosset at have en plakat over København K i øvrigt, for tættere kommer man nok ikke på at blive isoleret fra Nørrebro, Amager og starten af Istedgade.

My City plakaten

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 195,- / Gå til shop

Denne My City plakat er et fint eksempel på en moderne plakat. Det har ikke umiddelbart den helt store betydning eller reference, men plakaten vil uanfægtet pryde ethvert hjem. Igen er det sorte ramme klart at anbefale.

Minimalistisk Nørgaard/nørgaard origamiplakat

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 299,- / Gå til shop

Denne plakat minder mig Prison Break, og hvis du har set serien, ved du hvorfor. For de uindviede laver Michael Scofield (hovedperson i Prison Break) en hel masse origamisvaner, som selvfølgelig er en del af hans strategi. Nå, men der er noget forunderligt ved denne papiranretning, som det jo i virkeligheden er. Derfor er denne plakat også ganske pæn at kigge på.

Minimalistisk akvarelportræt af mand

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Jeg bliver aldrig kæmpe fan af akvarelmalerier, men lige netop denne konstellation med akvarel i en superminimalistisk opsætning, er jeg tosset med.

Minimalistisk akvarelportræt af kvinde

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Og hvis du smider akvarelportrættet af manden op på væggen, bliver du også nødt til at have denne yndige kvinde hængende ved siden af. Hvis du har en kæreste, kan I lyve over for gæsterne og sige, at det er professionelle portrætter, I har fået lavet af en kunstner, som viser, hvordan I ville se ud under Romertiden.

After The Disco plakat

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Disco er ikke noget, som mennesket har opfundet. Det startede allerede under The Big Bang, hvor universets første og største fest fandt sted. Det kan godt være, at der er disko nede på Daisy, men slentrende hjem i nattemørket, skal du blot kigge mod stjernehimlen for at få øje på den rigtige fest.

Den minimalistiske ulv

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Ulven er årsagen til, at hunde findes. Derfor bør vi også anerkende dette fantastiske dyr ved at have det hængende minimum ét sted i huset. Uanset om det er i stuen, soveværelset, kontoret eller badeværelset, ville denne plakat pryde rummet.

Sorthvid plakat med ulv

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Ulveplakaten findes også i denne variant, hvor du får lidt mere ulv for pengene.

Smuk plakat med gyldent egetræ
plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Der er ikke noget bedre end stærke kontraster, hvorfor denne plakat fremstår aldeles pæn. Det er minimalisme på et meget højt niveau, hvor det gyldne egetræ er i stand til at tilføje et skvæt eksklusivitet til rummet.

Minimalistisk plakat med fugleliv

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Holder du meget af fugle, kommer du sjældent i nærheden af et grafisk kunstværk a la dette fugleliv i minimalistisk indpakning.

Minimalistisk plakat med frodigt grønt egetræ

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Apropos kontraster er denne minimalistiske plakat med det frodige grønne egetræ endnu en fin illustration på, hvor godt det fungerer. Jeg er helt vildt med denne plakat, hvilket både skyldes den det harmoniske egetræ, men også den dejlige grønne farve, der i øvrigt fremmer godt humør. Jep, det er videnskabeligt bevist.

Minimalistisk plakat med bjørn

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Det er dog ikke kun grønne farver, der har held med at fremme humøret, for man kan jo kun komme i godt humør, når man kigger på denne skønne bjørn.

Grafisk plakat med bjørn og natur

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Og nu vi er ved bjørnene, er der flere at vælge mellem. Her er det en grafisk plakat hvor minimalisme, natur og en stor hanbjørn går op i en højere enhed.

Grafisk plakat med bjørn

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Det er lidt ærgerligt, at bjørne ikke er tamme ligesom hunde, for de er simpelthen så nuttede at kigge på. Hvor hyggeligt ville det ikke være at ligge foran fjerneren og kramme sådan en fluffy bjørn? Indtil der er opfundet en sprøjte, som kan gøre vilde dyr harmløse, må vi nøjes med at have dem hængende på væggene.

Grafisk plakat med abstrakt guldulv

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Uden at der skal gå al for megen analyse i den, virker det som om, at kunstneren bag denne plakat forsøger at dele sin opfattelse, at ulve er ét med naturen. Det er måske også rigtigt. Måske ikke. Faktum er i hvert fald, at det er en nydelig plakat.

Grafisk plakat med løve

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Samme gør sig umiddelbart gældende for denne plakat, hvor en løve er omkranset af fugle, træer og natur dog i et lidt andet format. Hvor det kunne være hyggeligt at have en tæmmet bjørn, ville jeg aldrig kunne stole på en løve, for kig den lige i øjnene. Her er det altså reptilhjernen, der er i spil.

Grafisk plakat med hanløve

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Den store hanløve er symbolet på lederskab og dominans. Derfor er hanløven i plakatform også en smuk tilføjelse til hjemmet.

Plakaten til forfattere

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Selvom de fleste af dagens forfattere formentligt ikke skriver deres bøger med blæk og fjer, burde den plakat have en betydning for dem. Godt nok skriver vi på computeren i dag, men ordene der produceres, er de samme, som dem der kommer ud af fjeren.

Det er sgu da smukt, er det ikke?

Plakat med sød koalabjørn

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Jeg tilbragte hele 2015 i Australien, hvorfor jeg stødte ind i en del koalabjørne på min færden gennem det store land. Konklusionen på dette forbandet søde dyr er, at de er forbandet søde.

Godt nok er det ikke et dyr, man umiddelbart lige kæler med, medmindre man er i zoo, men det er uendeligt chill, og det er heller ikke svært at se lidt af sig selv i disse dovne dyr, der ikke bestiller andet end at imitere danske kontanthjælpsmodtagere.

Plakat med smuk gepard i sorthvid

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Geparden er mit yndlingsdyr. Derudover er det også verdens smukkeste dyr. Altså kig lige på det ansigt. Der er ingen tvivl om, at Vorherre har brugt ekstra meget tid på at designe dette mesterværk af en levende organisme. Hvis du vælger at hænge denne gepard op i hjemmet, bør du vælge den største størrelse på 100 x 70 cm.

Minimalistisk plakat med rå natur

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Denne plakat forsøger sig, i øvrigt ganske succesfuldt, med at pakke den rå og barske natur ind i en minimalistisk indpakning. Plakaten er et fint eksempel på, hvorfor minimalisme er så forbandet lækkert.

Minimalistisk plakat med kompas

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Denne plakat bør hænges op, således nord, syd, vest og øst peger i den rigtige retning. Også selvom dine vægge er skæve.

Stilren plakat med kernebidere

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

I tilfælde af at du ikke var klar over det, er kernebideren en fugleart i finkefamilien. Derudover vejer den 50-60 gram med en længde på 19 cm, hvilket faktisk gør den til en af de største finker, der findes. Ydermere er kernebideren en fantastisk smuk fugl, hvorfor den har fået sin helt egen plakat.

Sorthvid plakat med ung råbuk

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Denne plakat appellerer i særdeleshed til mænd, da der som bekendt gemmer sig en råbuk i os alle. Ligesom råbukken er vi mænd også flottest, når vi er unge, stærke og sprængfyldt med energi. Man kunne overveje at erstatte spejlet derhjemme med en indrammet råbuk? Det skulle eftersigende virke som en selvtillidsbooster.

Sorthvid plakat med ugle

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Uglen er et af jordens sejeste dyr. Hvis du er i tvivl om hvorfor, kan du med rette se denne video.

Udover at være et smukt og intelliget dyr, har uglen tilsyneladende også superkræfter. Personligt behøver jeg ikke flere argumenter for at hoppe med idéen om en ugleplakat hjemme i lejligheden.

Sorthvid plakat med smuk tiger

plakater til stuen

h: 40 b: 30 cm / 250,- / Gå til shop

Jeg står ved, at geparden er verdens smukkeste dyr, men tigeren giver alligevel hård konkurrence. Derfor kunne man passende have både geparden og tigeren hængende ved siden af hinanden.

Kunstplakater

Jeg elsker kunst. Derfor er det næppe nogen overraskelse, at jeg også holder af kunstplakater. Det er en billig måde at få lov at kigge på tidens største kunstværker hjemme i stuen. Kunst er så fantastisk, da det motivet altid er 100% subjektivt. Man kan analysere lige så tosset og kreativt, som man vil, uden at blive slået over fingrene.

Det behøver dog ikke kun at være kunst fra Picasso, Van Gogh, Claude Monet og hvad de ellers hedder. Der findes som bekendt mange kunstnere, nogen mere kendte end andre, hvor jeg har gjort mit bedste for at finde fede plakater fra begge ender af skalaen. Egentligt holder jeg mest af kunstplakater, hvor kunstneren er relativt ukendt. På den måde er det nemmere at skabe et unikt hjem, som ikke bare er yet-another-IKEA-home.

Plakat med abstrakt motiv

plakater

h: 41 b: 31 cm / 795,- / Gå til shop

Lazy Sunday plakat

plakater

h: 50 b: 70 cm / 599,- / Gå til shop

Vissevasse city in the sky plakat

plakater

h: 50 b: 70 cm / 395,- / Gå til shop

Sort plakat med yellow drumstick blomster

plakater

h: 50 b: 70 cm / 595,- / Gå til shop

Dan Isaac Walling plakat

plakater

h: 50 b: 70 cm / 445,- / Gå til shop

Signeret Bob Noon plakat med ramme

plakater

h: 30 b: 40 cm / 799,- / Gå til shop

Elegant kvinde med fuglehoved

plakater til stuen

h: 29,7 b: 21 cm / 275,- / Gå til shop

Apropos det her med kunst og analysering af motiver, er kunne det være interessant at finde gode svar på, hvorfor denne elegante kvinde har fået et fuglehoved.

Er det en påfugl? Er det en reference til kvinder, der gør en masse ud af sig selv, og dermed kan sammenlignes med denne smukke fugl? Det er ret godt bud, jeg selv lige kom på, men suppler gerne i kommentarsporet.

Ensom ballerina

plakater til stuen

h: 40 b: 40 cm / 450,- / Gå til shop

Ud fra dette kunstvært at dømme virker livet som ballerina ensomt. Ballerinaen er fanget i mørket, hvor eneste lys og sociale interaktion er hendes fødder og kroppens fleksibilitet.

Første gang jeg kiggede på dette billede, fik jeg straks associationer til Darth Vader. Ligner hendes kropsform ikke lidt Dart Vader?

Ansigtet betyder alt
plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 1190,- / Gå til shop

Uanset hvor meget vi bryder os om det, kan vi ikke komme udenom faktum, at vores udseende betyder enormt meget. Årsagen er selvfølgelig, at udseendet ofte er det eneste værktøj, vi har til rådighed, når det kommer til at danne førstegangsindtryk af mennesker, vi møder.

Denne plakat er en smuk illustration af menneskets til tider overfladiske tendenser. Enig?

En elegant mokke

plakater til stuen

h: 50 b: 40 cm / 390,- / Gå til shop

Tenna Kramer er kunstneren bag denne portrætserie, som er en interessant blanding af pop art og klassiske malerier. Jeg er særligt begejstret for portrætternes nærmest quiltede islæt, som giver billedet en ekstra dimension.

Smuk pige med hat

plakater til stuen

h: 50 b: 40 cm / 390,- / Gå til shop

Serien tæller en god håndfuld plakater, hvor forskellige karakterer er portrætteret på alternativ vis. Her er det en ung smuk kvinde med hipstertræk, der er fikspunkt.

Portræt af en gammel mand

plakater til stuen

h: 50 b: 40 cm / 390,- / Gå til shop

Det ville formentligt ikke se tosset ud, hvis man lavede en collage med Tenna Kramers værker. Målene på 50 x 40 cm passer i øvrigt glimrende til en collage, da ikke bliver for stort. Du kunne eventuelt overveje en kvadratisk collage. Du kan se resten af hendes serie ved at klikke på ovenstående link.

Le Cabanon fotografi

plakater til stuen

h: 17,5 b: 24 cm / 440,- / Gå til shop

Ja, det er faktisk ikke et fotografi, selvom det ligner. I stedet er det malet, hvor jeg personligt finder farvekombinationerne behagelige at kigge på. Selvom motivet ikke umiddelbart lader til at have den store betydning, er det en varmespreder uden lige. På en eller anden måde appellerer billedet ens nostalgiske sanser.

Er det hjemme ved oldemor? Minder det om et sted, du var som lille? Der er et eller andet bekendt ved det.

Abstrakt kunstplakat i sort og hvid

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Man siger abstrakt kunst er bedst, da ingen kender motivets svar. Ej ok, det er kun mig, der siger det, men er du ikke enig i, at der er lidt om det? Jeg aner ikke, hvad denne kunstplakat skal forestille, men jeg ka’ li’ den.

Abstrakt kunstplakat

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Er du på udkig efter abstrakt kunst i en farverig udgave, kunne det måske være noget med denne lækkerbisken? Tina Rud Pedersen er i øvrigt kunstneren bag, hvis navnet siger dig noget.

Plakat med røntgenmotiv

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Tina Rud Pedersen har lavet en perfekt mellemvej i forhold til den sorthvide og farverig version. Her er det blålige og lyse farve mikset sammen med mørke toner. Man kunne godt få indtrykket, at motivet er inspireret af en røntgenscanning, ikk’?

Plakat med symmetrisk motiv

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Jeg ved ikke, om den er enormt grim eller ret cool. Det afhænger nok mest af mit humør, for lige nu synes jeg ikke, at den er voldsomt smuk. Uanset hvad er der er et eller andet interessant ved plakaten.

Symmetrisk plakat i sort og guld

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Denne plakat er i samme boldgade, hvor motivet virker mere i harmoni. Der er et eller andet forhistorisk egyptisk-Casablanca-mumie over billedet, og det synes jeg faktisk, er meget fedt.

Psykedelisk plakat

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Jeg har altid holdt meget af psykedelisk kunst. Det er smukt, og så arbejder farvesammensætninger og former altid enormt godt sammen. Derfor tiltaler denne kunstplakat mig selvfølgelig også.

Lige netop denne psykedeliske plakat skiller sig ud fr mængden ved at fremstå, som om det er lavet under vand.

Monokrom plakat

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 700,- / Gå til shop

Med det samme jeg fik øje på dette kunstværk, tænkte jeg, at det skulle forestille en mark i sort og hvid. Jeg forestiller mig, at denne mark ligger et sted i Danmark, hvor den tunge vinter har inspireret kunstneren til at sætte det i et monokromt setup.

Fotoplakater

Fotoplakater er lidt en sjov størrelse. De fleste vil helst have kunst hængende på væggen, som har et eller andet niveau af abstrakthed, minimalisme eller x-factor, om du vil. Derfor skal fotoplakater også kunne noget specielt, hvis de skal have lov at hænge i stuen.

Fotoet skal have styrke og format. Det skal være unikt og ramme sanserne på en eller anden måde. Det betyder selvfølgelig også, at en fotoplakat af New York’s skyline ikke kvalificerer sig til denne samling ej heller lignende trivialiteter som røde busser i London eller flotte billeder af Eiffeltårnet.

Animeret fotoplakat med bygning

plakater

h: 50 b: 70 cm / 395,- / Gå til shop

Copenhagen Waterways plakat

plakater

h: 30 b: 40 cm / 300,- / Gå til shop

Plakat med trappeopgang fra Københavns Universitet

plakater

h: 30 b: 40 cm / 300,- / Gå til shop

Plakat med Københavnsk badebro

plakater

h: 30 b: 40 cm / 300,- / Gå til shop

Plakat med Bellevue livreddertårn

plakater

h: 50 b: 70 cm / 499,- / Gå til shop

Plakat med arkitektonisk bygning

plakater

h: 50 b: 70 cm / 395,- / Gå til shop

Sorthvid plakat med æstetisk trappe

plakater

h: 50 b: 70 cm / 599,- / Gå til shop

Fotografi af Mr. Jones

plakater til stuen

h: 45 b: 32 cm / 790,- / Gå til shop

Kender du ham her? Givetvis ikke. Mr. Jones var en lille mand, der tilbragte livet som bager. Han virker som en hyggelig mand, man garanteret godt kunne drikke et par flaskeøl med og have en hyggelig samtale.

Plakat med minimalistisk ur

plakater til stuen

h: 32 b: 24 cm / 590,- / Gå til shop

Enten hader du det eller også elsker du det. Personligt har jeg endnu ikke besluttet mig, men jeg hælder umiddelbart til forelskelsen. Der er et eller andet lækkert over fotoplakaten.

Måske er det symmetrien, der kun brydes af urets skæve placering, eller måske er det billedets enkle udtryk. Hvad end det er, er jeg sikker på, det kunne være en fed lille plakat at have hængende i stuen eller på kontoret for den sags skyld.

Ronchamp fotografi

plakater til stuen

h: 45 b: 32 cm / 790,- / Gå til shop

Danske Ole Konstantyner er fotografen bag dette specielle fotografi, som er en ukendt betonbygning. Farver og kontrasterne er hvad, der gør fotoplakaten interessant.

I forhold til indramning ville jeg gå efter klassisk tynd sort ramme. Hvis væggen i dit hjem er hvid, kunne en hvid ramme også være en fin mulighed.

Minimalistisk sorthvid fotografi

plakater til stuen

h: 24 b: 32 cm / 590,- / Gå til shop

Det bliver ikke meget mere minimalistisk end dette fotografi. Jeg tror vistnok, at det skal forestille nogle af de der rektangulære loftslamper, der gerne plejer at hænge på offentlige institutioner, hvorfor det i sig selv er imponerende, at fotoplakaten er pæn at se på, for det er den.

Le Corbusiers skorstenen

plakater til stuen

h: 45 b: 32 cm / 790,- / Gå til shop

Den berømte schweiziske herre Le Corbusier er arkitekten bag denne unikke skorsten, men det er ikke hr. Le Corbusiers selv, der har taget billedet. Det er igen den danske fotograf Ole Konstantyner, der har haft det store spejlrefleks fremme.

Må jeg have lov at sige, at jeg bryder mig ganske meget om fotoplakaten?

En dreng i Marokko

plakater til stuen

h: 70 b: 100 cm / 1990,- / Gå til shop

Hvis du kunne tænke dig en stor flot fotoplakat i stuen (eller på soveværelset), burde du tage et kig på dette smukke fotografi, som er taget i Atlasbjergene i Marokko, hvor en lille dreng er på vej ned ad trapperne. Hvor han skal hen, melder historien ikke noget om, men hvis du beslutter dig for at have ham hængende derhjemme, gør du klogt i at vælge en sort ramme.

Portræt af en elefant

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

Elefanten er verdens største landdyr og lige så stort et dyr, elefanten er, lige så smukt er det. Derfor vil en elefant også altid være smuk dekoration til hjemmet. Denne fotoplakat kan jeg særligt godt lide, idet den sorte baggrund agerer flot kontrast.

Plakat med sovende løve

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

En sovende løve. Behøver jeg sige mere? Størrelsen på disse fotoplakater er alle A3, hvilket gør, at de kan passe ind i næsten alle rum i boligen.

En smuk hvid påfugl

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

Det er først efter, at jeg fik øje på denne fotoplakat, at det gik op for mig, at påfugle også kan være hvide. Nå, men de er tilsyneladende også ret pæne at se på. Det jeg bedst kan lide ved dette billede, er at påfuglens fjer ligner solstråler fra den der film-opener. Hvad er det nu, filmselskabet hedder? Det er også lige meget. Du ved, hvilket jeg taler om.

Portræt af en abe

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

Man kan argumentere for, at man til dagligt støder på nok aber til at kunne finde på at hænge en hjemme i stuen. Lige netop denne abe har dog noget specielt over sig. Det er ikke helt til at sige, om den sidder og funderer, studerer en anden abe eller lige har tabt et spil abeskak. Sidstnævnte kunne godt være en mulighed, for den tager sig til hovedet.

Plakat med en sød bjørn

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 249,- / Gå til shop

Min personlige favorit er bjørnen. Den der snude kan kun skabe varme i hjemmet.

Retro plakater

Retrostilen er mere in end nogensinde, og det er på alle leder og kanter. Det bedste eksempel på at retrostilen er populær, er at du kan købe en helt nyt retrokøkken ved den dyre køkkenmager, Kvänum.

Når retrostilen trives så godt, giver det glimrende mening at pynte boligen med en retroplakat eller to. Det giver også sådan en hygge, men er ikke sikker på, om det er en opfattelse, jeg kun deler med mig selv.

Retro plakat med eksotisk palme

plakater

h: 30 b: 40 cm / 200,- / Gå til shop

Retroplakat med verdenskvinde

plakater til stuen

h: 70 b: 50 cm / 349,- / Gå til shop

En af de fedeste retroplakater jeg har kunnet opstøve er denne verdenskvinde med solbriller og den rå, men smukke natur i spejlende i glassene. Du har de klassiske runde retrosolbriller, pagehår (eller det der ligner) og den åbne mund med læbestift og flotte hvide fortænder.

I love it.

Kat med solbriller i sort og hvid

plakater til stuen

h: 42 b: 29,7 cm / 349,- / Gå til shop

Jeg hader katte, men hvis jeg skulle eje en, måtte det helt klart være denne retroplakat, hvor den lille løve må være noget i nærheden af kattefamiliens svar på Rambo. Rambokatten og verdenskvinden ville være fremragende pendanter at have hængende over sofaen eller i køkkenet, hvis du kan finde pladsen.

Never Grow Up plakaten

plakater til stuen

h: 50 b: 70 cm / 499,- / Gå til shop

Jeg har som regel ikke det store til overs for plakater med tekster, hvor det som regel er et eller andet corny citat a la “Carpe Diem”. Dog kan jeg lige nøjagtigt acceptere denne retroplakat med teksten Never Grow Up. I en verden præget af konformitet og røvsyge samfundsidealer tror jeg, at det er vigtigt dagligt at minde sig selv om, at man aldrig bør glemme sit indre legebarn.

Det er altid sundt at være på tværs og tænke skævt som lille Ivan fra lyserød stue. Når først du er blevet rigtigt moden, som samfundet dikterer, er der ingen vej tilbage.

LÆS NU:

65 bogreoler du ikke har set før

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!