Bæredygtigt bambustøj der føles evigt rart at have på

Når det kommer jeg til bæredygtighed og det i øjeblikket enorme fokus, der er på at redde klimaet for den uundgåelige dommedag, tager jeg det nok mere roligt end gennemsnittet.

Jeg er ikke af den opfattelse, at det står så slemt til, at vi alle fremover bør sætte os i en jolle og padle til arbejde, om så man bor i det vandfattige Ruhr-distrikt. Tingene går sin naturlige vej og vi mennesker skal nok nå at tilpasse os, inden Greta slår os til blods med hendes økologiske pagaj.

Jeg mener, at den eneste måde vi kan blive bedre og mere effektive ift. at følge den bæredygtige levevej, er ved teknologisk fremskridt. Og et af de fremskridt er bambustøj.

Bambustøj har i overvejende grad taget bomuldens plads, hvad angår min garderobes materialer. Og det er ikke fordi, at jeg har nogen udpræget interesse i at redde klimaet.

Næh, det er sådan set fordi, jeg elsker bambusmaterialet, som vel bedst kan beskrives som kashmirs prisvenlige fætter.

Tager du et kig på min bambuspusher, Bambustøj.dk, står det hurtigt klart, at garderobebudgettet ikke skal hæves. Snarere omvendt.

Eksempelvis har jeg en – efterhånden – stor samling af deres hvide t-shirts, hvor der er flere at vælge imellem.

Den variant jeg bedst kan lide er deres basic hvide t-shirt JBS of Denmark. Den ser sådan således ud:

Pasformen er løs, men uden at bliver gangsteragtigt. Kvaliteten er fremragende og jeg har en 6-7 stykker i fast cirkulation. Alle mine bomulds-t-shirts er stort set sat i skammekrogen, da det er som at tage en sandpapirsvest på, når først man har vænnet sig til bambusmaterialet.

Det er en øv-følelse, som når man får en rød Coca Cola, selvom man har bestilt en Zero. Eller at få et glas sødmælk, når man kun drikker skummetmælk. Sig til hvis du skal bruge flere metaforer.

Går mænd stadig med undertrøjer?

Det er jo et af livets store spørgsmål. Min grundlæggende holdning til mænd og undertrøjer har altid været, at det er noget, som hører til Frank Hvam og herrer født før 1951.

Men det kommer selvfølgelig an på, hvem man er.

En undertrøje behøver nemlig ikke at være den ærmeløse variant. Der findes også t-shirt-lignende undertrøjer, der sidder ekstra tæt op ad kroppen, som tjener helt samme funktion, nemlig at absorbere eventuel kropssved og så i øvrigt holde kroppen varmt, hvilket kan være udfordrende i den danske vinterkulde.

Jeg har selv en håndfuld moderne undertrøjer, som igen er fra JBS. De er sindssygt rare at have på, selvom jeg primært kun bruger dem, når jeg er hjemme. Og det er ret tit, da min arbejdsplads er 3 meter fra mit soveværelse.

Vejledende pris for en 2-pak ligger lige under de 300 kroner, og det må siges at være overskueligt. Men hvorfor bør man overhovedet eje en undertrøje? For var det ikke kun Frank Hvam og gamle mænd, der gik i dem?

Tjo, men som sagt ikke, når det drejer sig om denne variant. Men den helt store fordel ved undertrøjer af bambus er… … bambus!

Bambus er nemlig et materiale, som er glimrende til at regulere temperaturen. Så når du har det varmt, køler den og vice versa. Tag dén, bomuld!

Kan bambus det hele?

Nej, ikke helt, men det er faktisk tæt på. For eksempel har jeg set flere modehuse, som er begyndt at lave jakkesæt af bambus. Og det betyder jo blot, at bambus på et eller andet tidspunkt kommer til at dominere de fleste mænds garderober.

Personligt holder jeg mig til udvalget fra omtalte bambuspusher, hvor jeg er særligt glad for deres bambus hoodies og hele outfits, der ikke overraskende er voldsomt behagelige at have på. Og jeg går faktisk ikke i ret meget andet, da jeg som selvstændig ikke er tvunget til at følge en pinefuld dresscode.

Hvis du er interesseret i at lære mere om bambus som bæredygtigt materiale, har jeg skrevet en artikel lige her, som belyser emnet.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!