Har du været på Azorerne? Garanteret ikke. For har du overhovedet hørt om Azorerne? Muligvis.

Faktum er dog, at Azorerne på mange måder stadig er en hemmelig, grøn oase i midten af intetheden i Atlanterhavet. Vi var så heldige at besøge Azorerne, som i øvrigt består af hele ni øer, hvorfor en rejse til Azorerne kan byde på mange forskellige oplevelser alt efter hvilken ø, man vælger.

For de fleste går turen til São Miguel, som er den største ø med ‘øhovedstaden’ Ponta Delgada. Vi besøgte ‘desværre’ kun São Miguel, men det var til gengæld også nok til at få en uforglemmelig oplevelse.

Hvorfor er Azorerne en fantastisk rejsedestination?

Det korte svar er, at der ikke findes andre steder i verden som rigtigt kan sammenlignes med Azorerne. Den bedste måde at beskrive Azorerne er verdens største (og smukkeste) botaniske have. For det føles vitterligt som om, at hele øen er én stor botanisk have, som er passet og plejet af 10.000 gartnere.

Den fascinerende sandhed er dog den, at der ikke er nogen gartnere. Her på øerne har naturen sin helt egen evne til at få det hele til at fremstå chokerende veltrimmet. Gud, hvor er der smukt.

Hvad laver man på Azorerne?

Man værdsætter livet. Følelsen af at være på Azorerne er ret unik. Det er speciel følelse af frihed, man får. Jeg tror, det har lidt at gøre med tanken om, at man opholder sig på en frodig vulkanø med flere tusinde kilometer til fastlandet. Det er det tætteste, du kommer på Hawaii, men måske endda bedre.

Her har du nemlig ikke fulde amerikanere eller turisme på et ucharmerende, kommercielt niveau. Det er ganske nyt, at der er overhovedet er begyndt at komme turister på Azorerne. Vi skal nemlig ikke længere tilbage end 2015, hvor det kun var det portugisiske flyselskab, Tap Air, som havde monopol på afgange til Azorerne. Og det gjorde det noget mere bøvlet at besøge øerne.

Det blev der lavet om på selvsamme år, hvor der blev åbnet for sluserne for lavprisselskaber som Ryan Air og EasyJet. Nu er der direkte afgange for adskillige europæiske storbyer og endda amerikanske.

Det primære man foretager sig på Azorerne er at suge naturen dybt ned i lungerne. Den friske luft er uden sidestykke.

Vi havde fire dage på São Miguel, hvor vi mere eller mindre tog en tur hele vejen rundt med relevante stop. Det kom der fire videoer ud af, som du kan se lige her.

Vi laver nemlig YouTube videoer, hvor vi er bosat i Portugal. For at få det bedste billede af São Miguel, bør du se videoerne i kronologisk rækkefølge.

Hvordan og hvorledes med hotel og ophold?

Det er meget tydeligt, at Azorerne ikke har været vant til store mængder af turister. Derfor er det også sparsomt med spændende hoteller. Der er selvfølgelig et par stykker, men grundlæggende er Airbnbs at foretrække.

Vi boede på denne mega hyggelige Airbnb lige ned til vulkansøen ved Sete Cidades, som helt klart er øens smukkeste sted. Det bliver ikke vildere og faktiske var netop denne samling af vulkaner årsagen til, at vi tog til Azorerne.

Hvis du ikke har booket via Airbnb før, kan du oprette en profil via dette link og få 300 kroner i rabat på din første booking.

Hvis du insisterer på at bo på et hotel kan jeg anbefale det charmerende hotel, Furnas Boutique Hotel Thermal & Spa, som har en stor udendørspool, hvor vandet kommer fra et naturligt hot spring. Det er en ret unik oplevelse og hele området er præget af smukke gejsere, der oser store hvide skyer 24 timer i døgnet. Vi boede selv på dette hotel og selvom værelserne var en anelse slidte, var det en glimrende sted med en fin restaurant og gode generelle faciliteter.

Min kæreste og jeg vender tilbage til Azorerne her i 2020, hvorfor du bør holde dig opdateret med vores YouTube kanal, Stay Classy Vlog, hvor videoerne lægges op. Har du en generel interesse i Portugal i det hele taget, har vi over 200 videoer fra rundt omkring i dette smukke land.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!