Kan du klæde dig i street wear og samtidig være classy?

Mmmmm ja. Det kan du faktisk godt.

Inden jeg kommer alt for godt i gang med min sædvanlige argumentation, vil jeg dog først påpege, at jeg ikke altid har delt denne holdning.

Men hvad er det, man plejer at sige? Man har et standpunkt til man tager et nyt.

Street wear og classiness – hvordan hænger det lige sammen?

Det kan muligvis være svært at gennemskue. Det er dog kun, hvis din definition af classiness er dyre drenge med modelhår i stramme italienske jakkesæt.

Det at være classy kan være mange ting.

Vi kan bruge biler som analogi. Er det kun Bentleys og Rolls Royces, der er classy? Det mener jeg bestemt ikke, nej.

Om end en Bentley Continental GT er en af verdens mest classy biler, ville det være blasfemisk at afvise en kategorisering af Maserati Granturismo, Mercedes-AMG G63 eller Pagani Zonda som elegant og classy.

Det er ligesom med kvinder. De kan være sexede på den frække måde. Den søde måde. Den uskyldige måde. Den provokerende måde. Du forstår, hvad jeg mener.

Til gengæld er det vigtigt,

at outfittet hænger sammen.

Gør det ikke det, kan du nok regne ud, at det bliver svært at opretholde et classy niveau.

Er du model, Joen?

Nej, det kan jeg ikke påstå. Det ville for eksempel være blasfemi.

Ikke desto mindre har min venlige kæreste, Amalie, taget et par billeder af mig, hvor jeg figurerer i street wear for ligesom at vise, hvordan det kan gøres på en classy måde.

Vigtigt at notere sig er, at jeg ikke kører street wear fra top til tå i alle outfits. Det er nemlig ikke noget problem at blande street wear med andre genrer.

Lad mig give et eksempel.

file trøje

Hurtigt modeltip: kig gerne op, ned eller til en af siderne, når der tages billeder.

FILA er tilbage

Kan du huske FILA? Selvfølgelig kan du det.

I hvert fald hvis du var barn i halvfemserne. Dengang var FILA nemlig et af de rigtigt cool mærker, som helt automatisk gav street cred, hvor end du befandt dig.

Og ved du hvad? Jeg synes faktisk, at det holder den dag i dag. Også selvom modetendenserne i øjeblikket er stærkt inspireret af halvfemsermoden.

I dette outfit valgte jeg at smide en klassisk hvid FILA trøje ind i en klassisk opsætning med blå chinos, grå sejlersko og en quiltet vest. Det synes jeg fungerer ret godt.

FILA trøje / 499 / Gå til shop

Modeltip #2: vesten/jakken over skulderen giver bonuspoint blandt hunkønnet.

Endnu mere FILA.

Der er mere FILA på menuen. FILA er nemlig ganske synonymt med street wear i klassisk forstand.

Her poserer jeg foran Puente Nuevo, som ligger en times kørsel fra paradiset, Marbella, hvor den sommerlige garderobe naturligvis er taget i brug.

Outfittet er et glimrende eksempel på, hvordan street wear kan gennemsyre et outfit fra top til tå, samtidig med at der holdes en stilren linje. Jeg kan personligt godt lide, at holde outfittet enkelt, men uden at det bliver kedeligt.

Outfittet bygger på FILA’s klassiske baseball T-shirt, hvide denimshorts og cremehvide Chuck Taylors fra Converse. Det er både enkelt og råt.

Du får lige et modelfoto mere.

Modeltop #3: kig skråt ned til siden. Det gør din positur ekstra flatterende.

FILA T-shirt / 299 / Gå til shop

Husk altid på det gyldne råd, at et par shorts altid skal slutte over knæet. Der findes kun ét eksempel, hvor lange shorts er godkendt, og det er, når du befinder dig på et surfbræt. End of discussion.

Stengrå sneakers i et stenet landskab

Vil du høre en ikke-hemmelighed? Jeg elsker sneakers. Og hvilken mand gør i øvrigt ikke?

Det der gør lige netop sneakers interessante er, at det er den type sko, som findes i flest forskellige designs. Der findes sporty, afslappede, fine, dyre, billige og klassiske sneakers.

Jeg kan personligt godt lide de klassiske sneakers, hvor den stilrene minimalisme skinner igennem. Vil du se et eksempel herpå?

går sneakers jack jones

What’s not to love? Svar mig lige!?!

Den smukke omkringliggende natur er El Torcal, som muligvis er Europa’s mest unikke sted.

Stilrene sneakers / 699 / Gå til shop

Denne model er en fornem illustration af minimalistiske sneakers, der kan bruges til næsten hvilket som helst outfit. Du kan bruge dem i et fuldblods-street-wear-outfit og du kan bruge dem til et gråt jakkesæt (not even kidding). Det er netop dét, der gør sneakers til det mest populære fodtøj blandt mænd.

Hvor er skoene fra, kunne du måske være interesseret i at vide?

Jack & Jones. Jep, that’s right.

Tøjmærket som ellers altid har været loyal repræsentant for det mindre elegante borgerskab. Her kan jeg passende referere til Jack & Jones’ langvarige sponsorat af Mikkel Kessler. Intet ondt om Mikkel, men han har aldrig været ambassadør for den stilfulde herremode.

Nå, anyway. Min pointe er sådan set blot, at Jack & Jones har lavet en 180 graders skarp uvending. Dette par sneakers er nemlig ikke noget enkeltstående tilfælde. Over hele linjen ser det forbavsende godt ud, må jeg nok erkende.

Street wear når det er rigtigt street

Hvis du har fulgt mig her på Stayclassy.dk de sidste par år, ville du vide, at jeg altid har snakket varmt om den klassiske og elegante herremode, hvor mærker som især Ralph Lauren har været toneangivende for indholdet.

I dag ser min opfattelse lidt anderledes ud.

Jeg er stadig tilhænger af Ralph Lauren, men det kan også blive for ensidigt. Hvis dét er det eneste rigtige at iklæde sig, ender det jo med, at vi alle går rundt og ligner en flok lemmings med “se-mig-min-far-er-advokat-og-jeg-får-altid-min-vilje” tatoveret i panden.

Og sådan synes jeg faktisk, det har været i nogle år efterhånden. Derfor mener jeg, at vi i højere grad skal i gang med at eksperimentere på egen hånd, så længe der er mening med galskaben.

Følgende outfit er en af mine seneste eksperimenter, hvor jeg har taget et par hullede jeans på med en rå hoodie med katterivemærker (eksempel herpå kan du se nederst ved håndvarmerlommen.

styled herretøj

Ripped hoodie fra Urban Classics / 349 / Gå til shop

For at holde street wear outfittet i skak har jeg valgt at smide min i øvrigt helt nye bomberjakke fra Massimo Dutti udenpå. Bomberjakken har den funktion, at der ikke går direkte autonom i den.

Det der med hullede jeans er ikke så dumt igen

Det er lidt den konklusion, jeg er nået frem til.

Jeg synes nemlig, at det sådan set ser stilet nok ud, hvis blot du formår at holde den røde tråd. På følgende billede er det igen mine Chuck Taylors, der er på spil. Og de arbejder jo glimrende sammen med de hullede jeans.

hullede jeans mænd

Hullede jeans fra Jack & Jones / 599 / Gå til shop

Så ja, min konklusion er, at street wear på ingen måde er for street til at være classy. Hvis blot du er i stand til at holde outfittet stilrent, hvor der ikke er for megen diversitet i tøjdelene, er der ingen ko på isen.

Samtligt street wear her i artiklen har jeg fundet på Styled, som netop specialiserer sig i street wear til mænd.

Hvad er din holdning til street wear? Og hvad synes du om mine outfits? Er du tilhænger? Modstander? Smid lige en kommentar.