Guide til mænds skægpleje

Har du skæg i ansigtet? Så har du måske interesse i at læse med, da jeg har været så elskværdig at lave en i øvrigt ret simpel guide til skægpleje for mænd.

Nu siger jeg mænd, men det skal selvfølgelig ikke forstås på den kønsdiskriminerende måde. Er du kvinde med lidt kraftig dun på overlæben, skulle rådene nemlig være mindst lige så gode.

Nå, spøg til side og lad mig i stedet komme lynhurtigt til pointen.

Det viser sig nemlig, at det der med skægpleje er et relativt ukendt emne for mænd, da tanken ganske enkelt ikke har strejfet mange af dem.

Hvorfor overhovedet bruge tid på skægpleje?

Jeg synes, det er et relevant spørgsmål, der fortjener et svar. For næsten samme spørgsmål stiller jeg min kæreste, når jeg ser hende gå rundt med en eller anden sort ansigtsmaske, “der er sprængfyldt med magiske agurkevitaminer”.

HVAD ER MENINGEN?

Mens der helt sikkert findes mange vanvittige opfindelser i form af skønhedsprodukter til kvinder, så er skægpleje for mænd ret legit.

Faktisk er der videnskabelig dokumentation for, at pleje af hår og skæg virker efter hensigten, såfremt det naturligvis er de rigtige produkter.

Idéen med skægpleje er nemlig, at man ikke bare forlænger skæggets levetid, men også forbedrer skæggets udseende.

Ved brug af de rigtige produkter er det muligt at holde skægget prægtigt og frodigt. Effekten af skægpleje kommer i særdeleshed mænd med ekstra stort skæg til gode.

Det giver også lidt sig selv at spidserne på et 15 centimeter “gammelt” skæg har brug for ekstra meget assistance for at holde sig ungt og flot.

Skægpleje er en billig fornøjelse

Det kan det i hvert fald være, men jeg er sikker på, at der er fine muligheder for at købe sig fattig i organiske væsker, der er dyrket af jomfrukvinder på en vestvendt veganerplantage i det sydlige Marokko.

Okay, måske er det lidt for kreativt gætværk.

Der er til gengæld ikke noget gætteri involveret, hvad angår den billige skægplejeløsning, der, til din orientering, gør et glimrende stykke arbejde i at holde skægget sundt og vitalt.

Fordi du fortjener det.

Som du måske allerede har luret, er det Matas, der haft mænd i hvide kitteldragter på arbejde, hvor resultatet er blevet en serie af lækre skægplejeprodukter.

Jeg har taget et billede.

guide til skægpleje

Matas Men er sjovt nok for mænd. Og helst mænd der har ansigtet fyldt med prægtig skægvækst.

Det du skal bruge for at pleje dit skæg på et optimalt niveau er følgende:

  1. Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo

  2. Matas Men 2-in-1 Beard Moisturizer

  3. Matas Men Beard Oil

Tre ting. That’s it.

STEP 1:

Du starter med 2-in-1 Beard Shampoo (gøres gerne hver dag)
guide til skægpleje

Det nemmeste er nok at bruge shampooen som det sidste i badet. Jeg hader nemlig at skylle skægget i håndvasken. Det er så akavet.

Instruktion:

Nå, men du bruger shampooen nøjagtigt, som du bruger din normale shampoo. Denne gang er det bare skægget, der står for skud.

Når shampooen skummer på den lækre måde, lader du det lige sidde i et minuts side, så skægget får rigtigt lov til at absorbere.

Herefter skyller du skægget med det rindende vand. Nemt.dk.

FUN FACT: Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo giver glans til dit nydelige skæg.

STEP 2:

Det er tid til Moisturizeren (gøres gerne hver dag)
guide til skægpleje

Efter at have vasket skægget med shampoo og i øvrigt tørret resten af kroppen efter et forhåbentligt dejligt varmt brusebad, griber du efter 2-in-1 Beard Moisturizeren.

Hvorfor? Jo, for den har nemlig helt særlige evner til at blødgøre og pleje skægget som følge af kombinationen E-Vitamin, Provitamin B5 og Trehalose.

Instruktion:

Uden at række ned på din intelligens tillader jeg mig lige at instruere dig i, hvordan moisturizeren bruges.

Det er ret nemt, ja, men det er altså vigtigt, at du får masseret væsken godt ind i skægget og helt ind til huden, da huden også fugtiggøres og dermed plejer skægrødderne.

Mængden afhænger af, hvor meget skæg du har, så den del af manualen må du selv finde en løsning på.

STEP 3:

Beard Oil tages i brug, men…
guide til skægpleje

Det er ikke noget, du behøver gør hver dag, da 2-in-1 Beard Moisturizeren tjener lidt det samme formål. Samtidig er det også skægolie, hvilket betyder, at effekten er af længerevarende karakter.

Jeg gnubber gerne et par dråber olie i skægget et par gange om ugen, så glansen fra shampooen holdes endnu bedre ved lige. I sidste ende er det dog op til dig selv, hvor meget du vil give den gas.

I forhold til selve vedligeholdelsen af skæggets længde, plejer jeg at trimme og skrabe, inden jeg går i gang med mit skægplejeritual. Der er nemlig ingen grund til at pleje skæg, der alligevel skal fjernes.

Du sagde noget med, at det var billigt?

Ja, inden vi slutter af, må jeg hellere give et overblik over udgifterne forbundet med sådan en omgang skægpleje.

I alt: 229,85 kroner

 

Plejer du dit skæg? Ja/nej? Hvis nej, hvorfor? Bidrag gerne med en kommentar.

LÆS NU:

26 billige vinterjakker til mænd