I den moderne verden er der umådeligt mange måder for mænd og kvinder, som lever en bestemt livsstil, at vise deres ekstravagance og luksus frem – fra hvad de vælger at bruge penge på og den måde, de vælger at gå ud i verden på. Selvom mænd nok aldrig vil kunne opnå det samme sociale pres, som kvinder føler fra makeup- og tøjindustrien, så er der stadig kommet flere åbenlyse områder, hvor mænd har mulighed for at vise deres rigdom og prestige frem. 

Et af de steder, som vi oftest associerer med mandlig rigdom og overklassehed er i spilleverden – i sidste ende, så skal du have en god og stærk økonomi, for aktivt at kunne deltage i pengespil, og dette har også oftest været her, at mænd har kunne flexe med deres økonomiske muskler. Samtidigt har spil også været et af menneskets ældste underholdningselementer, og selvom det i dag er blevet nemmere for folk at få én på opleveren med online spil og lignende, så er der stadig mange, som i dag associerer spil med luksus. Hvis spilverden lyder som en luksus, du godt kunne tænke dig at lære mere om, så kan du for eksempel kigge efter de mest populære jackpot spillemaskiner i Danmark. Der er i hvert fald masser af muligheder for at nyde den luksus form, hvis du har økonomien til det.

Beklædningsgenstande – jakketsættet, habitten og lakskoen

Forfængelighed er måske ikke det første, som folk associerer med maskulin luksus. En af grundene til dette er øjensynligt den tidligere nævnte makeup- og tøjindustris ferme greb om femininiteten og kvindelighed, som har regeret i mange år. I ledtog hertil har disse industrier dermed samtidigt skubbet den maskuline forfængelighed længere og længere væk. 

Af samme grund ser vi f.eks. til award shows og større begivenheder, med nogle af verdens mest prestigefyldte og rige mennesker, at kvindernes tøj skal granskes og bedømmes ned til mindste detalje, mens de fleste mænd er i stand til at slippe af sted med det samme tøj, de har haft på masser af gange. 

På trods af dette, er der dog også muligheder for mænd, som gerne vil gøre lidt ekstra ud af sig selv, at vise sig frem i luksus tøj; blandt andet har vi tidligere skrevet en artikel omkring det pæne jakkesæt. 

Jakkesættet er ikke en lige så prangende måde at vise sin luksuriøse livsstil frem som de andre to måder, vi har beskrevet her, men jakkesæt kan hurtigt komme til at koste utroligt mange penge, hvis det skal laves i de bedste materialer og af de dygtigste skræddere. Desuden associerer vi helt instinktivt jakkesættet med vigtige mænd i toppen af fødekæden, som har rigeligt med penge og som derfor vælger at prioritere luksuriøst tøj, selvom det ikke nødvendigvis skriger “luksus” lige så kraftigt som designer kjoler eller luksusbiler. Og netop af denne grund, er den stille luksus nærmest den mest prestigefyldte måde at vise sin luksus frem på som mand.  

Luksusbilen med alt det ekstra udstyr

Og dermed kommer vi til det sidste punkt; jakkesættets diametrale modsætning, som dog alligevel tit går hånd i hånd med førstnævnte – og også et af de luksus elementer, som vi oftest associerer med prestigefyldte mænd, nemlig bilen. Og ikke bare hvilken som helst bil; rettere, dyre luksusbiler. En af grundene til, at dyre biler skriger luksus, er fordi de oftest er en dårlig investering på sigt, modsat andre dyre ting, såsom samlegenstande eller ejendomme. Bilen mister sin værdi, nærmest fra du har sat dig ind i den første gang, og derfor vil de dyreste biler oftest kun blive kørt af mænd, som har rum i økonomien til at se bilerne som et underholdende eller flot køb, intet mere – nærmest penge ud af (bil)vinduet. 

I 2011 blev der foretaget en undersøgelse, som på baggrund af næsten en halv million bilsøgninger viste, at mænd (modsat kvinder) oftest søgte efter dyrere og mere luksuriøse bilmodeller, hvorimod kvinder brugte hovedet og ledte efter mere praktiske løsninger, som passede til deres familieliv, eller som var i den billigere prisklasse. 

Hvad end du er en mand, som markerer sin luksuriøse livsstil stille gennem tøjvalg, eller vælger at råbe til hele verden, at du er toppen af poppen ved at bruge penge på spil eller dyre biler, så er der ingen tvivl om, at verden nok skal forstå budskabet. 

Følger du mig på Instagram? Det bør du nemlig!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk)

Min kæreste og jeg har YouTube kanal, hvor vi rejser verden rundt! Husk at subscribe!