Riva Aquarama – beskeden superluksus

Ugens båd har de seneste to uger været sværvægtere fra den helt dyre klasse. Tunge drenge til tocifrede millionbeløb i den høje ende af skalaen. Denne uges båd er den diametrale modsætning, hvad angår størrelse og pris. Det er nemlig en lille fyr på 33 fod, men selvom størrelsen ikke er overvældende, repræsenterer båden stadig det, jeg kalder beskeden superluksus.

Hvis læseren er en connoisseur, har han allerede gættet rigtigt. Det er nemlig en Riva Aquaram, som er velkendt for sit luksuriøse og retroagtige design.

Riva Aquarama har været bygget siden starten af 60erne, så det er bestemt ikke fordi, at det er bare et moderne skibsværft, der synes, det kunne være sjovt at lave wannabe-både i retrodesign. Riva Aquarama er the real deal, hvilket man i øvrigt også får lov til at betale for!

elegant speedbåd i træ

Overdådig luksus, men uden at være kvalmende russisk.

elegant speedbåd i træ

Riva Aquarama er udført i de bedste materialer, hvilket det blotte øje i øvrigt også nemt kan spotte.

elegant speedbåd i træ

Instrumentbrættet minder om det, man finder i en Rolls Royce Silver Cloud serie 3. Helvedes elegant!

elegant speedbåd i træ

Riva Aquarama er ideel til en dagsudflugt med fruen eller et par gode venner. Længere tid gider man heller ikke være på vandet, vel?

Aquaramaens design er efter min mening et godt gammeldags trettental værd. Det er underspillet, men ikke overgjort. Det er classy, men ikke sassy.

Som tidligere nævnt er sejlende superluksus heller ikke gratis. En Aquarama fra 2013 koster nemlig 565.000 euro, hvilket svarer til godt 4.3 millioner kroner. Det er efter min mening en ganske vanvittig pris, når man kigger på alternativerne. Man kan eksempelvis få en splinterny Azimut Atlantis 50, hvis man spytter et par hundrede tusinde oven i.

Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge. Dog har det også noget at gøre med, at Aquaramaen er en limited edition. Der bygges nemlig kun et par hundrede eksemplarer af dem.