Rejseguide til Fodboldhipsteren: Disse Fodboldbyer Skal Du Besøge

En af de bedste måder at opleve kulturer, traditioner og atmosfærer i forskellige byer verden over, er ved at overvære en fodboldkamp fra tribunerne på det lokale stadion.

Fodbold er verdens mest populære sportsgren og har den fantastiske egenskab, at den bringer mennesker og hele samfund sammen på tværs af byer, regioner og landegrænser. Stemningen på et stadion kan fortælle dig en hel del omkring byens sjæl. Vi tager her et kig på et par af de mest medrivende stadions.

Kilde: Pexels 

Superclásico i Buenos Aires, Argentina

Man kan godt argumentere for, at det der måske er det eneste, der reelt betyder noget for befolkningen i den argentinske hovedstad er fodbold. Hele 16 professionelle klubber råder den sydamerikanske metropol over, hvoraf de fem største klubber i byen er Boca Juniors, River Plate, San Lorenzo, Racing og Independiente.

Så hvis du er god med en GPS, kan du nemt bruge en hel weekend på at bevæge dig rundt til de forskellige stadions og suge stemningen til dig. Alle klubberne har en enorm og ekstremt passioneret fanklub tilknyttet, men den største kamp er uden tvivl Boca Juniors mod River Plate også kendt som Superclásico.

Det er et sandt derby, som er kendt verden over for at være et af de mest intense opgør overhovedet i fodboldverdenen. Alt går i stå i Argentina, når der spilles Superclásico, og nyhederne omhandler stort set ikke andet fra to uger før til to uger efter kampen.

Uanset om du formår at skaffe billetter til Boca Juniors hjemmebane La Bombonera eller River Plates Monumental de Núñez, kan du derfor være sikker på en oplevelse for livet.

Eibar 1-0 Leganes 2018” – (CC BY-SA 4.0) by Miguelazo84

Eibar, Spanien

Et af de mere overraskende stadions på listen, som du skal opleve er Ipurua Stadium, der ligger i den baskiske by Eibar. Det er med sine 7000 tilskuerpladser et af de mindste stadions i de bedste fem rækker i Europa, og er på samme tid et af de mest stemningsfyldte.

Stadionet er ofte indhyllet i tåge, der kommer fra de smukke bakker omkring stadion, hvilket giver stedet en meget specifik atmosfære. På trods af klubbens ydmyge størrelse, har de fleste hold det dog svært på denne bane, hvor Sevilla blandt andre tidligere på sæsonen måtte sande et 3-2 nederlag.

Eibar har således fået en godkendt start på sæsonen, men ligger dog stadig i enden af top-10 i La Liga, da de selvfølgelig også har haft nogle svære kampe med store nederlag, men klubben vil helt sikkert kæmpe til det sidste for at komme så højt op som muligt, og de ligger da også til at ende i top-10, hvis man kigger på følgende fodboldbetting odds, hvor de har odds 3.60.

Så de er i hvertfald stadig med til at gøre turneringen spændende og kan stadig true modstanderne med gode resultater. Ipurua kan nemlig grundet sin lille størrelse og medrivende fans virke meget intimiderende for modstanderholdet, og chancen for at se superstjerner som Messi og Hazard helt tæt på, giver en helt unik oplevelse. Hjemmeholdet bliver på stadion nemlig båret frem af det larmende publikum ført an af fanklubben Eskozia La Brava (Skotland de modige), og før- og efterfesterne er ligeså livlige som kampen selv.

Øl og den stærke lokale likør Orujo flyder her i lange baner, ligesom jokesene fra de glade og gæstfrie lokale. Der bor knap 30.000 mennesker i byen, som hurtigt kan opleves på et par timer. Du kan derfor vælge at bo i enten San Sebastián eller Bilbao, som begge er en time væk med bus eller tog.

Så hvis du gerne vil se en kamp med lidt mere stemning, end hvad du normalt er vant til kunne en tur til Buenos Aires eller Eibar være et godt bud.