Mad & Drikke

Kom i julestemning med en glutenfri kage fyldt med chokolade

Jeg vil gerne lige dele denne lækre opskrift på en glutenfri kage fyldt med chokolade. Godt nok er det en julekage, men den kan spises året rundt.

Kagen bagte jeg i julen 2016, af den grund, at julen har det med at være hård for mig og min søde tand.

Julen er som bekendt en højtid, der byder på talrige sammenkomster og arrangementer.

Det er skønt.

Men når man ikke spiser gluten, kan det være hårdt at kigge i kagekrukken og på alt det lækre konfekt, alle de andre sidder og smovser i sig.

Med denne skønne opskrift kan misundelsen blive fortid.

Her er nemlig en ægte julekage, der ikke giver dig ondt i maven, men som bringer julehygge og glæde ind i dit kageglade sind.

Den er proppet med lækker glutenfri chokolade, der smelter på tungen, og som er perfekt til at servere på en adventssøndag eller en helt almindelig gråvejrsdag som i dag.

Du kan ikke smage, at det er en glutenfri kage, hvilket er hele idéen. Kage der smager sundt, smager nemlig ad helvedes til.

glutenfri julekage

Læs opskriften på glutenfri kage her eller se videoen øverst i artiklen

Ingredienser:

  • 150 g hvid chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g mandler/mandelmel
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kokosolie

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Blend mandlerne til mandelmel sammen med krydderierne.
  3. Hak mælkechokoladen groft.
  4. Smelt smør og hvid chokolade over et vandbad.
  5. Tag en springform og smør bunden samt siderne ind i kokosolien, så kagen ikke sidder fast.
  6. Pisk æg og sukker sammen til en skummende og fyldig masse.
  7. Dernæst tilsættes den varme, hvid-chokolade-smørmasse under omrøring.
  8. Tilsæt blandingen med mandelmel og krydderier indtil dejen er ensartet.
  9. Vend til sidst med blide bevægelser chokoladen ind i dejen.
  10. Kagen skal bage i ca 35 minutter.
  11. Jeg river 30 gram chokolade over kagen, lige når den er kommet ud af ovnen. Der er den nemlig så varm, at chokoladen smelter.
  12. Pynt evt. af med 3 spiseskefulde hakkede mandler eller revet økologisk appelsinskal.

Servér kagen med creme fraiche og gløgg i dag eller på en kold regnvejrsdag i striktrøje og sutsko.

glutenfri julekage med chokolade

Nammenam, ikk’?

Amalie Rohde Willumsen

Amalie Rohde Willumsen

STAY YUMMY KOK
Jeg elsker flødeboller og italiensk vin, men jeg må ikke spise noget af det.

Skriv et svar