Det er sæson for festivaller og i skrivende stund er det Aarhus-festivalen Northside, der leverer musikalsk underholdning til festglade for ikke at tale om tørstige mennesker. Selvom det er musikken, der tiltrækker, er det ikke det eneste område, der skal bruges tid og energi på. Festival og mode spiller nemlig også en ret vigtig rolle. At klæde sig lækkert til en festival hører til musikken og den gode stemning, der netop er kendetegnende for sådanne arrangementer.

Festival og mode kan være mange ting og til forskel for den almindelige herremode uden for festivalspladserne, er der langt friere rammer i forhold til, hvad man kan tillade sig at iklæde sig. Til festivalen kan du klæde dig ud, som var det en halloweenfest, du skulle til. Du kan også tillade dig at eksperimentere på et langt højere niveau.

Festival og mode bygger på kreativitet og ikke et mainstream “Chanel-kodeks” forstået på den måde, at der ikke nødvendigvis er trendy og ikke-trendy. I stedet er der “wauw, det er cool dét der” eller “lolda – hva’ har han gang i ham der?”. Jeg har fundet en håndfuld outfits, der hver især har sin egen charme. Der er både det sjove, det almindelige, det seriøse, det cool, det gennemførte og hipsterfestivalsoutfittet.

Vælger du dem alle, kan du betragte denne artikel som pakkeliste til festivalen. Det burde også være mere end rigeligt til Roskilde festival, hvis du har i sinde at dukke op på førstedagen.

Det sjove festivalsoutfit

festival og mode

Oppustelig jockey / 369 / Find kostumet her

Der er ikke nogen vej udenom. Til festivalen er der altid plads til spas og barnlig opførsel uanset alder. Derfor skal du heller ikke være bleg for at hoppe i et latterligt kostume a la denne oppustelige jockey. I forhold til de praktiske omstændigheder tør jeg ikke udtale mig om netop dette kostume, men det er nok altid en god idé at vælge et kostume, som ikke er alt for kompliceret at manøvrere med i forhold til de som oftest hyppige toiletbesøg som følge af alt for mange lunkne dåseøl.

Hipsterfestivalsoutfittet

festival og mode

Sort hipsterhat / 299 / Find hatten her

festival og mode

Brune Jeepers Peepers solbriller / 199 / Find dem her

festival og mode

Blomstret Billabong sommerskjorte / 499 / Find den her

festival og mode

Klassiske sorte shorts / 249 / Find dem her
festival og mode

Sandfarvede chelseastøvler / 1095 / Find dem her
festival og mode Sort Royal RepubliQ rygsæk / 1295 / Find den her
festival og mode Klassisk hipsterarmbånd / 199 / Find det her

Vi er alle bekendt med hele hipsterbegrebet og jeg tror egentligt også, at de fleste har en holdning til de hersens hipstere. Nogle sikkert mindre positive end andre. Personligt har jeg altid moret mig over de helt inkarnerede hipstere, der går en smule for vidt mht. outfittet. Alligevel synes jeg det er en dejlig del af København, for hvem holder ikke af god underholdning?

Til festivalen er det overskruede hipsteroutfit særdeles velegnet, da den der hipstervibe generelt harmonerer godt med festivaller. Jeg har nøje sammensat ovenstående hipsterfestivalsoutfit, hvor kombinationen af hat, solbriller armbånd og rygsæk udgør en smuk symbiose, der vil få enhver hipster til at vende sig om på gaden i ren og skær begejstring, men også misundelse.

Der er selvfølgelig talrige udklædningsmuligheder, hvis målet er at være en ægte festivalshipster. Hvis du har interesse i at overgøre hipsteroutfittet, kan du passende tilføje en håndfuld forskellige armbånd. Har du en masse tatoveringer? Even better.

Prepare to own the festival.

Det almindelige festivalsoutfit

Selvom festivaller for mange er et slags hallpass til at skeje ud og opføre sig ganske uacceptabelt, er det ikke alle, der holder af at klæde sig unikt. Jeg kan i hvert fald huske, at jeg på mine i alt to tilstedeværelser på Roskilde Festival i hhv. ’10 og ’11 havde brug for enkelte dage, hvor jeg ikke var frivillig (og lejlighedsvis ufrivillig) pauseklovn.

Derfor er et helt almindeligt festivalsoutfit en selvsagt nødvendighed, men hvordan kan sådan et outfit se ud? Jeg har lavet et enkelt eksempel.

festival og mode

Ovale Ray Ban solbriller / 1095 / Find dem herfestival og mode

Lacoste / 349 / Find den her
festival og mode

Billige beige shorts / 249 / Find dem her

festival og mode

Billige blå sneakers / 149 / Find dem her

Bare fordi det er et almindeligt festivalsoutfit, behøver det ikke være røvsygt. Det kan sagtens være stilet, uden at folk vender sig om efter dig. Dette outfit spiller på de blå tangenter med sko, t-shirt og sågar solbrilleglas i denne farve. Det bliver dog ikke for meget af det gode, da et par klassiske beige shorts bryder smølfeuniformen og som neutral kontrast.

Et almindeligt festivalsoutfit kan sagtens gøres billigt, som du kan se på. På baggrund af personlig erfaring ved jeg, at det sjældent er en god idé at tage til abefest i sit dyre tøj. Det bliver ganske enkelt ødelagt. Alligevel har jeg inkluderet et par lækre Ray Ban solbriller, men det er kun fordi, at det er vigtigt at passe på UV-strålerne. Det har intet at gøre med, at sådan et par tilføjer et eksklusivt touch til outfittets helhedsindtryk.

Det seriøse festivalsoutfit

Hvad er et seriøst festivalsoutfit lige, tænker du måske? Det er et outfit, hvor man forventes at blive taget seriøst. Hvor det forventes, at kvinderne kigger sultne efter en. Sådan et outfit involverer klassiske bad boy-elementer, hvor læderjakken naturligvis er at finde.
festival og mode

Sort quiltet læderjakke / 2695 / Find den her

festival og mode

Billig hvid Kiomi t-shirt / 79 / Find den her

festival og mode

Slidte blå denim shorts / 249 / Find dem her

festival og mode

Sorte sneakers af flettet læder / 2095 / Find dem her

Efter min mening går dette outfit op i en højere enhed, hvor læderjakke og sneakers er den røde tråd. En herre der iklæder sig det seriøse festivalsoutfit, tager i højere grad sig selv seriøst med en klar forventning om at lægge hunkøn efter hunkøn ned. Dette outfit er som oftest akkompagneret af et modelansigt med veltrimmet skægskubbe, pæne behårede ben og et karismatisk adamsæble.

Er det noget, du kan leve op til?

Det cool festivalsoutfit

Vi er nået til det cool festivalsoutfit, som selvfølgelig er cool ved at skille sig ud på en cool måde. Lyder det ikke pretty cool? Jeg har skræddersyet et ret cool outfit, hvis jeg selv skal sige det, som bygger på det, man kalder mix and match. Det er spraglede elementer, der er sat sammen, men med en vis sammenhæng mellem farverne.

Dette outfit bygger på en hvid grunder, der suppleres af en række forskellige pangfarver. Jeg synes, det er pretty fucking cool.

Hva’ siger du?
festival og mode

Kerbholz solbriller af træ / 1115 / Find dem her

festival og mode

Hahaha sweatjakke / 299 / Find den her

festival og mode

Hvid blomstret t-shirt / 149 / Find t-shirten her

festival og mode

Hvide shorts med pizzaslice / 149 / Find dem her

festival og mode

Unikke grå sneakers / 1295 / Find dem her

Du kan være stensikker på at få en hel del opmærksomhed, hvis du iklæder dig ovenstående outfit. Det største problem ved dette outfit er dog, at det formentligt er møgbeskidt efter et par timer. Hvid er bare ikke nem at holde hvid.

Det gennemførte festivalsoutfit

Skal det være gennemført og er du interesseret i at være årsag til klapsalver og ufrivillig del af hundredvis af instagrambilleder fra randoms på festivalspladsen?

Det er der en god mulighed for, hvis du hopper i følgende outfit. Det er godt nok ikke specielt praktisk, men det er gennemført og folk vil udvise respekt for dig som aldrig før.

festival og mode

Ray Ban solbriller med blå glas / 1295 / Find dem her

festival og mode

Pink lommeklud / 299 / Find den her

festival og mode

Billigt beige jakkesæt / 849 / Find det her

festival og mode

Blå blomstret skjorte / 949 / Find den her

festival og mode

Blå blomstrede strømper / 69 / Find dem her

festival og mode

Elegante sporty snøresko / 649 / Find dem her

For at outfittet fungerer, er det vigtigt, at du smøger bukserne op. Det sikrer både, at outfittet som helhed fremstår mindre formelt samtidig med, at de blomstrede strømper er outfittets tykke prik over i’et.

What’s not to love? Således bliver festival og mode ikke bedre.

LÆS NU:

Modafinil: min erfaring med virkelighedens Limitless-pille

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!