Her på Stay Classy har jeg længe advokeret for, at bambustøj er et seriøst undervurderet materiale, når det kommer til behagelig og kvalitetpræget ekvipering både til mænd og kvinder.

Jeg har også længe advokeret for, at bambustøj generelt bruges til at lave tøj i lækre designs og det er en af de ting, vi skal kigge på i denne artikel.

Sandheden er nemlig, at jeg efterhånden kun går i bambustøj og her er komfort helt sikkert den største årsag til det, men De af Jer som kender mig ved også, at jeg aldrig går på kompromis med æstetikken.

Min tøjstil for tiden er stærkt præget af en afslappet, men stilren og minimalistisk tilgang. Det hænger formentligt sammen med, at vi har været spærret inde siden marts sidste år. Og denne trend kommer givetvis til at fortsætte, hvorfor jeg i særdeleshed har allieret med mig behagelige joggingsæt i bambus.

Mit yndlingsbrand inden for bambustøj er helt klart svenske Resteröds, som har lavet tøj siden før Anden Verdenskrig. Med andre ord har de altså styr på deres tråde og derfor er følgende udvalg af bambustøj også fra selvsamme modehus!

Mit i øjeblikket yndlingssæt er følgende grå model, som jeg efterhånden bor i!

Det Perfekte Joggingsæt

bambustøj mænd

Joggingsættet består af en meleret grå hættetrøje med tilhørende joggingbukser. Designet er klassisk på den gode måde, nemlig stilren og minimalistisk, nøjagtigt som jeg foretrækker det.

bambustøj mænd

Der er to ting som gør dette joggingsæt i bambus unikt. For det første er det helt enormt blødt. Det er ligesom at få en evig lang krammer af en koalabjørn.

For det andet har bambus en vis tyngde, som gør, at det føles eksklusivt – lidt ligesom en Bang & Olufsen fjernbetjening. Bambustøj er nemlig meget tungere end bomuld, hvilket jeg anser som værende en god ting. Navnligt når det drejer sig om et komfortabelt joggingsæt som dette.

Prikken over i’et er, at dette sæt kan fås for mindre end 800 kroner. Det er efter min mening billigt, når alt tages i betragtning. Tager du et kig på joggingsæt fra Adidas og Nike kan du roligt stole på, at prisen kommer over en tusse, men hvor kvaliteten efter min mening er væsentligt lavere.

Den Perfekte T-Shirt

bambustøj mænd

I forlængelse af mit gudsbenådet joggingsæt har jeg to faste makkere i form af bambus t-shirts. Nemlig denne klassiske hvide t-shirt med rund hals. Og så selvfølgelig en marineblå t-shirt, som min kæreste siger fremhæver mine smukke øjne. Sjovt nok siger hun det som regel kun i forlængelse af ønsket om en ny designertaske, men lad det nu ligge.

bambustøj mænd

Jeg kan ikke påstå, at Mark Zuckerberg er nogen stor inspiration for mig, men én ting som jeg har hæftet mig ved er hans minimalistiske garderobe. Han har altid den samme t-shirt på.

Og det er noget, som jeg mere eller mindre har kopieret. Jeg går nemlig stort set kun i disse to t-shirts. De er voldsomt behagelige, sidder godt og har det, jeg vil beskrive som det perfekte t-shirt design.

Bonussen er, at sådan en bambus t-shirt fås for mindre end 200 kroner. What’s not to love?

De Perfekte Underbukser

bambustøj mænd

Underbukser er en af de ting, som jeg aldrig har haft styr på i min garderobe. Det har altid været et virvar af forskellige underbukser. Nogle med huller, andre ældgamle med ringe pasform. Og så er der de 3-4 par, som jeg altid har foretrukket, men som gerne var til vask.

Nå, men jeg har nu fundet en løsning på denne årtilange udfordring. Jeg har købt en helvedes masse underbukser i bambus. Det er muligvis den bedste investering, jeg nogensinde har gjort mig. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor lækkert det er altid at have et par rene og behagelige underdrenge klar i skuffen.

Og som altid er prisen overkommelig, hvor en 10-pak står i knap 900 kroner.

De Perfekte Strømper

bambustøj mænd

Lidt ligesom mit forsyningsproblem med underbukser, der sidder, som de skal, har jeg bøvlet med at have en strømpeporteføje, som aldrig løber tør. Der er ikke mange ting, som er værre end en kollektion af umage strømper, hvor halvdelen ovenikøbet er dekoreret med fine huller.

Derfor har jeg i forlængelse af min underbukseinvestering kastet mønt efter en solid håndfuld sorte bambusstrømper, som jo altid er relevante. Sorte strømper har en universel værdi på tværs af landegrænser, og der går nok ikke længe før et par sorte bambusstrømper har større købekraft end en amerikansk 100 dollar seddel.

Følg mig på Instagram

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk)

Kender du vores YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!