Hvis du gerne vil holde hjernen skarp i mange år endnu, så er der en række ting, du kan gøre for at hjælpe til. Man kan nemlig påvirke hjernen både positivt og negativt med de forskellige ting, man vælger at udsætte den for. 

Hvis man ikke passer på sin hjerne og får den stimuleret, så vil den langsomt nedsætte sit funktionsniveau og få sværere ved at huske, koncentrere sig, fokusere osv. Derfor er det vigtigt, at man gør, hvad man kan for at holde hjernen så skarp som mulig. 

1. Dyrk rigeligt med motion

En af de bedste ting du kan gøre for din hjerne og din krop er at dyrke rigeligt med motion. Når du dyrker motion, så vil der strømme mere blod rundt i kroppen. Det betyder, at der kommer mere blod og mere ilt til hjernen. Det stimulerer netop hjernefunktioner som indlæring, koncentration og hukommelse. 

2. Hjernegymnastik med spil

En anden måde, man kan holde sin hjerne skarp på, er ved at spille masser af spil, der handler om logik. Logiske spil kan udfordre hjernen på flere forskellige måder. Det kan være spil som fx skak eller sudoku. Disse spil kræver af din hjerne, at du løser problemer og dermed træner dine hjernemuskler. 

Det er dog ikke alle spil, der træner din hjerne. Det handler om, hvad spillet går ud på. Der er nogle spil, som man kan spille kun for sjov. Du kan finde en lang række af forskellige slags spil på https://storspilleren.com/.

3. Lyt til masser af musik

Musik er rigtig godt for din hjerne og træner dine hjernemuskler. Når du hører musik, som du godt kan lide, så udskiller din hjerne glædesstoffet dopamin, som er med til at stimulere din hjerne og holde de kognitive funktioner skarpe. Det er altså generelt set rigtig godt for hjernen at gøre masser af ting, der gør dig glad og fyldt af energi. Det er nemlig ikke bare godt for humøret – men også for hjernen. 

4. Få nok søvn

Søvn er helt utroligt vigtigt for din hjernen. Hvis du gerne vil holde de små grå skarpe, er det derfor essentielt, at du sørger for at få sovet nok. Når du sover, så danner din hjerne nye hjerneceller og regenererer. Søvn har en stor indflydelse på, hvor god din indlæringsevne og korttidshukommelse er. Derfor er det vigtigt, at man forsøger at danne sig en rutine med 7-8 timers søvn hver eneste nat. 

5. Spis sundt

Hvis du gerne vil holde din hjerne sund, så er det vigtigt, at du tænker over, hvad du spiser. Hvis du spiser de rigtige fødevarer, så kan de være med til at stimulere din hjerne og beskytte den mod en lang række sygdomme. Hjernens funktion skulle ligeledes forbedres, hvis man spiser mad, der indeholder masser af antioxidanter og omega 3-fedtsyrer. Derfor er det utroligt vigtigt, at man tænker kosten ind som et helt centralt element til at holde hjernen i form. Læs flere tips her.

Følger du mig på Instagram? Det bør du nemlig!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk)

Min kæreste og jeg har YouTube kanal, hvor vi rejser verden rundt! Husk at subscribe!