Vi skal en tur i soveværelset, men i stedet for at hygge i sengen skal den reddes. Først skal vi dog finde ud af hvilket design af følgende 7 lækre sengetæpper, der skal vælges. Blandt aleneboende mænd er det at have et sengetæppe en relativ sjældenhed. Mange har den opfattelse, at det er unødvendigt, for vi har jo allerede en dyne.

Ud fra en praktisk betragtning er det selvfølgelig korrekt. Til gengæld går det ikke ud fra den æstetiske betragtning. Sengetæpper er nemlig alvorligt undervurderede i forhold til deres vigtighed i soveværelset.

Men hvorfor er et sengetæppe vigtigt?

Jo, for selve sengen udgør som regel en tredjedel af hele soveværelset. Det vil sige, at sengen ofte er blikfang. Og ved du, hvad der ikke er særligt pænt at se på? En seng uden sengetæppe. Sengetæppet tilføjer nemlig soveværelset æstetik, symmetri, orden og hygge.

Altså, kan du nok se, at vi må se at få købt et sengetæppe i en fart. Et godt argument til navnligt de dovne mænd er, at et sengetæppe har den egenskab, at det ofte går hurtigere at redde sengen, da krøllede dyner og skæve topmadrasser kan skjules under.

Quiltet sengetæppe i grå

sengetæpper design

Ferm Living / 649 / Find sengetæppet her

Vi lægger ud med et sengetæppe til manden, der bor alene og stadig har en enkeltmandsseng. Det kan være, han har et mindre værelse på Nørrebro eller bor på kollegie. Uanset hvad ville det være en glimrende tilføjelse med et quiltet sengetæppe, hvor den grå farve er både klassisk og tidløs. Han kan være sikker på, at sådan et sengetæppe vil have en positiv effekt på et eventuelt damebesøg.

Mål: 175 x 110 cm

Pænt mintgrønt sengetæppe

sengetæpper design

Ferm Living / 649 / Find sengetæppet her

Der er sågar flere varianter at vælge imellem, måtte herren være ekstraordinært kræsen. Dette sengetæppe er ligeledes fra Ferm Living, som er kendt for sine kvalitetsprægede materialer i fin forening med attraktivt design.

Mål: 175 x 110 cm

Elegant quiltet sengetæppe i sort

sengetæpper design

YAI YAI / 1600 / Find sengetæppet her

Af de 7 lækre sengetæpper er jeg mest begejstret for dette design. Det er eksklusivt, elegant, stilrent og sort, hvor sidstnævnte har den særlige evne til at gøre et rum pænt og ordentligt. Sengetæppet passer dog bedst ind i soveværelser, hvor der er hang til minimalisme.

Sengetæppet findes i to størrelser, hvor den største koster 1600 kroner med sin størrelse på 235 x 245. Det er nok til at dække en stor dobbeltseng.

Mål: 235 x 245 cm

Elegant gyldengult sengetæppe fra Hay

sengetæpper design

Hay / 995 / Find sengetæppet her

Hay sengetæpper er vel markedets mest populære. Det skyldes primært deres flotte mega dot design, som i øvrigt fås i flere forskellige farver. Her er sengetæppet i et friskt gyldengult farvetema. Fordelen ved at vælge dette sengetæppe i sådan en pangfarve er, at du kan vende det om, skulle du blive træt af at kigge på det. Det er sgu da meget smart.

Mål: 195 x 245 cm

Quiltet sengetæppe fra Kristina Dam

sengetæpper design

Kristina Dam / 1150 / Find sengetæppet her

Kristina Dam har hurtigt fået et anerkendt varemærke som talentfuld designer. Foruden sengetæpper laver hun også plakater, møbler mv., hvor det generelle tema er, hvad jeg vil beskrive som abstrakt minimalisme. Det bærer sengetæppet i øvrigt også præg af.

Jeg foretrækker de mere klassiske sengetæpper, men hvis man er tilhænger af denne slags minimalisme, er det den helt rette boldgade at bevæge sig op ad. Sengetæppet findes i tre forskellige størrelser.

Mål: 220 x 260 cm

Lækkert mønstret sengetæppe

sengetæpper design

YAI YAI / 1500 / Find sengetæppet her

Et klassisk sengetæppe efter mit hoved kunne eksempelvis se sådan her ud. Man kan selvfølgelig argumentere for, at det også kan beskrives som en eller anden form for minimalisme, men fordi man rent faktisk godt kan se, hvad det forestiller samt den klare afgrænsning mellem mønster og hvid, fremstår det klassisk og elegant. Derudover kan man vende det om og få en seriøs panggul farve i hovedet.

Mål: 235 x 245 cm

Eksklusivt sengetæppe i stilrent design

sengetæpper design

Ferm Living / 1695 / Find sengetæppet her

Ferm Living er designeren bag syvende og sidste sengetæppe. Sengetæppets moderne design gør det til et interessant valg til soveværelset. Det trekantede skakdesign har nemlig den sære egenskab, at rummet kommer til at fremstå større. Kigger man længe nok på det, bliver man også rundtosset.

Jeg ville ikke have nogle problemer med at have dette sengetæppe til at passe på min seng. Til gengæld ville jeg nok vælge nogle andre puder, da det ellers bliver lige psykedelisk nok.

Mål: 235 x 245 cm

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!