Danske Bruunmunch klar med eksklusiv sofakollektion

Barndomsvennerne Jacob Munch og Henrik Bruun er herrerne bag det danske møbelbrand, Bruunmunch, og er netop aktuelle med en ny kollektion af en række eksklusive polstermøbler, hvor design og kvalitet går op i en højere enhed.

Historien om Bruunmunch

Inden vi tager fat i selve kollektionen, skal du lige høre lidt mere om, hvad Bruunmunch egentligt er for en møbelvirksomhed. Det hele startede i 2008, hvor Jacob og Henrik besluttede sig for at forme det danske møbelbrand, Bruunmunch. Dermed er der altså tale om en ganske ung forretning, der på kort tid har etableret sig som et anerkendt brand på niveau med store og ikoniske designbrands som Fritz Hansen, Eilersen og Fredericia Furniture.

jacob munch henrik bruun

Ifølge Jacob Munch (th) og Henrik Bruun, er grundpillerne i Bruunmunch kvalitet og design udover det sædvanlige, hvor kun det bedste er godt nok. Møbler fra Bruunmunch skal være af en kaliber, hvor Jacob og Henrik selv ville have dem stående hjemme i huset.

At træde ind i samme klasse så hurtigt vidner om to herrer, der har næse for møbler, men værd at notere sig er, at Jacob og Henrik faktisk ikke selv designer alle møblerne. Der udvælges også designs, som Bruun og Munch synes matcher Bruunmunch brandet og de standarder, de har sat.

Derfor er det heller ikke tilfældige designs, der vælges. Kun dygtige designere der deler de samme værdier omkring kvalitet, kompromisløshed og kærlighed til design som Jacob og Henrik.

Derfor er der også flere velkendte designere iblandt som eksempelvis danske Peter Barreth, norske Marte Frøystad og finske Mika Tolvanen. Det er altså ikke kun danske designere, der står bag de designs, som kendertegner Bruunmunch’s møbler trods deres dansk danske DNA. 

Apropos DNA beskriver Jacob og Henrik den nye Bruunmunch-kollektion som et udtryk for brandets DNA og fremtidige designretning. Det kan tage noget tid at finde den helt rigtige DNA, og for Bruunmunch har det taget lige godt 8 år at ramme den rigtige stil, hvor hele kollektionen passer sammen med klassiske møbler i en nyfortolket version.

Lad os kigge på kollektionen.

Reason

Reason er Bruunmunch’s seneste lancering serie. Sofaen er en nyfortolkning af det sikre danske designsprog fra 50’erne, hvor store designikoner som Hans J. Wegner og Illum Wikkelsø var med til at skabe den stil, der stadig definerer dansk design den dag i dag.bruunmunch dansk designReason sofaserien består af en 2,5-personers sofa, 2-personers sofa samt 2-personers sofa med chaiselong. Derudover er der også en daybed samt puf at finde i serien.

Ovenstående model er en 2-personers sofa med chaiselong, hvor sofaen tager sig særligt godt ud i lilla. Er lilla ikke lige din kop te, findes der heldigvis mange kombinationsmuligheder både farve- og materialemæssigt.

bruunmunch dansk design

Sådan ser Reason sofaen ud i en klassisk 2-personers konstellation, hvor farven er en anelse mere neutral kontra modellen i lilla. Kælenavnet til Reason sofaens materiale er Sheepy, som selvfølgelig skyldes, at stoffet er 100% uld af New Zealandsk oprindelse.

Hele Reason-serien er designet af Peter Barreth, og du kan få et bedre overblik over alle modeller, størrelser, materialer mv. her.

EMO

Det er finske Mika Tolvanen, der har haft fingrene i Bruunmunch Emo-serien, der er en opdatering af den klassiske 50’er-stil, hvor det enkle, elegante og komfortable forenes. Designeren Mika har lagt vægt på at finde den rigtige balance mellem de tynde og tykke elementer, som sikrer sofaens nydelige udseende fra alle vinkler.
bruunmunch dansk design

Sofaens design gør, at den passer glimrende ind i boligen, hvor indretningen slår på de uformelle tangenter. Samtidig tillader designet også sofaen at agere komplementerede inventar i hjemmet, der slår sig på den luksuriøse og eksklusive indretning. Det er netop også en af årsagerne til, at vi er mange, der holder så meget af dansk design.

Emo-serien fra Bruunmunch tæller hhv. en stol og en 2- og 3-personers sofa, hvor du kan få et bedre indblik med dette billedkatalog.

Loose
bruunmunch dansk design

Peter Barreth er designeren bag Loose-serien, som er et moderne lounge sofasystem, der fremstår feminint og maskulint på samme tid, hvor den overordnede røde tråd er minimalistisk.

Lige så tiltalende et design sofaen er udstyret med, lige så behagelig er den at sidde i. Sofaens stilrene design appellerer i høj grad til hjemmet, der sætter pris på den moderne boligindretning.

Loose-serien findes i en hel del forskellige størrelser og modeller. Blandt andet findes der en XL-stol, som ville være glimrende supplement til sofaen, hvis stuen selvfølgelig har plads nok. Selve sofaen fås naturligvis også i en række forskellige størrelser. Hvis du ikke er tosset med chaiselongdelen, findes den naturligvis også uden.

bruunmunch loose sofa uden chaiselong

Du finder et komplet overblik over varianterne her.

Pump

Peter Barreth er ligeledes designeren bag Pump, som læner sig tæt op ad Loose-serien. Begge serier er nemlig loungemøbler med tæt på identiske proportioner.

Den primære forskel mellem Loose og Pump er dog til at få øje på. Ligesom navnet Pump indikerer, er designet mere pumpet, hvor hver del af sofaen fremstår chunky og nærmest proppet med luft.

bruunmunch dansk design

Bruunmunch Pump i 3-personers konstellation. Læg mærke til sofaens symmetriske design.

Det fede ved Pump-serien er, at sofaerne har en modulær struktur. Det betyder, at du kan sammensætte sofaen nøjagtigt, som du vil og dermed sikre, at den passer perfekt ind i din dagligstue. Samme gør sig i øvrigt også gældende for Loose.

bruunmunch dansk design

Bruunmunch Pump fås også i en XL-version, hvis du ønsker ekstra meget plads at mænge dig på. Og hvad siger du i øvrigt til Pump-sofaen i en meleret rød?

Personen der ønsker fuld rådighed over sofaen, kan muligvis tilfredsstilles af Pump sofastolen, hvor der er plads til bagdele på op til 77 cm i bredden. Med andre ord en sofastol, du rigtigt kan flyde i.

bruunmunch pump sofastol

Pump-serien kan du læse mere om her.

Remedy
bruunmunch dansk design

Min personlige favoritserie i den nye Bruunmunch-kollektion er, uden at blinke, Remedy-serien. Serien er designet af Antonio Scaffidi, som har italienske rødder, men tilbragt det meste af sin tid som designer i Danmark.

bruunmunch dansk design

Ligesom alle de andre serier i den nye Bruunmunch-kollektion findes der et stort udvalg af farver. Personligt er jeg størst tilhænger af Remedy sofaen i en grey charcoal, men det er som bekendt smag og behag.

Antonio designede sofaen med målsætningen at skabe en behagelig opladningsstation, hvor batteriet kan fyldes op efter en lang dag på kontoret eller måske nogle hårde timer i selskab med ukrudt i baghaven.

Uanset hvad har Antonio løst opgaven, hvor resultatet er en symbiose af elegance og komfort. Designet er præget af en muskuløs overkrop, som gør den velegnet til stuer, hvor sofaen gerne må have en dominerende rolle.

Tosom & Tresom

Den sidste del af Bruunmunchs seneste kollektion er navngivet Tosom og Tresom, som giver ganske god mening, når man kigger på størrelserne. Tosom passer nemlig til to personer og Tresom til tre. Det er dog ikke meningen, at de to eller tre personer hver især skal have alt for meget plads.

Marte Frøystad har nemlig designet stolene med målet, at der gerne må siddes lidt tæt. Det kan være med din kæreste eller dit barn. I Tresom kan det være med både kæreste og barn, men serien er naturligvis ikke forbeholdt forelskede kærestepar eller små børnefamilier.

Tosom og Tresom er uformelle stole, hvor der selvfølgelig også er rigeligt med plads til at optage to kammerater, der måske skal se noget EM-bold.

Målene er på Tosom og Tresom er henholdsvis 112 og 152 cm bred. Du er ikke en halv meter bred, vel?
bruunmunch dansk design

Tosom findes i to slags materialer, som går under Hallingdal 65 og Sheepy. Sheepy blev du tidligere i artiklen gjort bekendt med, men skulle du allerede have glemt det, kan jeg fortælle, at det er 100% New Zealandsk uld, hvor Hallingdal 65 består af 70% ny uld og 30% viskose.

Den primære forskel på Hallingdal 65 og Sheepy består nok i det visuelle. Tager du et kig på stikprøverne, ses det, at Sheepy er meleret, hvor Hallingdal 65 er mere fint og tekstureret.

bruunmunch dansk design

Marte Frøystad har gjort et meget fornemt stykke arbejde, hvor bagsiden af medaljen skinner lige så pænt som forsiden. Ja, det var en metafor, men prøv engang at lægge mærke til stolens moderne look, der på samme tid har stærke rødder i dansk design anno 1950’erne.

Marte Frøystad’s Tresom er et interessant møbel, da størrelsen giver en masse indretningsmuligheder. Personligt kunne den sagtens agere stuens primære sofa. Stuen behøver nemlig ikke være udstyret med en stor flyder.

bruunmunch dansk design

Til gengæld ville der være glimrende muligheder for at vælge en voluminøs sofastol, hvor du rigtigt kan flade ud. Det ville også være en interessant kontrast til Tresom’s slanke og kantede linjer.

bruunmunch dansk design

Ligesom Tosom, ser Tresom ganske elegant ud bagfra. Dermed er det ikke nogen dum idé at anrette sofaen i rummet, således sofaens bagside også kommer til syne.

Hvilken sofa har jeg selv stående i stuen?

Der er en grund til, at jeg er begejstret for Bruunmunch. Jeg har nemlig selv en Bruunmunch sofa stående i stuen. Eller det er sådan set ikke helt rigtigt. Jeg har ikke fået den endnu, men får den leveret en af dagene efter at have ventet spændt i godt seks uger.

Sofaen er dog ikke en del af Bruunmunch’s nye kollektion, men du får alligevel lige et par billeder af den. Navnet på den er Bruunmunch Bassett. Er det ikke et herligt navn?

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Så snart sofaen er placeret i stuen, sørger jeg for at få tilføjet et par in-action billeder. Det er altid lidt sjovere end modelbilleder.

UPDATE:

A video posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Hvad synes du om kollektionen fra Bruunmunch? Hvilken serie er din favorit?

LÆS NU:

12 ting livet er for kort til