Vi er efterhånden så forgabte i mobilspil og digitale apparater, at vi helt har glemt, hvordan gode gammeldags brætspil egentligt ser ud. Ligeså meget som jeg er tilhænger af digitale platforme, anderkender jeg også, at det er lidt ærgerligt, at det forholder sig sådan. For det er nemlig skide hyggeligt at sidde omkring et bord med familie eller venner og spille et solidt analogt brætspil.

Jeg mener, at det er på tide, at brætspil vender tilbage som en trend, vi alle anerkender. Derfor har jeg fundet fem af de bedste brætspil, man kan komme i nærheden af. I hvert fald efter min mening. Selvom brætspil er offline, er det naturligvis muligt at købe dem online, hvor Spilkompagniet har et særligt imponerende udvalg.

Scrabble
bedste brætspil

Scrabble / 169,95,-

Netop på grund af mit profession som tekstforfatter, holder jeg meget af ord. Scrabble er derfor selvsagt en af mine personlige favoritter. Det er et fantastisk enkelt spil, som alligevel kræver tankevirksomhed, kreativitet og et godt kendskab til det danske sprog. Med et godt glas rødvin og en ærkerival i form af kæresten eller en god kammerat, er hyggen sikret.

Bezzerwizzer

bedste brætspil

Bezzerwizzer / 399,95,-

Bezzerwizzer er lynhurtigt blevet en klassiker inden for paratviden. Spillets enkle struktur og brede spektrum af kategorier og dermed spørgsmål gør, at det fortjener en plads i alle hjem.

Når familien er samlet, spiller vi som regel Bezzerwizzer, men ikke bare et enkelt spil. Grundet samtlige familiemedlemmers sygelige stædighed insisteres der på at blive spillet, indtil folk hver især har vundet minimum én omgang.

Backgammon
bedste brætspil

Backgammon / 699,95,-

Backgammon er et af verdens ældste brætspil med over 5000 år på bagen. I dag er det et verdens mest populære brætspil. Særligt inden for kortspilsverdenen er det blevet en populær sidedisciplin. Backgammon er en perfekt kombination af held og dygtighed. Uden lidt held er du på den, men uden dygtighed bliver det ligeledes svært. Det kræver strategisk indsigt og et køligt overblik.

Trivial  Pursuit Master

bedste brætspil

Trivial Pursuit Master / 329,95,-

Trivial Pursuit er et af de ældste og mest klassiske brætspil, som jeg personligt kan komme i tanke om. I min familie har det været the go to game siden midten af halvfemserne, når den almen viden skulle testes.

Trivial Pursuit Master er den ultimative test af almen viden. Spørgsmålene er svære og kræver en generel indsigt i vores univers, bogstaveligt talt, hvilket kan gøre selv den mest hårdkogte hr. Klogesen mør i hjernen.

Skak
bedste brætspil

Skak / 299,95-

Skak er vel nok et af verdens sværeste spil at mestre. Det uendelige antal kombinationer, at forudse fordele og ulemper ved et træk, at have en overordnet strategi og samtidig være i stand til at omstille sig, hvis planen ikke går efter hensigten, er en udfordring af voldsom karakter. Det er også derfor, at skak den dag i dag stadig er et aktuelt brætspil, der dyrkes på verdensplan med et årligt verdensmesterskab.

Det sjove ved skak er dog, at alle uanset IQ, relativt set, kan spille brætspillet. I stedet for at gå ud og forkæle nervesystemet en fredag aften, hvorfor så ikke invitere din intelligente kammerat om til en aften i hjernens tegn?