20 seconds of insane courage is all it takes

Jeg kom lige til at tænke på noget. Noget ret interessant faktisk. Har du set We Bought a Zoo? Heller ikke mig. Nå, men det er også lige meget, for vi skal kun bruge et enkelt klip fra filmen på lidt over 40 sekunder. Det får du her.

Jeg faldt over videoen som følge af en dominosession på Youtube, hvor den ene video som bekendt tager den anden. Det er noget tid siden, at jeg så klippet, hvorfor jeg måske allerede har haft klippet oppe at vende i en anden artikel, men der sker ikke noget ved at gentage sig et par gange af og til. Det er nemlig en meget effektiv måde at træffe den rigtige beslutning, som både kan være svær og ubehagelig.

Og beslutningen kan være stor som lille.

Hvad betyder 20 sekunder vanvittig mod egentligt?

Jeg blev fascineret af Matt Damon’s råd, fordi det ved nærmere eftertanke harmonerede med min underbevidsthed i forhold til at få lavet noget. At få lavet noget kan være at samle mod til at skrive en artikel, rydde op i hytten eller tage initiativ til noget, man måske ikke har gjort før. Ofte har hjernen det dog med at sige nej til ting, der kræver vilje og en smule ubehag, hvilket resulterer i, at man ikke får gjort det, der egentligt var planlagt.

Det tager ikke hjernen meget mere end et splitsekund om at overbevise sig selv om, at det er en rigtig beslutning, men hvis man er i stand til at udfordre underbevidstheden med bevidstheden i tyve sekunder, er det pludselig meget nemmere.

Jeg plejer at lave øvelsen, hvor jeg tager tyve sekunder til at fodre hjernen med argumenter for hvorfor, at noget er en god idé eller ikke en god idé. Ved at lave denne hurtige øvelse hver gang jeg står over for en handling, jeg inderst inde ved bør tages, men som virker overvældende/svær/hård/farlig/osv., får jeg ganske enkelt truffet mange flere rigtige valg. Og en af de naturlige konsekvenser er, at livet bliver lidt bedre.

De tyve sekunder kan du sådan set vælge at tolke og bruge, som du finder bedst. Dette er blot min måde.

20 seconds guys. That’s only a tiny little more than how long you would last with Constance Zimmer.

LÆS NU:

Modafinil: min erfaring med virkelighedens Limitless-pille