Ejer du et skarpt outfit til fitnesscenteret? Måske. På baggrund af mine jævne besøg i det lokale fitnessdk, kan jeg i hvert fald konstatere, at det langt fra er alle mænd, som klæder sig skarpt på, når der skal svedes. Hvad er egentligt årsagen til det, kom jeg til at tænke på?

Selvfølgelig er førsteprioritet, at træningstøjet er komfortabelt og tjener sit praktiske formål. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke også kan se skarp ud.

Der er rigtigt mange no go’s i forhold til hvad man ser i fitnesscenteret. Tank tops, board shorts, store trail kondisko og snap backs er blot nogle af dem. Ofte støder jeg endda ind i fyre, som går rundt og pruster som næsehorn, mens de iklædt en singlet misunder sig selv i spejlet.

idioter i fitnesscenteret

Altså fyre i fitnesscenteret der minder om noget i retning af det her. Det går bare ikke d’herrer.

Her i 2016 er det stilrenhed og moderne elegance, som herrerne bør stræbe efter. I 2002 var det “cool nok” at vise mullerne frem i tank tops og stramme t-shirts, men vi er forlængst kommet videre. Nu handler det om elegance og det at overlade noget til fantasien.

Jeg har skrabet lidt forskellige lækkerier sammen for at tegne et billede af, hvordan et skarpt outfit til fitnesscenteret kan se ud. Helt bevidst holder jeg mig til de sorte, grå og hvide farver, da det ganske enkelt bare ser godt ud. Det betyder ikke, at farver er bandlyst. Det er såmænd ikke noget i vejen for at hoppe i et par outrerede kondisko, hvor Nike’s kollektion af Free-modeller eksempelvis har mange gode bud herpå. Sådan et par finder du i øvrigt i bunden af artiklen.

Eksemplerne på forskellige trøjer, sko, jakker osv. gør sig selvfølgelig ikke kun gældende i fitnesscenteret, men alle slags sveddrivende aktiviteter uanset lokation.

Pæn sort træningsjakke

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Nike / 449 / Find træningsjakken her

Fordi jeg bor ganske tæt på fitnesscenteret, kan det ikke betale sig andet end at hoppe i træningstøjet hjemmefra. Det er sgu også meget rarere at tage et langt varmt bad hjemme i sin hytte efter halvanden times pulserende kalorieforbrænding. Nå, men fordi det er pisse koldt her i vinterhalvåret er det altså en glimrende idé at have en træningsjakke på, så man ikke dukker op som en forfrossen ispind. Til sådan et formål kan sådan en klassisk pæn træningsjakke i sort passende bruges.

Derudover tjener overdelen også formålet som glimrende løbejakke, når herren beslutter sig for at motionere under den åbne himmel. Til under 500 kroner er det ligeledes en fornuftig investering.

Lækker grå træningstrøje af polyester

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Nike / 979 / Find træningstrøjen her

Som alternativ til den stilrene sorte træningsjakke findes denne grå overdel, som er en slags hybrid af en jakke og trøje. Den kan i hvert fald bruges til begge dele. Den er lidt sejere end førnævnte jakke, netop fordi den minder om en grå træningstrøje. Derfor er den ud fra et æstetisk perspektiv et bedre valg end træningsjakken. Valget koster til gengæld også dobbelt så meget, men når nu det handler om udstyr, der sikrer et sundt helbred, er penge selvfølgelig ikke en variabel. Vel?

Blåmeleret trænings-t-shirt fra Under Armour

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Under Armour / 249 / Find træningstrøjen her

Når først du er nået inden for i varmen og ellers er klar til at bestille noget, er hverken træningsjakken eller træningstrøjen nødvendig. For der er ikke bare lunt i fitnesscentrene. Der er møghamrende varmt, hvilket giver anledning til legitim undren. Er det ikke meningen, at man skal svede og være i gang? Et fitnesscenter bør altså ikke være meget mere end 17-18 grader, men det er selvfølgelig en anden diskussion.

Indenunder din overdel har du en trænings-t-shirt. Det kan der ikke herske tvivl om. Og sådan en t-shirt kan se sådan her ud. En helt almindelig t-shirt som naturligvis er af ren polyester, der som bekendt har en forrygende evne til at absorbere og transportere sved. Du kan vælge den i en meleret blå, men nøjagtigt samme t-shirt findes også i grå, sort, hvid, blå, rød og sågar grøn og gul. Men hold dig til de klassiske farver.

Langærmet kropsnær træningstrøje i hvid

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Nike / 279 / Find træningstrøjen her

Såfremt du er medlem af et fitnesscenter, som rent faktisk er behageligt tempereret, kan en langærmet træningstrøje være en fin løsning. Og så gør det ikke noget, at den er kropsnær. Kombinationen af at pakke overkroppen ind, men alligevel signalere at der gemmer lidt lækkerier inden under, synes jeg er tiltalende. Dog er det vigtigt, at trøjen ikke sidder så stramt, at folk tror Hulk har meldt sin ankomst.

Klassiske sorte træningsshorts

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Nike / 249 / Find dem her

Hvad angår træningsbukser til fitnesscenteret, ser jeg umiddelbart ikke nogle bedre alternativer til sådan et par sorte klassiske træningsshorts. De er nøjagtigt lige så korte, som de skal være, således knæene kan ses. Det ser nemlig pænest ud, når man kan se knæene, da det skaber en vis harmoni og balance i outfittet. Derudover er et par sorte shorts også ganske universelle ift. hvad du kan kombinere med dem.

Sorte træningsshorts med indbygget tights

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Under Armour / 299 / Find dem her

Et mildt alternativ til de sorte træningsshorts kunne være noget i retning af dette par fra Under Armour med indbyggede tights. Det er forskelligt fra person til person, men nogen kan bedst lide det, når sagerne holdes på ordentligt på plads. Shorts med indbyggede tights kan ligeledes være en fordel til udvalgte øvelser på ryggen, maven osv. Det er ikke al slags trænings, som er lige hensigtsmæssigt, hvis du forstår, hvad jeg mener.

Klassiske grå træningsbukser

træningsbukser mænd under armour

Under Armour / 499 / Find træningsbukserne her

Jeg skal være ærligt at indrømme, at jeg ikke forstår idéen med at motionere i et par lange træningsbukser. Efter 3 minutter kan jeg ikke holde ud at have dem på, fordi det ganske enkelt er for varmt. Derfor bruger jeg også kun mine egne træningsbukser som “hyggebukser”. Altså hyggebukser til når jeg flader ud i sofaen eller spiller CS:GO med drengene.

Sådan et par bukser kan dog snildt bruges som overtøj, hvis du vælger at gå derned i træningstøjet. Helt generelt tjener de mange gode formål. Det kan være, når der skal flyttes, hvis der skal laves til tømrerarbejde derhjemme eller der skal spilles udendørsfodbold på multibanen ved siden af det gamle Custom House.

Hvide træningssokker af elasthan

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Reebok / 129 / Find træningssokkerne her

Jeg har fundet ud af, at det kan betale sig at købe ordentlige træningssokker, men det er først fornyligt, at det rigtigt er gået op for mig. Hidtil har jeg altid købt de billigste bomuldssokker, bare de lignede træningssokker. Det viser sig dog, at der er ganske stor forskel ift. komfort og performance. Derfor holder jeg mig i dag til træningssokker af elasthan. Kvaliteten er langt bedre og de føles bare rarere at have på. Det kommer særligt til udtryk, når der skal løbes en tur. Den vigtigste fordel ved træningssokker af elasthan er det faktum, at fødderne ikke bliver kogepladevarme. De holdes tempererede og så kølige som det nu kan lade sig gøre. Det er bestemt ikke tilfældet ved bomuldssokker.

Hvis du ikke tror på mig, kan du jo prøve at teste med sådan en trio af elasthansokker, der skulle være til at betale. Gå i øvrigt efter hvide træningssokker, da dine ben automatisk ser brunere ud med hvide kontraster.

Stilrene grå træningssko

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Nike / 1045 / Find træningsskoene her

Med et skarpt outfit til fitnesscenteret holdt i de sorte, hvide og grålige nuancer kan jeg ikke se en mere passende måde at slutte det af på forneden. Som jeg tidligere har sagt, er det vigtigt at vælge de rigtige kondisko. Vælger du et par, som ikke er skabt til din fod, risikerer du at blive ramt af skader, men også performe dårligere i det hele taget. Det gør sig i særlig grad gældende, hvis du bruger løbebåndet.

Hvis vi antager, at disse træningssko er skabt til dine fødder, er der dog god grund til at løbe afsted med dem. Det stilrene design gør dem til et par tidløse og evigt relevante sko, du aldrig bliver træt af at se på.

Flotte hvide træningssko

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Nike / 1045 / Find træningsskoene her

Samme gør sig gældende med denne model. Efterhånden som vi er nået igennem de forskellige klude, har du måske allerede fået et godt billede af, hvordan et skarpt outfit til fitnesscenteret kan se ud.

Hvis du tænker “Jaja, det er alt sammen meget fint, men det er sgu da lidt kedeligt, hva?”, så kan jeg da godt lige supplere med et eksempel på et par farverige motionssutter.

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

De kan se sådan ud. Skulle du være interesseret i lige nøjagtigt dette par, finder du dem her. De koster i øvrigt lidt over en tusse og findes i en del farvetemaer. Nogle mere spraglede end andre.

Bedste løbearmbånd til iPhone

Skarpt outfit til fitnesscenteret - se godt ud mens du sveder

Quad Lock  / 35£ = 350 / Find løbearmbåndet her

Accessories til træningstøjet er ligeledes vigtige elementer i forhold til et skarpt outfit til fitnesscenteret. Dine accessories må gerne afspejle, at du har fingeren på pulsen. At du er bekendt med det sidste nye.

Løbearmbåndet er blot ét område, du kan skille dig ud fra mængden samtidig med at du også får glæde af de praktiske fordele. Det er uden tvivl markedets bedste løbearmbånd til iPhone (fås også til diverse Androidtelefoner) med et koncept, der er så enkelt, at man undrer sig over, hvorfor løbearmbåndet ikke så sådan ud fra starten.

Det fungerer på den måde, at du har et cover af robust plastik, som du smider din smartphone ind i. Med din smartphone iklædt coveret klikker du ganske enkelt telefonen på armbåndet, som du kan vælge at smide om venstre eller højre arm. Det at man hurtigt kan klikke sin smartphone af og på, er sindssygt bekvemt og særligt i fitnesscenteret. I stedet for de gamle og “klassiske” løbearmbånd hvor smartphonen smides ned i en lomme og derefter er umulig at få adgang til, kan du med et Quad Lock løbearmbånd tjekke mail, sende beskeder osv. uden at skulle bruge en masse tid og bøvl.

Jeg har selv et Quad Lock løbearmbånd og kan derfor skrive under på, at det virker skide godt. Det er muligvis den bedste investering, jeg har gjort mig. Fordelen ved Quad Lock er også, at de laver mounts til cyklen, bilen og et par andre områder. Det er sgu ret smart. Der er ikke noget at sige til, at Quad Lock oplever næsten viral popularitet i øjeblikket.

Bluetooth in-ear høretelefoner

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Med et Quad Lock løbearmbånd og et Apple Watch var der ingen vej uden om. Jeg var nødt til at fuldføre mit trådløse setup ved at investere i et par bluetooth in-ear høretelefoner. Selvom teknologien har været tilstede i et godt stykke tid, er det endnu ikke prangende, hvad diverse bluetooth in-ears er i stand til rent lydmæssigt.

Jeg investerede i et par Miiego AL7 for en måneds tid siden. De virkede til at være blandt de bedre løsninger på markedet, om end jeg endnu ikke er helt solgt på dem. Det største problem er lyden, som ganske enkelt er for lav. I et fitnesscenter med mange mennesker og støj er sådan et pars fineste opgave at isolere det. Omvendt er det heller ikke direkte ringe, hvad AL7 høretelefonerne kan præstere. Og med et 100% trådløst setup er det tæt ved, at man kan abstrahere for den lidt svagere volumen.

Jeg gav 899 kroner for sådan et par Miiego AL7 på AbilicaOnline, der umiddelbart er eneste forhandler i landet med denne pris. Den eneste grund til, at jeg hverken kan anbefale at købe eller fravælge dem skyldes min manglende kendskab til konkurrerende bluetooth in-ear høretelefoners lydegenskaber.

Hvis du har nogle gode erfaringer med bluetooth in-ear høretelefoner, er du meget velkommen til at dele dem i kommentarsporet.

Ser vi bort fra de tekniske aspekter bidrager denne trådløse konstellation til et futuristisk look, som komplementeres glimrende af et fitnessoutfit i sorte, hvide og grå farver.

LÆS NU:

5 tips til at ligne en idiot i fitnesscenteret

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!