Der er intet så lækkert som en ægte spaghetti carbonara. Det er en hurtig og simpel ret der smager helt fantastisk og billig at lave.
Herhjemme spiser denne skønne ret ofte og vi har altid de essentielle ingredienser liggende i køleskabet.
Jeg forelskede mig i den ægte spaghetti carbonara da vi boede i italien. I rom fandt jeg nemlig ud af at italieneren i8kke bruger fløde til den ægte spaghetti carbonara. I stedet kommer den cremede tekstur fra en blanding af æg og revet ost.
Det gør at en ægte spaghetti carbonara ikke virker fed og vammel, men i stedet frisk og lækker.
– og det betyder at vi kan spise mere af den uden at se det på vægten.
Nøglen til en lækker ægte spaghetti carbonara er kvaliteten af dine ingredienser. Men alligevel vil jeg understrege at du kan lave en fantastisk spaghetti carbonara med den billige bacon i tern fra Føtex.
Den ægte spaghetti carbonara er en ret for de fattige. Det siges at retten blev lavet af det italienske søvn fordi de ikke havde andre ingredienser en røget skinke, ost, æg og pasta med på deres udflugter.
Uanset om denne fortælling er sand eller falsk er en ægte spaghetti carbonara din ven.
Ægte spaghetti carbonara opskrift
Serveringer: 4
Tilberedningstid: 15-20 minutter
Ingredienser:
- 200 g Pancetta eller bacon i tern
- 200 g Parmigiano or pecorino cheese (fint revet)
- 2 æg
- 200 g spaghetti
- 1 spsk salt
- Frisk sort peber
Fremgangsmåde:
- Bring en stor gryde med saltet vand i kog og kog pastaen ifølge pakkens anbefaling. Husk at pasta skal have rigeligt med plads når den skal koges. Jo mere plads jo bedre.
- Skær pancetta i tern og steg dem på en pande med en anelse olivenolie indtil den er sprød.
- Slå to æg ud i en lille skål og pisk dem sammen med fintrevet ost indtil du får en luftig og cremet tekstur.
- Sluk for varmen på din bande og fjern overskydende fedtstof ved at bruge et stykke køkkenrulle til at absorbere fedtstoffet på panden.
- Dræn også pastaen for vand.
- Nu er du klar til at samle din spaghetti carbonara. Det er vigtigt at du ikke har en alt for varm pande når du hælder din æggeblanding i.
- Start med at vende pastaen sammen med bacon eller pancetta.
- Hæld så forsigtigt din æggeblanding i og vend det hele sammen sådan så pastaen bliver dækket af den cremede tekstur. Æggeblanding skulle gerne blive lidt tykkere og glattere når den tager imod varmen fra din ret, men den på ikke klumpe. Klumper den har du for meget varme på panden.
- Du er nu klar til at servere din ægte spaghetti carbonara med friskkværnet sort peber.
Spørgsmål? Følg mig på Instagram, hvor du kan sende en besked!
View this post on Instagram