Spis klassiske italienske kødboller som var du Al Pacino
Jeg har altid haft en forkærlighed for det italienske køkken.
En af mine absolut yndlingsretter er klassiske italienske kødboller med en lækker krydret tomatsovs.
Det er heller ikke en helt tosset måde at imponere gutterne med at servere en ret fra mafiakulturen.
I Italien bliver retten i dag betragtet som en hverdagsret, men i gamle dage serverede man kun kødboller om søndagen, hvor hele familien samledes om madmors spisebord efter kirke.
Der blev brugt masser af tid på at tilberede og smagstilpasse retten, som naturligvis skal laves med kærlighed.
Det er i øvrigt ikke nogen dårlig idé lige at smide et halvt glas rødvin i. Det giver lidt lidt ekstra til tomatsaucen.
Faktisk er der ret mange, der er imponeret over lige netop disse kødboller, så hvis du skal imponere en date, kan den ed sikkerhed overraske positivt.
Det gode ved kødboller er ikke kun, at de smager som en drøm. De er nemlig også børnevenlige. Man kan oven i købet gemme grøntsager i dem, hvis nu det er en tilbagevendende kamp at få sine unger til at spise grønt.
Man kan faktisk få et halvt kilo kød til at række næsten dobbelt så langt ved lige at smide lidt blomkål eller squash i farsen.
Selvom det er et sundt alternativ, foretrækker jeg nu at få mine kødboller på klassiske maner.
Da jeg ikke spiser gluten, bruger jeg i øvrigt glutenfri linguine fra Irma.
Til 4 personer
Tilberedningstid: 60 minutter
Ingredienser:
Kødboller:
- 500 g hakket kylling
- Salt
- Peber
- Spidskommen
- Muskatnødpulver
Tomatsovs:
- 1 stort rødløg (ca 100 g)
- 2 dåser koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakket tomater
- 1 tsk rapsolie
- 3-4 fed hvidløg
- 7 – 10 dl vand
- 1 spsk. paprika
- 2 spsk. BBQ krydderi
- evt 1 bouillon terning, som fremkalder smagen
Pasta:
- 200 g glutenfri linguine
- 1 l vand
- 1 tak. olie
- 1 tsk salt
Portionen pyntes af med:
- 1 – 2 spsk creme fraiche
- 1 – 2 spsk revet parmesan
Fremgangsmåde:
Gå i gang i god tid da kødbollerne skal stå 10-30 minutter på køl.
- Ælt krydderierne ril kødbollerne ind i det hakkede kyllingekød.
- Tag en spiseske fars i hånden og rul til runde glatte kødboller.
- Læg dem på et fad side om side.
- Kom folie over fadet og sæt det 10-30 minutter på køl.
- Hak løg fint og knus hvidløgsfede.
- Steg hakkede løg og hvidløg af i en stor gryde med lidt rapsolie.
- Når løget synes klart tilsættes alle øvrige ingredienser.
- Hæld vand i efter behov og lad det småkoge i fem minutter.
- Læg de kolde kødboller i tomatsaucen én efter én og lad dem koge i tyve minutter.
- Bring 1 l vand i kog med salt og olie under låg.
- Tilsæt pasta og lad det koge i 15 minutter før vandet hældes fra.
- Anret kødbollerne oven på pastaen og pynt af med masser af friskrevet parmesan og cremefraiche.